Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Éves vitamin adagok napi 20 Ft-ért - Pharmekal

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Australian Fermentált Papaya levél és Gránátalma ital

Australian Fermentált Papaya levél és Gránátalma ital

Kiszerelés: 500ml

Hozzájárulhat az egészséges koleszterinszint és az erek egészségének fenntartásához, emellett támogatja a szív-és érrendszerünket.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

A papayáról
A dinnyefafélék családjába tartozó papaya (Carica papaya) valószínűleg Mexikó déli részéről és Közép-Amerikából származik, de mára a trópusi és szubtrópusi területeken az egész világon ismert. Először az indiánok termesztették, a 16. század közepén a spanyol tengerészek vitték Manilára. Onnan jutott el a papaya a Föld többi trópusi térségébe. 

Miért jó a papaya?

  • Kiváló antioxidáns forrás
  • Hozzájárulhat az oxidáció elleni védelemhez
  • A papayában lévő papain enzimek fehérjebontó hatásúak, segíthetik a nehéz ételek emésztését
  • A papaya levelet hagyományosan testzsír-csökkentésre használják

  • Aphrodité gyümölcse - a gránátalma
    A gránátalma a szerelem, a termékenység és a bőség ősi jelképe. A mítosz szerint a szerelem görög istennőjének, Aphroditénak a tengerből kilépő szépség lába nyomán csodálatos növények sarjadtak, többek között a gránátalma. A gránátalmát a termékenység szimbólumának is tekintik a sok, szám szerint 613 magja miatt. Hazájában, Görögországban még mindig a lét és megsemmisülés, a termékenység jelképe. A gránátalma őshazája Dél-, Nyugat- és Közép-Ázsia, de mára már Európa Földközi-tengeri területein és Dél-Amerika melegebb vidékein is elterjedt.

    Miért kedvelik ennyire az emberek a gránátalmát?

  • Hozzájárulhat az egészséges koleszterinszint és az erek egészségének fenntartásához
  • Támogatja a szív-és érrendszert
  • Fontos antioxidáns

  • Sokszor hallottuk, de mi is az a fermentáció?
    A fermentációt szinte beláthatatlanul régóta használja az emberiség, hiszen nagyjából i. e. 7000 körül már rutinszerűen alkalmazták. A fermentáció tulajdonképpen nem más, mint amikor valamilyen nyers táplálékot enzimek és esetleg megfelelő mikroorganizmusok segíthetségével alakítanak át más, kémiailag egyszerűbb vegyületté vagy vegyületekké.

    Fermentáció folyamata
    Indulásképpen tehát adott valamilyen táplálék és valamilyen benne található, vagy hozzáadott enzim, esetleg baktérium- és/vagy gombakultúra. Valójában a táplálék feldolgozása az enzimek feladata, de mivel a mikroorganizmusok is az általuk termelt enzimekkel dolgozzák fel a tápanyagokat, ezért sok esetben még laboratóriumi körülmények között is egyszerűbb őket hozzáadni a nyers alapanyaghoz, de van, hogy már természettől fogva jelen vannak abban.
    A mikroorganizmusok az ételben található összetett tápanyagokat a maguk számára hasznosíthatóvá teszik, tehát azok egy részét kisebb részekre bontják, egy részét pedig kémiai folyamatok során teljesen más anyagokká alakítják át, és így melléktermékként sokszor olyan anyagok is megjelennek a fermentált élelmiszerben, amelyek az eredetiben nem voltak. Így lényegében a nyersanyag szinte teljesen képes átalakulni, összetételében megújulni, hiszen bizonyos anyagok szinte teljesen eltűnnek belőle, míg mások látszólag a semmiből jelennek meg.

    A fermentáción átesett termékek akár tekinthetőek előemésztett ételeknek is, hiszen a szervezettől igazán nagy munkát igénylő folyamatokat a töménytelen apró munkás már elvégezte helyettünk, ezáltal a szervezet megspórol egy csomó energiát és rögtön kezdheti hasznosítani a bejutott táplálékot. Ezért például, ahogy később látni fogjuk, az esetek nagy részében bizonyos érzékenységben, netán allergiában szenvedők is fogyaszthatnak olyan fermentált termékeket, amelyek fermentáció nélkül problémát okoznának. Ennek éppen az az oka, hogy az érzékenységet, vagy allergiát kiváltó anyag sok esetben már nincs jelen a készre erjesztett termékben, hiszen más, kémiailag egyszerűbb anyagokká bontották le a mikroorganizmusok. Ezen kívül a fermentált termékek az esetek túlnyomó többségében alkalmasak arra, hogy beteg, akár legyengült szervezetbe juttassanak be tápanyagokat, hiszen azokat nem kell temérdek munkával kicsomagolni, például növényi táplálék esetében a rostok közül.

    Ezen kívül a fermentáció után, a sok vegyi folyamat eredményeképpen a legtöbb fermentált termékben olyan vitaminok és egyéb, a szervezet tökéletes működéséhez nagyban hozzájárulható anyag is keletkezik, amely bizonyos területen segítheti az egész szervezet, vagy egyes szervek munkáját.

    Mi van az üvegben?
    Az 500 ml-es üvegben fermentált papaya levél és gránátalma kivonat található.

    Kinek ajánljuk?
    Bárki fogyaszthatja, aki a természetes vitamin- és ásványianyag utánpótlást részesíti előnyben.

    Hogyan kell fogyasztani?
    Felhasználási javaslatunk alapján napi 15 ml (1 evőkanál) önmagában, vízzel vagy gyümölcslébe keverve. Fogyasztás előtt felrázandó. Tárolása hűvös helyen, felbontás után hűtve tartandó.
    A fogyasztás során a termékben zselészerű anyag és üledék jelenhet meg, mely a minőséget nem befolyásolja, a termék továbbra is fogyasztható.

    Összetevők:
    Víz, gránátalma kivonat (4000 mg/15 ml), papaya levél (3000 mg/15 ml) és gyümölcs kivonat, tejsav (a fermentáció során képződő).

    Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

    Papaya

    A papayafa levele a növény legértékesebb része. A papayalevél papain enzimet tartalmaz, amely sebek gyógyítására, emésztési zavarok kezelésére alkalmazható. A zöld papaya kivonata hatékonyan képes lebontani a fehérjéket, vagyis fogyókúra, méregtelenítés, diéta céljára is sikeresen alkalmazható. A papaya növény minden része felhasználható az egészség megőrzésére és gyógyításra. A papaya termésének húsos részei tejszerű anyagot tartalmaznak, az ebből kinyert papinszerű fehérjebontó enzimet húspuhítóként, sörstabilizálóként, továbbá a gyógyászatban emésztést elősegítő gyógyszerek készítésére használják. Az egész növényt, szinte minden alkotórészét felhasználják a természetgyógyászatban. A papaja különféle enzimek, ásványi anyagok és vitaminok kitűnő és egyedülálló forrása. Esszenciális aminosavak a papayában: papain, myrosin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, phenylalanin, threonin, tryptophan, valin, arginin, histidin. Nem esszenciális aminosavak: alain, asparagin, carpain, cystin, glutamin, glycin, prolin, serin, tyrosin. Vitaminok: a-vitamin, e-vitamin, c-vitamin, b-vitamin komplex. Ásványi anyagok: kalcium, vas, réz, cink.
    Tovább olvasom »

    Gránátalma egészségvédő hatása

    A gránátalma nagyon magas arányban tartalmaz olyan anyagokat, amelyek a szervezet egészséges működése és az esetleges betegségek megállítása szempontjából nélkülözhetetlenek. A gránátalmában nagy mennyiségben található polifenol, amely egy antioxidáns vegyület. Ezen kívül fontos vitaminok, különböző nyomelemek és egyéb gyógyhatású molekulák is megtalálhatóak a gránátalmában. A gránátalma kiváló C-vitamin forrás is és nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, amelyek antioxidáns tulajdonságuk miatt jótékonyan hátráltatják a szervezet öregedését.

    Gránátalma

    Gránátalma szerepe a betegségmegelőzésben

    A gránátalma az egyik legerősebb antioxidáns forrás, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani, megvédi szervezetünket a szabadgyököktől és aktivizálják a jó génjeinket. Ellenállóbbá tesz minket a megbetegedések szemben, sőt még egyes rákos megbetegedések kockázatát is csökkenti, például a bőr, prosztata, és mellrák kialakulását. A gyümölcsben található fitoösztrogének segítségével csökkenthetjük a klimax kellemetlen tüneteit, így a változókorban különösképp érdemes fogyasztanunk minél több gránátalmát. A levertség és a depresszió ellen is gyógyírt jelenthet. A magas és alacsony vérnyomás ellen is hasznát vehetjük a piros színű gyümölcsnek; míg hirtelen leeső vérnyomás esetén erősíti a szívet, ezáltal azonnal helyreállíthatja a normális vérnyomásértéket, addig a magas vérnyomást csökkentheti. A gránátalma rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, amelynek következtében megelőzhetőek a különböző szív-, és érrendszeri megbetegedések, valamint az érelmeszesedés lehetőségét is csökkentheti. Mindezek mellett a vérrögképződés mértékét is csökkenti, ezáltal az embóliának és a szívinfarktusnak veszélye is kevesebb lesz.

    Vélemények a termékről:

    Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

    * E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

    Fontos információk az étrend-kiegészítők vásárlásával kapcsolatban »»»

    Mi mindenre jó az ánizs?

    Mi mindenre jó az ánizs?

    Jellegzetes illatával, édes-fűszeres ízével az ánizs közismert fűszernövény, sütemények, italok gyakori ízesítője. Gyógynövényként kiváló orvosság lehet megfázásra, asztmára, fej- és hasfájásra, nőgyógyászati és prosztata problémákra. Serkenti az emésztést, vértisztító, hurutoldó, felfúvódást és puffadást megszüntető hatású, a gyomor, a bérendszer és az epe problémáira is használják.

    Tovább olvasom »

    Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

    Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

    A kakukkfű ismert és széles körben használt fűszer-, illetve gyógynövény. Utóbbiként leggyakrabban megfázásos, légúti betegségek kezelésére, torokfájás, köhögés megszüntetésére alkalmazzák gyulladáscsökkentő és köptető hatása miatt. Azonban antibakteriális hatása révén többféle betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas: az egyik legjobb természetes fertőtlenítő szer.

    Tovább olvasom »

    Természetes immunerősítők télre

    Természetes immunerősítők télre

    A téli hónapokban különösen oda kell figyelni arra, hogy az immunrendszer megfelelően működhessen, a szervezet megkapjon minden fontos tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet. A kevesebb napfény és mozgás, a korlátozott friss zöldség és gyümölcs elérhetősége, valamint a meghűlés esélye, a vírusos fertőzések, járványok mind hozzájárulnak a védekező képesség csökkenéséhez.

    Tovább olvasom »

    Állítsa helyre bélflórája egyensúlyát a ProGastro készítményekkel!
    Iratkozzon fel hírlevelünkre!