ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés
Kontrasztos változat gyengénlátóknak
Édesítsen olcsón nyírfacukorral!

Jó 5-let az ízületeknek!

Glükozamin-MSM-Kondroitin-szulfát tabletta II típusú kollagénnel és C-vitaminnal

Fokozott ízületi terhelés következtében kialakuló porc-, és ízületi rendellenességek esetén javasolt speciális gyógyászati célra szánt tápszer

Alkalmazása javasolt: sportolóknak túlsúlyosoknak nehéz fizikai munkát végzőknek az ízületek fokozott igénybevétele és túlterheltsége miatt idősebb korban a normális porcképződés és ízületi működés segítéséhez.

A termék aktív összetevői (glükozamin, MSM, kondroitin) hozzájárulnak a porc fő szerkezeti elemeinek a felépítéséhez és fontos szerepet játszanak az ízületi porcok regenerálódásában. A glükozamin segítheti az ízületek szerkezetének és működésének fenntartását, mozgathatóságának megőrzését. Az MSM szerves kötésű ként tartalmaz, táplálja a porcszövetet és segítheti a regenerálódását. A kondroitin a támasztószövet fontos alkotója, segít fenntartani az ízületek mozgathatóságát és rugalmasságát. A II. típusú kollagén segít fenntartani az ízületek egészséges működését. A C-vitamin szükséges a kollagén szintézishez, a porcok normál működéséhez.

Adagolás (felhasználás): felnőttek számára napi 2 tabletta, 3 hónapig kúraszerűen, ügyelve a bőséges folyadék bevitelre.

Összetevők: Glükozamin-szulfát (rák eredetű), MSM (metil-szulfonil-metán), Kondroitin szulfát, Kollagén (II. típusú), C-vitamin, kukoricakeményítő, stabilizátor (magnézium sztearát), szilárdító anyag (hidroxi-propil-metil-cellulóz, polietilén-glikol).

Hatóanyagok a napi adagolásra:

Aktív összetevők és tápérték

2 tablettában

100g készítményben

Glukozamin-szulfát

1420 mg

56,8 g

Kondroitin-szulfát

400 mg

16,0 g

Metil-szulfonil-metán (MSM)

400 mg

16,0 g

Kollagén (II. típusú)

100 mg

4,0 g

C-vitamin (aszkorbinsav)

80 mg

3,2 g

Energiatartalom

30,6 kJ / 7,4 kcal

1224 kJ / 295 kcal

Fehérje

0,1 g

4,0 g

Szénhidrát

Ebből cukor

1,4 g

0,6 g

56,0 g

26,8 g

Zsír

Ebből telített zsírsav

0 g

0 g

0 g

0 g

Rost

0 g

0 g

Nátrium

0 g

0 g

Felhasználási javaslatok

Porcerősítés, Termék, Porcerősítő

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Kollagén

A kollagén egyike a természetben előforduló fehérjéknek, a kötőszövet fő alkotóeleme. A sejtek közötti állományt szilárdító szívós, rostos fehérje, amely megtalálható a csontokban, a porcokban és egyéb szövetekben is. Orvosi tanulmányok bizonyítják, hogy az inak szakítószilárdságát a kollagén-rostok mennyisége határozza meg. A szervezet kollagén termelése fokozatosan csökken, ennek eredménye a ráncosodás, bőrszárazság, a körmök és a haj töredezése, az ízületek ropogása és fájdalma, vagyis az öregedés folyamata. A kollagén egy fehérje amely összeragasztja a sejtek részeit, elősegíti a szövetek létrejöttét, és felújítását, erőt és rugalmasságot kölcsönöz a test különböző szöveteinek és sejtjeinek. A kollagén minden szervben megtalálható, szerven belüli és szervek közötti hártyaszerkezetet alkotja. Ezért ha külsőleg a bőrünkön érzékeljük a változásokat, akkor a hiányállapot már nem csak kívül, de belül is fennállhat. A kollagén a legfontosabb fehérje a testünkben, egyes szakemberek szerint a testünkben fellelhető fehérjék 30-50 százaléka kollagénből áll.

Glükozamin

A Glükozamin segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését. A glükózamin nemcsak fontos építőköve a porctermelésnek, és így segíti a károsodott ízületi porcok regenerálódását, hanem gátolja a porcot bontó enzimek működését is, így képes lehet megállítani, illetve lassítani a porc pusztulásának a folyamatát is. Mindezek mellett szakértők kimutatták, hogy ez a vegyület javítja az ízületi folyadék viszkozitási tulajdonságait is.
Tovább olvasom »

Porc

A porc épségének nagyon fontos a szerepe abban, hogy az ízületek zavartanul tudjanak működni. A porc egyik leglényegesebb tulajdonsága a rugalmasság, amely a porc belsejében lévő víz mennyiségétől függ. Egy ép porcszövet optimális víztartalma 50% körüli, ami a kor előrehaladtával fokozatosan csökken. A rugalmasságon kívül a porc kemény is, amely rostos, hálózatos felépítéséből adódik. A porc a csontváz járulékos része, de a csontnál lágyabb, szívósabb, szilárdabb állagú. Három típusa található meg a szervezetben, az üvegporc azaz a legtöbb felszínt ez a típus borítja, állaga rugalmas. Nyomásszilárdsága nagy, mely arra utal, hogy a porc felülete mekkora súlyt bír el annak károsodása nélkül. A második a kollagénrostos porc ez a csigolyák közötti porckorongok rostos gyűrűjét alkotja. Végül a harmadik a rugalmas porc, például a gégefőben megtalálható porcos szövet, rugalmas, elasztikus állaggal rendelkezik.

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Fontos információk az étrend-kiegészítők vásárlásával kapcsolatban »»»

Feketekömény allergia, candida és ekcéma ellen

Feketekömény allergia, candida és ekcéma ellen

A feketeköményből legalább 100 féle értékes hatóanyagot mutattak ki, élelmiszerként, teaként, hidegen sajtolt magolajként is biztonsággal fogyasztható, íze nem kellemetlen, gyerekeknek is bátran adható. Tartós eredményhez kúraszerűen érdemes fogyasztani, naponta legalább 2-3 hónapos időtartamon át.

Tovább olvasom »

Allergia kezelése természetes antihisztaminokkal

Allergia kezelése természetes antihisztaminokkal

Aki allergiás, annak az immunrendszere  túlzottan reagál olyan anyagokra, környezeti hatásokra, amelyek normális körülmények között nem váltanának ki reakciókat. Ilyen anyagok lehetnek például a pollen, az atkák, a spórák, az állati szőrök, a gyógyszerek, élelmiszerek, vegyszerek. A mesterséges szerek mellett, illetve helyett több természetes antihisztamin áll rendelkezésre az allergiás tünetek csökkentésére, megelőzésére vagy megszüntetésére.

Tovább olvasom »

Egy igazi tápanyagbomba: a spirulina alga

Egy igazi tápanyagbomba: a spirulina alga

A spirulina egy apró édesvízi alga, gyakorlatilag az összes, az emberi szervezet számára szükséges fehérjét, vitamint, ásványi anyagot és aminosavat tartalmazza, természetes, könnyen emészthető formában. Értékes esszenciális zsírsavai mellett olyan enzimkombinációval és speciális poliszacharidokkal rendelkezik, amelyek kiemelten támogatják az immunrendszer egészséges működését, megelőzhetik a rákos sejtek megjelenését.

Tovább olvasom »

Dr. Herz Zöld Kávé 3+1 akció!

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kapcsolat

Ügyfélszolgálat

06-70-325-4363

Iratkozzon fel hírlevelünkre!