ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés
Kontrasztos változat gyengénlátóknak
Őrizze meg szervezete egészségét omega-3-mal!

Jó 5-let az ízületeknek!

Glükozamin-MSM-Kondroitin-szulfát tabletta II típusú kollagénnel és C-vitaminnal

Fokozott ízületi terhelés következtében kialakuló porc-, és ízületi rendellenességek esetén javasolt speciális gyógyászati célra szánt tápszer

Alkalmazása javasolt: sportolóknak túlsúlyosoknak nehéz fizikai munkát végzőknek az ízületek fokozott igénybevétele és túlterheltsége miatt idősebb korban a normális porcképződés és ízületi működés segítéséhez.

A termék aktív összetevői (glükozamin, MSM, kondroitin) hozzájárulnak a porc fő szerkezeti elemeinek a felépítéséhez és fontos szerepet játszanak az ízületi porcok regenerálódásában. A glükozamin segítheti az ízületek szerkezetének és működésének fenntartását, mozgathatóságának megőrzését. Az MSM szerves kötésű ként tartalmaz, táplálja a porcszövetet és segítheti a regenerálódását. A kondroitin a támasztószövet fontos alkotója, segít fenntartani az ízületek mozgathatóságát és rugalmasságát. A II. típusú kollagén segít fenntartani az ízületek egészséges működését. A C-vitamin szükséges a kollagén szintézishez, a porcok normál működéséhez.

Adagolási javaslat: felnőttek számára napi 2 tabletta, 3 hónapig kúraszerűen, ügyelve a bőséges folyadékbevitelre.

 

Felhasználási javaslatok

Porcerősítés, Porcerősítő

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Glükozamin

A Glükozamin segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését. A glükózamin nemcsak fontos építőköve a porctermelésnek, és így segíti a károsodott ízületi porcok regenerálódását, hanem gátolja a porcot bontó enzimek működését is, így képes lehet megállítani, illetve lassítani a porc pusztulásának a folyamatát is. Mindezek mellett szakértők kimutatták, hogy ez a vegyület javítja az ízületi folyadék viszkozitási tulajdonságait is.
Tovább olvasom »

Porc

A porc épségének nagyon fontos a szerepe abban, hogy az ízületek zavartanul tudjanak működni. A porc egyik leglényegesebb tulajdonsága a rugalmasság, amely a porc belsejében lévő víz mennyiségétől függ. Egy ép porcszövet optimális víztartalma 50% körüli, ami a kor előrehaladtával fokozatosan csökken. A rugalmasságon kívül a porc kemény is, amely rostos, hálózatos felépítéséből adódik. A porc a csontváz járulékos része, de a csontnál lágyabb, szívósabb, szilárdabb állagú. Három típusa található meg a szervezetben, az üvegporc azaz a legtöbb felszínt ez a típus borítja, állaga rugalmas. Nyomásszilárdsága nagy, mely arra utal, hogy a porc felülete mekkora súlyt bír el annak károsodása nélkül. A második a kollagénrostos porc ez a csigolyák közötti porckorongok rostos gyűrűjét alkotja. Végül a harmadik a rugalmas porc, például a gégefőben megtalálható porcos szövet, rugalmas, elasztikus állaggal rendelkezik.

Kollagén

A kollagén egyike a természetben előforduló fehérjéknek, a kötőszövet fő alkotóeleme. A sejtek közötti állományt szilárdító szívós, rostos fehérje, amely megtalálható a csontokban, a porcokban és egyéb szövetekben is. Orvosi tanulmányok bizonyítják, hogy az inak szakítószilárdságát a kollagén-rostok mennyisége határozza meg. A szervezet kollagén termelése fokozatosan csökken, ennek eredménye a ráncosodás, bőrszárazság, a körmök és a haj töredezése, az ízületek ropogása és fájdalma, vagyis az öregedés folyamata. A kollagén egy fehérje amely összeragasztja a sejtek részeit, elősegíti a szövetek létrejöttét, és felújítását, erőt és rugalmasságot kölcsönöz a test különböző szöveteinek és sejtjeinek. A kollagén minden szervben megtalálható, szerven belüli és szervek közötti hártyaszerkezetet alkotja. Ezért ha külsőleg a bőrünkön érzékeljük a változásokat, akkor a hiányállapot már nem csak kívül, de belül is fennállhat. A kollagén a legfontosabb fehérje a testünkben, egyes szakemberek szerint a testünkben fellelhető fehérjék 30-50 százaléka kollagénből áll.

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Fontos információk az étrend-kiegészítők vásárlásával kapcsolatban »»»

Miért jobb a kókuszolaj, mint más zsiradékok?

Miért jobb a kókuszolaj, mint más zsiradékok?

A kókuszolaj 90 százalékban telített zsírsavakból áll, amelyek azonban különleges összetételüknek köszönhetően nem rakódnak le a szervezetben, nem növelik a vér káros koleszterin szintjét, óvják az ereket, valamint hozzájárulnak a szív egészséges működéséhez is.

Tovább olvasom »

A stresszoldás és harmónia mestere: aranygyökér

A stresszoldás és harmónia mestere: aranygyökér

Az aranygyökér (Rhodiola rosea) egy úgynevezett adaptogén gyógynövény. Természetes, mellékhatások nélküli hangulatjavító és stresszoldó tulajdonsága miatt nagyon keresett növény, az immunrendszer megerősítésében és a daganatok megelőzésében is kiemelt szerepet játszik.

Tovább olvasom »

Milyen veszélyekkel jár a D-vitamin hiánya és hogyan pótoljuk?

Milyen veszélyekkel jár a D-vitamin hiánya és hogyan pótoljuk?

A D-vitamin alacsony szintje, hiánya nemcsak a csontritkulás esélyét növeli meg, de szív- és érrendszeri problémákhoz, autoimmun betegségek és daganatok kialakulásához is vezethet. A megfelelő mennyiségű D-vitamin pótlása növeli a kalcium és a foszfor felszívódását, ezzel erősíti a csontokat és a fogakat, lehetővé teszi az ízületek megfelelő működését, javít rugalmasságukon, hozzájárul a magas vérnyomás csökkentéséhez

Tovább olvasom »

Védje szervezetét a pirosbogyós gyümölcsök erejével!

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kapcsolat

Ügyfélszolgálat

06-70-325-4363

Iratkozzon fel hírlevelünkre!