Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés
Kontrasztos változat gyengénlátóknak
Ismerje meg a huminsav jótékony hatásait!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Bioglan Női Formula Rákolaj

Bioglan Női Formula Rákolaj

Kiszerelés: 30db gélkapszula

A rákolajban lévő Omega-3 zsírsavak egyedülálló módon foszfolipid - azaz bioaktív - formában vannak jelen, míg a normál halolaj, csak triglicerid formában tartalmazza az Omega-3-at.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Rákolaj » Több mint halolaj

A rákolajban lévő Omega-3 zsírsavak egyedülálló módon foszfolipid - azaz bioaktív - formában vannak jelen, míg a normál halolaj, csak triglicerid formában tartalmazza az Omega-3-at.

Az emberi test sejtfalaiban az Omega-3 foszfolipid formában található meg!

A halolajban az Omega-3 triglicerid formája, csak egy raktározó forma, így sajnos az agyunk és a testünk nem tudja azonnal hasznosítani. Májunknak át kell alakítania, hogy testünk fel tudja használni a halolaj Omega-3-ait, ami rengeteg vesztességgel jár.

A rákolaj már eleve foszfolipid formában tartalmazza az Omega-3 zsírsavat, zsíroldékonyságának köszönhetően pedig a bélfalon keresztül könnyen felszívódik és közvetlenül bejut a sejtmembránokba.

A rákolaj magas biológiai hasznosíthatósággal rendelkezik. A rákolaj Omega zsírsavaiból, szervezetünk jóval többet fel tud használni, mint a halolajból.

 

Mi van pluszban még a rákolajban?

A tengeri rákok - más néven krillek - asztaxantint termelő algával táplálkoznak, ebből kifolyólag a rákolaj is tartalmazza ezt az egyedi és kivételesen erős antioxidánst. Ez adja a rákféléknek - például a homárnak, a garnélának, a vörös és rózsaszín színüket.

A rákolajban lévő asztaxantin nemcsak véd a lipidoxidációtól, de miután elfogyasztottuk, a mi testünket is védi a szabadgyökök okozta károsodástól.

A rákolaj fogyasztásakor dupla előnyhöz jutunk: egyrészt biztosítjuk a szervezetünknek az Omega-3 utánpótlást, másrészt az asztaxantin miatt, mintha fekete bogyós gyümölcsöket is ennénk.

A rákolaj zsírsav és antioxidáns pótló is egyben. A sok közül ez egyik legnagyobb előnye a halolajjal szemben.

 

A rákolaj az Omega-3 források új generációja

Mivel a rákolaj saját antioxidánsokkal rendelkezik, a halolajjal ellentétben jóval tovább megőrzi minőségét, nem kezd el avasodni, nincsen halszagú utóíze, és nem okoz böfögést.

A rákolaj nagyon sok előnnyel rendelkezik, kifejezetten hatásos a szív, az érrendszer, valamint az agy számára.

A rákolaj csökkenti a vérben a triglicerid szintet, a rossz koleszterin szintjét, így tisztán tartja az artériákat, megakadályozza a lerakódásokat és javítja a szív egészségét és a vérnyomásra is pozitívan hat.

Az asztaxantin az összes sejtmembránt védi, de főként az agysejteket.

Az agysejt membránok folyamatos aktivitást fejtenek ki és állandóan fenyegetik őket a szabadgyökök. Ez a hatékony antioxidáns az idegsejteket jó formában tartja és segít megőrizni az éles elmét.

A rákolajban lévő asztaxantin segít leégés esetén és mérsékli a napégés tüneteit. Beszámoltak arról, hogy gátolja a szürkehályog kialakulását, mely az évek múlásával egyre nagyobb veszélyt jelent.

A rákolajban lévő asztaxantin hatékony gyulladáscsökkentő, ami az ízületi gyulladásban szenvedőknél csökkenti a merevséget és az ízületi fájdalmat.

A rákolaj számos pozitív hatást fejt ki az agyra. Mivel a zsírsavai foszfolipid formában vannak jelen, közvetlenül beépülnek a neuronális membránokba.

A rákolaj hatásai » Jótékony hatások

Fontos: a rákolaj adagolását nem lehet összehasonlítani a halolajéval, mivel a rákolaj sokkal jobban felszívódik a bélben és nagyobb a biológiai hasznosíthatósága. 500mg rákolaj, kb.: 1000-1200mg halolajnak megfelelő Omega-3-at biztosít a szervezetnek. Ugyanakkor ne feledjük, hogy a rákolajban ott van még rengeteg antioxidáns, például az egyik legerősebb az asztaxantin és más értékes hatóanyagok, melyek a halolajból hiányoznak. A rákolaj 48x erősebb antioxidáns a halolajnál!

Érelmeszesedés

A rákolajban található Omega-3 zsírsavak az ateroszklerotikus plakkok stabilizálásával előzik meg az érelmeszesedést, csökkentik a gyulladásokat és trombocita aggregáció gátló hatással rendelkeznek.
A rákolaj fogyasztással, jelentősen csökken a hirtelen szívhalál valószínűsége. Enyhén csökkenti a vérnyomást az endothel funkcióra kifejtett hatása révén.

Szellemi egészség

A kutatások kimutatták, hogy az alacsony Omega-3 szinttel rendelkező gyerekek szellemi kapacitása kisebb, elsősorban a matematikai feladatok tekintetében, de gyakran olvasási nehézségek is jelentkeztek.

A vizsgálatok szerint a DHA-t tartalmazó rákolaj fogyasztását követően már két órával megnőtt a szellemi teljesítmény. Figyelemhiányos és hiperaktív gyerekeknél is jó eredménnyel használták az Omega-3 készítményeket vizsgálatok során. Az Omega-3 zsírsavak hatékonyságát skizofrénia és Alzheimer-kór ellen is kimutatták.

Szem problémák

Sok tudós szerint, ha hetente legalább egyszer fogyasztunk Omega-3 zsírsavat, már kellő védelmet szerzünk az AMD, vagyis az időskori makula degeneráció ellen. Ennek a betegségnek a veszélye a kor előrehaladtával egyre nő és nem ritkán teljes vakságot eredményez.  Egy londoni vizsgálat kimutatta, hogy az Omega-3 akár felére képes csökkenteni ennek a betegségnek a kockázatát.

Egy másik vizsgálat szerint 40%-kal csökkenti a veszélyt. 4500 férfit és nőt vizsgáltak, akiknek étrendjét Omega-3-mal gazdagították. A kutatást vezető Astrid Fletcher professzor véleménye szerint az eredmény az Omega-3 gyulladáscsökkentő és érvédő hatásának köszönhető.

Vérnyomás

A természetesen stabil rákolaj növeli a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek hatékonyságát, valamint csökkenti az infarktus és a szívritmuszavar esélyét. A hirtelen szívhalálban elhunyt emberek vérét vizsgálva azt tapasztalták, hogy alacsony omega-3 és magas telített zsírsav aránnyal rendelkeztek

Memória, Koncentrációs

Több vizsgálat szerint az Omega-3 zsírsav, mely a rákolajban fordul elő, a memória működését jelentős mértékben (akár 15%-kal) fokozhatja. Welma Stonehouse vezetésével az új-zélandi Massey Egyetem orvoscsoportja 176 egészséges felnőttel végzett kísérletet, akiknek fél éven át mindennap adtak DHA-t.

A vizsgálat során az alanyok kognitív működését és memóriáját figyelték, majd összehasonlították azzal a csoporttal, akiknek placebot adtak. Az eredmény még a kutatókat is meglepte. Az Omega-3 zsírsavat fogyasztók esetében a memória és a munkamemória minősége és gyorsasága egyaránt hihetetlen mértékben javult.

Bőrproblémák

A rákolaj hatására a bőr fiatalabb lesz, visszanyeri rugalmasságát. A gyakori bőrproblémák - ekcéma, száraz bőr, pszoriázis - is eredményesen kezelhetők a segítségével.

A rákolaj védi a bőrt a napkárosodástól, rendszeres fogyasztása mellett jóval kevesebb kozmetikumot és krémet kell használnunk, hogy bőrünk szép maradjon.

Szív és érrendszerre gyakorolt hatás

A rákolaj hatékony a szívritmus zavar megelőzésében, elsősorban a ventrikuláris fibrilláció veszélyét csökkenti, ami a szívbetegségből adódó halálozások nagyjából egyharmadát okozza.

Az Omega-3 zsírsavak megakadályozzák a vérlemezkék összetapadását, ezzel nagyban csökkenti a szívroham esélyét, valamint késlelteti az artériák meszesedését is.

A rákolaj támogatja a természetes nitroglicerin termelődését, ezzel hozzájárul a szívben lévő erek elzáródásának megakadályozásához.

Alzheimer és intelligencia

Az Omega zsírsavakkal kapcsolatban végzett vizsgálatok legtöbbször az agyi funkciókra, a gondolkodásra, az észlelésre összepontosítottak. Több vizsgálat is alátámasztotta, hogy a rákolajban lévő zsírsav hatékonyan csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásáért és az agykárosodásért felelős plakkok képződését.

Néhány kutató szerint, ha a terhesség alatt kevés Omega-3 zsírsav jut a szervezetbe, a születendő gyermeknél gyakrabban jelentkeznek viselkedési zavarok és depresszió.

Az Omega zsírsavak pozitívan befolyásolják a magzatnál az agy fejlődését, és jelentősen csökkentik egyes degeneratív agyi rendellenességek kockázatát.

Súlycsökkentés

A rákolaj és a testsúly csökkenése közötti kapcsolatot vizsgálva az eredmények nem egyértelműek. Néhány vizsgálat szerint a rákolaj azoknál az embereknél lehet hatékony, akiknél az elhízás hátterében a genetika áll. Egyes kutatások pedig arra jutottak, hogy ha a rákolaj fogyasztását mozgással kombináljuk, gyorsabb fogyás következik be.

Szebb, egészségesebb haj

A hajápolás minden nő számára elengedhetetlen. Sokan számos hajápolót kipróbálnak, gyakran változtatják hajszínüket és frizurájukat. A rákolaj fogyasztásával nagyon sok káros hatással szemben ellenállóvá tehetjük hajunkat.

Ha biztosítjuk szervezetünk számára a szükséges tápanyagokat, bőrünk és hajunk is szebb, egészségesebb lesz. A rákolajról azt mondják, fényessé, ragyogóvá teszi a hajat. A benne található omega-3 zsírsavak fehérjével segítik elő a hajnövekedést.

Gyulladások

Philip Calder és munkatársai a Southamptoni Egyetemen 23 ember bevonásával végeztek kísérletet. Intravénásan adagolták a rákoklajat az előzőleg szisztémás gyulladáson vagy szeptikus sokkon átesett betegeknél az intenzív terápiás kezelés során, míg 10 beteget hagyományos módon kezeltek.

A vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy a rákolajjal kezelt betegeknél a gyógyulás felgyorsult, hamarabb enyhültek a gyulladások és valamennyi fizológiás mutató gyorsabban érte el a normális szintet. Ezek a betegek hamarabb hagyták el a kórházat, mint az a 10 ember, akik csak a hagyományos kezelésben részesültek.

Hormonok

Az idegi ingerület-átvivő anyagok és a hormonok olyan kémiai hírvivők, melyeknek köszönhetően szervezetünk több trillió sejtje képes egymással kommunikálni. Receptoraik a sejtmembránokban lebegnek. A lebegő receptorokat úgy kell elképzelnünk, mint sok kis kulcslyukat, melyekbe, ha bekerül a megfelelő kulcs, azaz a kémiai hírvivő, akkor a sejtekben változás történik.

A receptorok megfelelő működéséhez szükség van arra, hogy a sejtmembrán cseppfolyós és rugalmas legyen. A cseppfolyós állapothoz pedig nélkülözhetetlen az omega-3 zsírsav. Ennek hiányában a hormonrendszerek nem tudnak egészségesen működni, ennek következtében pedig depresszió, inzulin rezisztencia, skizofrénia vagy tanulás zavarok alakulhatnak ki.

Hosszú élet

A vizsgálatok egyértelműen megerősítették, hogy azokban az országokban egészségesebb és hosszabb életet élnek az emberek, ahol több mélytengeri halat, rákolajat fogyasztanak. Így a norvégok és a japánok is kevésbé veszélyeztetettek a szív- és érrendszeri betegségek vagy akár a bőrproblémák szempontjából.
A tengeri állatokban található omega-3 zsírsav kellő mennyiségben történő fogyasztása hozzásegít az agyvérzés, a szív- és érrendszeri problémák, az idő előtti öregedés megelőzéséhez, a betegségek elkerüléséhez, emellett a bőrt és a hajat is szebbé teszi.

Ekcéma, Allergia

A halolajban lévő esszenciális zsírsavak regenerálják a bőrt és az immunanyagok termelődésének fokozásával csökkentik a viszketést és a gyulladásokat.

A vizsgálatok azt mutatták, hogy a terhességük alatt omega-3 tartalmú táplálék kiegészítőt fogyasztó anyák gyermekeinél a súlyos bőrszárazsággal járó betegség előfordulása harmadára csökkent. Ezen kívül a tojásallergia valószínűsége is felére csökkent.

Az Adelaide Egyetem kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy a terhesség alatt a méhlepényen keresztül felszívódó omega-3 zsírsavak immunerősítőként hatnak, ami megelőzi a gyerekeknél az ekcéma kialakulását. 706 olyan várandós nőt vizsgáltak, akiknek a családjában már előfordult valamilyen allergia. A nők felének a terhesség 21. hetétől a szülésig naponta háromszor adtak halolajat, míg a csoport többi tagja csak növényi olajat fogyasztott.

Szülés utáni depresszió

A rákolaj, a halolajnál jóval hatékonyabban felszívódó omega-3 zsírsavakat tartalmaz, melyek segítségével megelőzhető a szülés utáni depresszió jelentkezése. Ezt támasztja alá egy kutatás, melynek eredményeit az amerikai kísérleti biológiai társaságok szövetségének Washingtonban megrendezett konferenciáján hozták nyilvánosságra.
52 várandós nőt vontak be a vizsgálatba, akiknek a terhesség 24-40. hetében hetente öt napon át 300 mg dokohexaénsav (DHA - omega-3 része) kapszulát és placebót adtak.

Szülés után az orvosok megvizsgálták, hogy az anyukák mutatják-e a depresszió tüneteit (mint a táplálkozási és alvászavarok, érzelmi labilitás, öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok, szorongás, bűntudat).
Az adatok egyértelműen bizonyították az omega-3 zsírsavak hatékonyságát ebben az esetben is.

Teljesítményfokozás

Mivel a rákolaj kitűnő teljesítményfokozó, sok sportoló rendszeresen használja. De nemcsak a sportteljesítmény növeléséhez, hanem az élet számos területén alkalmazhatjuk, hiszen a rákolaj a legfontosabb szervek állapotát is javítja, erősíti az immunrendszert, az idegrendszert, a szív- és érrendszert, valamint a szaporítószerveket.

Akiknek a mindennapokban szükségük van a jó erőnlétre, hamar tapasztalni fogják, hogy az esszenciális zsírsavak az általános egészségi állapot javítása mellett a teljesítményt is jelentősen növelik.

A rákolaj zsírsavjai a sportolók számára azért különösen hasznosak, mert csökkentik a gyulladásokat, megakadályozzák az izmok lebomlását, lerövidítik a regenerálódás idejét, hozzájárulnak az izomépítéshez és fokozzák a hormonkiválasztást. A rákolaj ugyanakkor a kötőszövet állapotára is jó hatással van.

Depresszió

Több kutatás is alátámasztja, hogy az omega-3 bipoláris zavar és depresszió ellen is hatékony. A vizsgálatok szerint azoknak a szervezetében, akik ilyen betegségben szenvednek, az omega-3 zsírsav szintje nagyon alacsony, viszont az omega-6 szintje nagyon magas. Az omega-3 zsírsav hatására a tünetek enyhülnek, az agyban a szerotonin és a dopamin szintje egyensúlyba kerül.

Gyermekeknek

Gyermekkorban az omega-3 zsírsavak - elsősorban a DHA - pótlása kiemelten fontos, mivel ez az idegrendszer egyik legfőbb alkotórésze. Általánosságban elmondható, hogy a gyermekek szervezetében születésük előtt és után is kevés található ebből a létfontosságú tápanyagból.

Amennyiben a retina- és az agysejtek egészségesek, bennük magas a DHA koncentrációja. A vizsgálatok szerint az alacsony DHA szint összefüggésbe hozható a koncentrálóképesség csökkenésével, az alacsonyabb intelligenciaszinttel, a romló látással, a motorikus képességek romlásával és az ADD magasabb arányú előfordulásával.

A kutatás során koordinációs fejlődési rendellenességben szenvedő gyerekeken vizsgálták az omega-3 zsírsav hatását. Ez a betegség az iskoláskorú gyerekek 5%-ánál fordul elő.

Pikkelysömör

A kutatások szerint a rákolaj táplálékkiegészítőként fogyasztva éppen annyira hatékony a pszoriázis ellen, mint az oregano- vagy a kukoricaolaj. Korábban a cápaporc kivonatot alkalmazták sikerrel a betegség ellen.

Gyomor, emésztés

Az egészséges emésztéshez a rákolaj szintén létfontosságú. Az omega-3 zsírsav kellő mennyiségű tápanyagot biztosít a bélrendszer sejtjeinek, valamint olajos állagával támogatja a rendszeres székletürítést.

Az omega-3 zsírsavak alapvető szerepet játszanak az emésztési folyamatban. Egy Olaszországban végzett vizsgálatból az derült ki, hogy Chron-betegség esetén csökkenti a visszaesés valószínűségét.

Koraszülés megelőzésésre

Az Adelaide-i Egyetem dietetikusa, Maria Makrides 2400 várandós nő bevonásával végzett vizsgálatot. Az alanyok öt különböző szülészeten feküdtek, egy részüknek Omega-3 készítményt adtak, a többieknek placebót.

A vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy azok, akik omega-3 tartalmú készítményt fogyasztottak, néhány nappal később szültek, babáik pedig nagyobb súlyúak lettek, mint azoknál, akik placebot kaptak.

Szeptikus sokk

Philip Calder és munkatársai a Southamptoni Egyetemen 23 ember bevonásával végeztek kísérletet. Intravénásan adagolták a rákolajat az előzőleg szisztémás gyulladáson vagy szeptikus sokkon átesett betegeknél az intenzív terápiás kezelés során, míg 10 beteget hagyományos módon kezeltek.

A vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy a rákolajjal kezelt betegeknél a gyógyulás felgyorsult, hamarabb enyhültek a gyulladások és valamennyi fizológiás mutató gyorsabban érte el a normális szintet. Ezek a betegek hamarabb hagyták el a kórházat, mint az a 10 ember, akik csak a hagyományos kezelésben részesültek.

Rák

Egy kísérlet során 700 ezer embert vizsgáltak és arra a megállapításra jutottak, hogy a tengeri állatokban található Omega-3 általánosságban nem előzi meg a rákot. Bizonyos ráktípusok esetén - prosztata- és bélrák - azonban pozitív hatást tapasztaltak.

A kaliforniai egyetem egyik vizsgálata szerint az omega-3 zsírsav a prosztatarák veszélyét 60%-kal csökkentette. Ezek alapján mondhatjuk, hogy az omega-3 zsírsav hatásos lehet a bél- és prosztatarák megelőzésében.

Az elmúlt években több kutatás is igazolta, hogy az elfogyasztott rákok, halak, vagyis az omega-3 zsírsav mennyisége, fordítottan arányos az emésztőrendszeri, a prosztata-, mell-, petefészek- és a vizeletkiválasztó rendszerben kialakuló daganatok kialakulásának esélyével.

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Rákolaj

A rákolaj az omega-3 tartalmú ételek új generációját jelenti, mivel a benne lévő omega-3 sokkal jobban beépül az emberi sejtekbe, mint a halolajoknál. A rákolaj 50-szer hatékonyabb szabadgyökbefogó képességgel rendelkezik és összességében, a szív és érrendszerre 30-szor jobbak a hatásai, mint a halolajnak. Vizsgálatok alátámasztották, hogy a rákolajjal lehetséges kezelni az ízületi gyulladás tüneteit és támogatásával a normál mozgás már akár hét-tizennégy nap alatt visszanyerhető. A rákolaj elősegíti a szív és az érrendszer egészségét, a koleszterinszintet az optimális szinten belül tartja. A rákolaj az esszenciális omega-3 zsírsavakon és fosszfolipideken túl, az asztaxantinnak és a vérnarancs karotinoidjának a nagyszerű forrása. Ezek az alkotóelemek adják a rákolaj vörös színét. A rákolajban nagy mennyiségben található DHA és EPA is.
Tovább olvasom »

Kapcsolódó magazin cikkeink:

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Influenza, allergia, Candida ellen - olajfalevél

Influenza, allergia, Candida ellen - olajfalevél

Az olajfalevél kivonata olyan erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek képesek akár már a kialakulásuk pillanatában megállítani a fertőzéseket. Nagyon hatékony különféle vírusok, baktériumok és gombák ellen, rendkívüli immunerősítő szer, a betegségek kezelésére és megelőzésére is alkalmazható.

Tovább olvasom »

Természetes nyugtató, szorongásoldó: a golgotavirág

Természetes nyugtató, szorongásoldó: a golgotavirág

A golgotavirág nyugtalanság, ideggyengeség, alvási zavarok és szorongásos állapotok oldására javasolt gyógynövény. Biztonsággal fogyasztható, mellékhatások és függőség kialakulása nélkül – mutatja ezt az a tény is, hogy gyermekek számára is bátran adható.

Tovább olvasom »

Garcinia cambogia: étvágycsökkentés és zsírégetés természetes hatóanyagokkal

Garcinia cambogia: étvágycsökkentés és zsírégetés természetes hatóanyagokkal

A Garcinia cambogia egyre népszerűbb a fogyókúrázók körében, mert természetes úton növeli a teltségérzetet, és hatékonyan segíti a túlsúly leadását. Fő hatóanyaga a hidroxi-citromsav, amely segít blokkolni a szervezetben a zsír elraktározódását, és egyben csökkenteni az étvágyat.

Tovább olvasom »

Vitaking multivitaminok akciós áron!

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Iratkozzon fel hírlevelünkre!