Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés
Kontrasztos változat gyengénlátóknak
Védje egészségét a gyógygombák ősi erejével!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Biorganik bio Omega3 kapszula

Biorganik bio Omega3 kapszula

Kiszerelés: 90db

A táplálkozás részeként az Omega-3 zsírsav jótékony hatással van a szív- és érrendszerre. Fontos részét képezi a szomatikus sejteknek és segíthet, hogy a sejtek rugalmasak maradjanak.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Összetevők: *perillaolaj, növényi cellulóz kapszula

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

A perillaolaj a telítetlen növényi zsírsavak kiváló forrása. A legfontosabb, Omega-3 zsírsavat több, mint 60%-ban tartalmazza.

A táplálkozás részeként az Omega-3 zsírsav jótékony hatással van a szív- és érrendszerre. Fontos részét képezi a szomatikus sejteknek és segíthet, hogy a sejtek rugalmasak maradjanak. A perilla növény magjaiból hidegen sajtolt olajat növényi kapszulákban áruljuk.

Eredet

A perillaolaj a növény barna magjaiból készül. Ázsiában ennek a növénynek két fajtája létezik. Az egyik a piroslevelű, melyet leginkább dísznövényként használnak, míg a másik a zöldlevelű, melynek magjaiból készül az Omega-3-ban gazdag perillaolaj. A perilla mint növény enyhén fűszeres aromájú és nagyon ízletes.

Az Omega-3 zsírsavak

Napi táplálékunk lényeges és egyik alapvető alkotóelemei a lipidek. A legfontosabb funkciójuk a fehérjékkel és a szénhidrátokkal együtt, hogy energiát állítsanak elő. Továbbá ők szállítják a zsírban oldódó vitaminokat és szervezetünk táplálói és védelmezői is egyben. Szerkezetük és összetételük alapján megkülönböztetünk telített, egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat.
A többszörösen telítetlen zsírsavak között kiemelkedően jótékony hatással van egészségünkre az Omega-3 zsírsav. Főleg zsíros halakban, például lazacban és makrélában található meg, de vannak olyan típusai, melyek kizárólag növényi olajakban lelhetők fel. Ezt Omega-3 Alphalinolenic savnak, röviden ALA-nak nevezik és kimagasló magas koncentrátumban van jelen a Perilla olajban.
Ezek az Omega-3 zsírsavak alapvető fontosságúak az emberi szervezet számára. Az emberi szervezet nem képes ezeket előállítani, ezért szükséges táplálékkal bejuttatni.

Az Omega-3 zsírsavak láthatóan csökkenthetik a helytelen táplálkozás révén megnövekedett vérlipideket úgy, hogy közben kiegyensúlyozza azokat (koleszterin, triglycerid), így segíthetve a szív- és érrendszerünket. A német táplálkozásügyi egyesület (DGE) javasolja az ALA szedésének a növelését.

Botanika

A Perillát vad coleus-ként , kínai bazsalikomként vagy lila mentaként is ismerik. A Lamiaceae családjába tartozik és latin neve: Perilla frutescens.

A növény kiválóan növekszik napon és félárnyékban, a kertben is könnyen termeszthető. A gyógyászati célokon kívül kitűnő dísznövény is.

Összetevők:

A Perilla növény magjai magas koncentrációban tartalmaznak többszörösen telítetlen zsírsavakat. Ezek aránya előnyös a táplálkozástudomány fényében:

Omega-3 zsírsav (alpha-linolenic acid - ALA) : Omega-6 zsírsav (linoleic acid) : Omega-9 zsírsav = 60 :15 :15

Más növényi olajokhoz viszonyítva a perillaolajban kimagasló az ALA-tartalom. A szervezet ebből építi fel az ún. halolaj-zsírsavat, azonban a halolajjal összehasonlítva a perillának az a nagy előnye, hogy kevésbé van kitéve az oxidációnak és nincs halíze sem.

Javasolt adagolása: napi 2x2 kapszula

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Omega-3 zsírsav

Az omega 3 zsírsav a telítetlen zsírsavak csoportjába tartozik. Rendszeres, hosszútávú szedése csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések kockázatát. A zsírsavak a sejtfalba épülnek és azok rugalmasságát befolyásolják. Ez történik a vörösvértestek esetében is: a többszörösen telítetlen zsírsavak beépülése következtében rugalmasabbá válnak. E rugalmasság teszi lehetővé számukra, hogy a hajszálerek falán keresztül eljussanak a szövetekhez és azokat oxigénnel lássák el. Az Omega 3 zsírsav csökkenti a gyulladásos reakciókat és akadályozza a véralvadást, segítve ezzel a keringést és gátolva a trombózis kialakulását. Nagy mennyiségben zsírdús tengeri halakban találjuk. A legjobb forrás a hering, makréla, lazac és tonhal. Vegetariánusok omega 3 zsírsavhoz juthatnak lenmag, diófélék és szójatermékek fogyasztásával.
Tovább olvasom »

Halolaj

A halolajban található Omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak. Ezek, amellett, hogy a szív-és érrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk már régóta ismert, bizonyítottan szükségesek a magzat agyának és szemének normális fejlődéséhez. Az Omega-3 egyik összetevője létfontosságú az optimális idegi működéshez és az éleslátáshoz is. Ez a komponens az anyatejben található meg legnagyobb mennyiségben, azonban a legtöbb fejlett társadalomban az Omega-3 zsírsavakban szegény étrend miatt gondoskodni kell a pótlásáról.

Halolaj


Tovább olvasom »

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Influenza, allergia, Candida ellen - olajfalevél

Influenza, allergia, Candida ellen - olajfalevél

Az olajfalevél kivonata olyan erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek képesek akár már a kialakulásuk pillanatában megállítani a fertőzéseket. Nagyon hatékony különféle vírusok, baktériumok és gombák ellen, rendkívüli immunerősítő szer, a betegségek kezelésére és megelőzésére is alkalmazható.

Tovább olvasom »

Természetes nyugtató, szorongásoldó: a golgotavirág

Természetes nyugtató, szorongásoldó: a golgotavirág

A golgotavirág nyugtalanság, ideggyengeség, alvási zavarok és szorongásos állapotok oldására javasolt gyógynövény. Biztonsággal fogyasztható, mellékhatások és függőség kialakulása nélkül – mutatja ezt az a tény is, hogy gyermekek számára is bátran adható.

Tovább olvasom »

Garcinia cambogia: étvágycsökkentés és zsírégetés természetes hatóanyagokkal

Garcinia cambogia: étvágycsökkentés és zsírégetés természetes hatóanyagokkal

A Garcinia cambogia egyre népszerűbb a fogyókúrázók körében, mert természetes úton növeli a teltségérzetet, és hatékonyan segíti a túlsúly leadását. Fő hatóanyaga a hidroxi-citromsav, amely segít blokkolni a szervezetben a zsír elraktározódását, és egyben csökkenteni az étvágyat.

Tovább olvasom »

Vitaking multivitaminok akciós áron!

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Iratkozzon fel hírlevelünkre!