Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

New Chapter teljes értékű tápanyagok fermentált eljárással készítve!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Cecil bio kókuszolaj extraszűz

Cecil bio kókuszolaj extraszűz

Kiszerelés: 500 ml

A kókuszolaj az egyik legegészségesebb növényi zsiradék a világon. Szervezetünk számára könnyen emészthető, sütésnél nem oxidálódik, pozitívan befolyásolja a koleszterincsökkentő diétát.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

A kókuszolaj az egyik legegészségesebb növényi zsiradék a világon.

A kókuszolaj, a kókuszzsír és a kókuszvaj valójában egy és ugyanaz, ugyanis 24°C fok alatt kemény zsír állagot, 24°C fok felett pedig folyékony olaj állagot vesz fel. A kókuszolaj a kókuszpálma magjának szárított beléből készített növényi olaj.

Előnyös tulajdonságai:

- finomítatlan, teljesen természetes
- adalék- és színezőanyagoktól mentes
- tartósítószertől mentes
- hidegen sajtolt
- BIO gazdálkodásból származik
- laktózmentes
- gluténmentes
- koleszterinmentes

A prémium minőségű BIO kókuszokat a szüret után 3 napon belül garantáltan feldolgozzák, így a benne levő értékes anyagok nem károsodnak.

Több mint 90%-ban telített zsírsavakból áll, mégis a kókuszolaj az egyik legegészségesebb növényi zsiradék a világon. A kókuszolaj közepes lánchosszúságú zsírsavakból áll, ilyen zsírsav a laurinsav is, ami feltételezetten antimikrobiális és gombaölő hatással rendelkezik. Érdemes megjegyeznünk, hogy a laurinsav emésztéséhez és felszívódásához nem szükséges lipáz enzim, illetve egyáltalán semmilyen enzim, így szervezetünk számára könnyen emészthető. A kókuszolaj tartalmaz fitoszterint, ami egyes kutatások szerint pozitívan befolyásolja a koleszterincsökkentő diétát. Még egy figyelemre méltó dolog a kókuszolajjal kapcsolatban, hogy más növényi olajokkal ellentétben stabil szerkezetű marad, tehát sütésnél nem oxidálódik, nem keletkezik benne méreganyag és az egészségvédő hatása sem csökken.

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Kókuszolaj - Kókuszzsír

A szívbetegségek elkerülésében fontos szerepe van a kókuszolajban található zsírsavaknak. Egyensúlyban tartják a vér koleszterinszintjét, megőrzik az érfalak rugalmasságát. Mivel a kókuszolaj magas hő hatására sem bomlik le, fogyasztásakor nem kerülnek káros, úgynevezett transz-zsírsavak a szervezetbe, amelyek jelentősen növelik a szív- és érrendszer megbetegedéseit. A kókuszolaj kíméletes a gyomorhoz és a belekhez, segíti a káros baktériumok, gombák és egyéb paraziták miatt kialakult emésztési zavarok, főként az IBS megelőzését, kezelését. Rendszeres fogyasztása serkenti a lelassult anyagcserét, gyorsítja a kalóriaégetést, és a pajzsmirigy működésére is pozitív hatással van.

Kókuszolaj - Kókuszzsír


Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Almapektin fogyókúrához, bélflóra-regeneráláshoz, allergia ellen

Almapektin fogyókúrához, bélflóra-regeneráláshoz, allergia ellen

A fogyókúrázók egyik nagy kedvence, de azoknak is érdemes rendszeresen fogyasztaniuk, akiknek rossz az emésztése, károsodott a bélflórája, magas a koleszterinszintje vagy allergiás reakcióktól szenvednek. Természetes egészségmegőrző hatása mellett az almapektin lassítja az öregedést, és erősíti a szervezet védekező képességét a vírusokkal, baktériumokkal szemben.

Tovább olvasom »

Mi mindenre jó az ánizs?

Mi mindenre jó az ánizs?

Jellegzetes illatával, édes-fűszeres ízével az ánizs közismert fűszernövény, sütemények, italok gyakori ízesítője. Gyógynövényként kiváló orvosság lehet megfázásra, asztmára, fej- és hasfájásra, nőgyógyászati és prosztata problémákra. Serkenti az emésztést, vértisztító, hurutoldó, felfúvódást és puffadást megszüntető hatású, a gyomor, a bérendszer és az epe problémáira is használják.

Tovább olvasom »

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

A kakukkfű ismert és széles körben használt fűszer-, illetve gyógynövény. Utóbbiként leggyakrabban megfázásos, légúti betegségek kezelésére, torokfájás, köhögés megszüntetésére alkalmazzák gyulladáscsökkentő és köptető hatása miatt. Azonban antibakteriális hatása révén többféle betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas: az egyik legjobb természetes fertőtlenítő szer.

Tovább olvasom »

ZeoFlavin - 10 fajta antioxidáns hatású gyümölcs koncentrátuma!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!