Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése. Mindennapi étkezésünkkel kell pótolnunk, mert szervezetünk nem képes előállítani.
Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése. A C-Vitamin egy vízoldékony vitamin, amely számos alapvető élettani folyamathoz nélkülözhetetlen, nagyhatású antioxidáns.
A bulgur -más néven török búza- tulajdonképpen rostban gazdag durumbúza töret.
A búza sikérje rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni.
A búza sikérje rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni.
A chia mag ásványi anyagokban gazdag, található benne kálcium, vas, magnézium, foszfor és kálium is.
A chia mag ásványi anyagokban gazdag, található benne kálcium, vas, magnézium, foszfor és kálium is.
Étkezési szódabikarbóna, vagy más néven nátriumhidrogénkarbonát. Vízben oldva, belsőleg fogyasztva erősen lúgosító hatású.
Étkezési szódabikarbóna, vagy más néven nátriumhidrogénkarbonát. Vízben oldva, belsőleg fogyasztva erősen lúgosító hatású.
A szezámmag rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban. A fekete szezámmag kb. 60%-al több kálciumot tartalmaz, mint a hántolt (fehér) szezámmag.
Az őrölt földimandulához képest a földimandulából kinyert lisztnek alacsonyabb a zsírtartalma, és ezért nyugodt lelkiismerettel fogyasztható számos ételben.
A zabkása kásák, sütik alapanyagaként szolgálhat. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Natúr Gluténmentes zabpehely. Felhasználható kásákba, müzlikbe, süteményekbe.
Elterjedt a növényvilágban, különösen a gyümölcsnedvekben, mézben. Biológiai szempontból éppen olyan fontos, mint a szőlőcukor.
A természetes kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében élelmiszer. Különleges képességein keresztül energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású.
A himalájai sókristályok színe változó, egészen a tiszta fehértől a mély vörösig. Ez egy teljesen természetes só, rengeteg egészséges tulajdonsággal és a világ számos szakácsának kedvence.
Instant reggeli kása. Fogyasztható natúr, zöldséggel vagy gyümölccsel, használható levesek és szószok sűrítésére.
Összetevők: cikória inulin. Felhasználása: prebiotikumként, üdítőitalokban, turmixokban, péksütemények, sütemények készítésénél, növényi tejekben.
A reformkonyha a kakaó helyettesítésére használja, mivel színében és állagában ahhoz nagyon hasonlít, ugyanakkor sokkal egészségesebb.
A Karobpor a kakaó helyettesítésére használható, értékes tápanyagtartalmú por. Színében és állagában nagyon hasonlít, ugyanakkor egészségesebb és az íze édesebb, mint a kakaóé.
A kókuszchips a kókuszdió fehér húsából készül. A kókuszban jelentős mennyiségű rost található, amelyek segítik az emésztést, az ásványi anyagok közül pedig magnéziumtartalma figyelemreméltó.
A Biorganik étkezési kovaföld magas sziliciumtartalmú, extra finomra őrölt ásványi por. A szilicium-dioxid a kötőszövetek, a csontok, az inak, a porcok, a bőr, a máj és a vese, de valójában a test összes sejtjének létfontosságú alkotóeleme.
A köles valószínűleg az emberek által termelt legősibb gabona. Sok értékes fehérjét tartalmaz, mint például a metionint, amely jelentős mértékben erősítheti az immunrendszert.