Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

New Chapter teljes értékű tápanyagok fermentált eljárással készítve!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Biorganik bio sütő ferment

Biorganik bio sütő ferment

Kiszerelés: 200g

Felhasználása: kovász készítéséhez

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Összetevők: búza*, kukoricaliszt*, borsóliszt*, virágméz*
*= ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energia:    1528 kJ / 360 kcal
Fehérje:    9,4 g
Szénhidrát:    76,8 g
Zsír:    1,7 g

Felhasználása: kovász készítéséhez

1. lépés
Hozzávalók: 20 g sütő ferment, 100 g búzadara, 100 g búza liszt, 220 g víz kb. 40°C-os
A sütő fermentet a kimért víznek egy részében feloldjuk és jól elkeverjük. A tészta meglehetősen puha legyen, de ne álljon rajta víz. 28-30 °C-on 12-18 órát hagyjuk állni. A hőmérséklet pontos betartása nagyon fontos a sikerhez.

2. lépés
Hozzávalók: első lépés alapja, 150 g búzadara, 150 g búzaliszt, 70–100 g víz kb. 40 °C-os.
Az hozzávalókat jól összekeverjük és letakarjuk. A tészta állaga egy közepesen kemény kenyértésztához hasonlítson. 28 – 30 °C-on 5-10 órát hagyjuk állni. A kelési időt akkor értük el, ha az tésztában sok apró erjedési buborékok vannak és kb. dupla térfogatúra nőtt meg. A kovász akkor érett, ha érintéskor enyhén besüpped.

A kovász tárolása:
A kovászt egy csavaros üvegbe töltjük (kb. ¾ részéig) és hűtőben 4-8 °C-on tároljuk (felhasználhatóság 4 hónap). Hosszabb tárolás esetén képződhet egy szürke réteg. Ez a saját élesztője és gond nélkül fogyasztható.

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

A kakukkfű ismert és széles körben használt fűszer-, illetve gyógynövény. Utóbbiként leggyakrabban megfázásos, légúti betegségek kezelésére, torokfájás, köhögés megszüntetésére alkalmazzák gyulladáscsökkentő és köptető hatása miatt. Azonban antibakteriális hatása révén többféle betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas: az egyik legjobb természetes fertőtlenítő szer.

Tovább olvasom »

Természetes immunerősítők télre

Természetes immunerősítők télre

A téli hónapokban különösen oda kell figyelni arra, hogy az immunrendszer megfelelően működhessen, a szervezet megkapjon minden fontos tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet. A kevesebb napfény és mozgás, a korlátozott friss zöldség és gyümölcs elérhetősége, valamint a meghűlés esélye, a vírusos fertőzések, járványok mind hozzájárulnak a védekező képesség csökkenéséhez.

Tovább olvasom »

Q10 koenzim, a szívvédő vitamin

Q10 koenzim, a szívvédő vitamin

A Q10 koenzim szintje 25-30 éves korig megfelelő mennyiségben termelődik a szervezetben, de az életkor előrehaladtával jelentős mértékben csökkenni kezd. A csökkenés nagymértékben megnövelheti a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, a tumorok kialakulását, ezért pótlása rendkívül fontos.

Tovább olvasom »

Vision Bioaktív készítmények
Iratkozzon fel hírlevelünkre!