Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

ESI Relax alkoholmentes csepp - Természetes megoldás a nyugodt, pihentető alvásra, gyerekeknek is!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Australian Fermentált Áfonya és Papaya ital

Australian Fermentált Áfonya és Papaya ital

Kiszerelés: 500ml

Étrend-kiegészítő készítmény gyógynövényekkel. Az áfonya és a papaya természetes antioxidánsok, védik a sejteket az oxidatív károktól.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Étrend-kiegészítő készítmény gyógynövényekkel. Az áfonya és a papaya természetes antioxidánsok, védik a sejteket az oxidatív károktól. A gyömbér segíthet fenntartani a légzőszervrendszer optimális működését, és segíthet kezelni a gyulladásos folyamatokat. A kurkuma támogatja az emésztési folyamatokat.

A papayáról
A dinnyefafélék családjába tartozó papaya (Carica papaya) valószínűleg Mexikó déli részéről és Közép-Amerikából származik, de mára a trópusi és szubtrópusi területeken az egész világon ismert.

Miért jó a papaya?

  • Kiváló antioxidáns forrás
  • Hozzájárulhat az oxidáció elleni védelemhez
  • A papayában lévő papain enzimek fehérjebontó hatásúak, segíthetik a nehéz ételek emésztését
  • A papaya levelet hagyományosan testzsír-csökkentésre használják

  • Áfonya
    Az áfonyáról kimutatták, hogy növelni tudja a vér antioxidáns szintjét, ezáltal pedig csökkentheti számos krónikus betegség kialakulásának kockázatát (1., 2., 4., 5.). Laboratóriumi vizsgálatok az áfonya magas aktivitású antioxidáns tulajdonságait mutatták ki. (3.). *

    Milyen más gyógynövények találhatók még az italban?
    Kurkuma
    Megelőzi a zsírok felhalmozódását, és megkönnyíti a májból való kiürülését, ezáltal segíthet megőrizni a máj egészségét. Antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, hozzájárulhat az immunrendszer hatékony működéséhez. Támogatja a szívműködést és a vérkeringést. Segít fenntartani a tüdő és a felső légutak egészségét. Étvágyfokozó hatása ismert, így hozzájárulhat a jó étvágyhoz. Segítheti megőrizni az izületek és a bőr egészségét.

    Zöldtea
    Támogatja szervezetünket a zsíranyagcsere folyamatokban, így segíthet a zsírégetésben. Segít fenntartani az egészséges szívműködést és a normál vércukorszintet. Hozzájárulhat az emésztőszervrendszer egészségének megőrzéséhez.

    Gyömbér
    Támogatja az immun-, szív- és érrendszer megfelelő működését. Segíthet kezelni a gyulladásos folyamatokat. Hozzájárulhat a béltraktus normál működéséhez, segíthet az emésztésben. Ezek mellett még segíthet fenntartani az izületek mozgékonyságát. Hozzájárulhat a légzőszervrendszer egészségének megőrzéséhez.

    Olajfalevél
    Az olajfalevél kivonatban található oleuropein természetes antioxidáns, véd az oxidatív károktól, így hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez. Továbbá segíthet a vérnyomás szabályozásában.

    Miért alkalmazzuk a fermentációt?
    A fermentációt szinte beláthatatlanul régóta használja az emberiség, hiszen nagyjából i. e. 7000 körül már rutinszerűen alkalmazták. A fermentáció tulajdonképpen nem más, mint amikor valamilyen nyers táplálékot enzimek és esetleg megfelelő mikroorganizmusok segíthetségével alakítanak át más, kémiailag egyszerűbb vegyületté vagy vegyületekké.

    Fermentáció folyamata
    Indulásképpen tehát adott valamilyen táplálék és valamilyen benne található, vagy hozzáadott enzim, esetleg baktérium- és/vagy gombakultúra. Valójában a táplálék feldolgozása az enzimek feladata, de mivel a mikroorganizmusok is az általuk termelt enzimekkel dolgozzák fel a tápanyagokat, ezért sok esetben még laboratóriumi körülmények között is egyszerűbb őket hozzáadni a nyers alapanyaghoz, de van, hogy már természettől fogva jelen vannak abban.

    A fermentáció után a sok vegyi folyamat eredményeképpen a legtöbb fermentált termékben olyan vitaminok és egyéb, a szervezet tökéletes működéséhez nagyban hozzájárulható anyag is keletkezik, amely bizonyos területen segítheti az egész szervezet, vagy egyes szervek munkáját.

    Mi van a termékben?
    Az 500 ml-es flakonban papaya gyümölcs és levél, áfonya, kurkuma, gyömbér, olajfalevél és zöld tea kivonat található.

    Kinek ajánljuk?
    Bárki fogyaszthatja, aki a természetes vitamin- és ásványianyag utánpótlást részesíti előnyben.

    Hogyan kell fogyasztani?
    A javasolt napi adag napi 15 ml (1 evőkanál) önmagában, vízzel vagy gyümölcslébe keverve. Fogyasztás előtt felrázandó. Tárolása hűvös helyen, felbontás után hűtve tartandó. Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
    A fogyasztás során a termékben zselészerű anyag és üledék jelenhet meg, mely a minőséget nem befolyásolja, a termék továbbra is fogyasztható.

    Hatóanyagok a napi adagban (15 ml):

    • Kurkuminoidok: 129,6 mg
    • Oleuropein: 75,9 mg
    • Polifenolok: 75 mg
    • Összes gingerol: 20,5 mg

     

     

    Összetevők: víz, papaya gyümölcs és levél kivonat (1500 mg/15 ml), áfonya kivonat (1500 mg/15 ml), kurkuma kivonat, gyömbér kivonat, olajfalevél kivonat, zöld tea kivonat, tejsav (a fermentáció során képződő).

    Nettó térfogat: 500 ml

    Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
    Kisgyermekek elől elzárva tartandó!

    Felhasználási javaslatok

    Papaya

    Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

    Papaya

    A papayafa levele a növény legértékesebb része. A papayalevél papain enzimet tartalmaz, amely sebek gyógyítására, emésztési zavarok kezelésére alkalmazható. A zöld papaya kivonata hatékonyan képes lebontani a fehérjéket, vagyis fogyókúra, méregtelenítés, diéta céljára is sikeresen alkalmazható. A papaya növény minden része felhasználható az egészség megőrzésére és gyógyításra. A papaya termésének húsos részei tejszerű anyagot tartalmaznak, az ebből kinyert papinszerű fehérjebontó enzimet húspuhítóként, sörstabilizálóként, továbbá a gyógyászatban emésztést elősegítő gyógyszerek készítésére használják. Az egész növényt, szinte minden alkotórészét felhasználják a természetgyógyászatban. A papaja különféle enzimek, ásványi anyagok és vitaminok kitűnő és egyedülálló forrása. Esszenciális aminosavak a papayában: papain, myrosin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, phenylalanin, threonin, tryptophan, valin, arginin, histidin. Nem esszenciális aminosavak: alain, asparagin, carpain, cystin, glutamin, glycin, prolin, serin, tyrosin. Vitaminok: a-vitamin, e-vitamin, c-vitamin, b-vitamin komplex. Ásványi anyagok: kalcium, vas, réz, cink.
    Tovább olvasom »

    Papain

    A papayában található papain enzim egy proteáz, tehát fehérjebontó enzim, mely segít a különféle húsokat és egyéb fehérjetartalmú ételeinket megemészteni. Mindeközben azonban a szervezet saját, „élő” fehérjéit nem károsítja. Mivel a szervezet élősködői is fehérjékből épülnek fel, ezért alkalmazták bélférgek ellen is, mára azonban ezirányú felhasználása nem jelentős. Egyes kísérletekben a rákos betegeknél a papaintartalmú enzimkomplexek fogyasztása olyan panaszok ellen is hatásos volt, mint a szájszáraszság vagy a nehéz nyelés. Ráadásul az immunrendszer működését is javítja, így elősegíti a tumoros sejtek elleni küzdelmet. A papain gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Ezek a hatások összességében hatásossá teszik a különféle rák elleni kezelésekhez.

    Vélemények a termékről:

    Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

    * E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

    Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

    Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

    A kakukkfű ismert és széles körben használt fűszer-, illetve gyógynövény. Utóbbiként leggyakrabban megfázásos, légúti betegségek kezelésére, torokfájás, köhögés megszüntetésére alkalmazzák gyulladáscsökkentő és köptető hatása miatt. Azonban antibakteriális hatása révén többféle betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas: az egyik legjobb természetes fertőtlenítő szer.

    Tovább olvasom »

    Természetes immunerősítők télre

    Természetes immunerősítők télre

    A téli hónapokban különösen oda kell figyelni arra, hogy az immunrendszer megfelelően működhessen, a szervezet megkapjon minden fontos tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet. A kevesebb napfény és mozgás, a korlátozott friss zöldség és gyümölcs elérhetősége, valamint a meghűlés esélye, a vírusos fertőzések, járványok mind hozzájárulnak a védekező képesség csökkenéséhez.

    Tovább olvasom »

    Q10 koenzim, a szívvédő vitamin

    Q10 koenzim, a szívvédő vitamin

    A Q10 koenzim szintje 25-30 éves korig megfelelő mennyiségben termelődik a szervezetben, de az életkor előrehaladtával jelentős mértékben csökkenni kezd. A csökkenés nagymértékben megnövelheti a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, a tumorok kialakulását, ezért pótlása rendkívül fontos.

    Tovább olvasom »

    Természetes segítség a szervezet méregtelenítésében, lúgosításában - Young pHorever
    Iratkozzon fel hírlevelünkre!