Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Van megoldás a hajhullásra - Forcapil

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Green Origins bio camu camu por

Green Origins bio camu camu por

Kiszerelés: 125g

A C-vitamin az emberi étrend alapvető része. Szükséges az egészséges bőrhöz, idegrendszerhez, izomszövetekhez és csontszerkezethez is. Ez is egy antioxidáns.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

A Camu camu egy Amazonia  esőerdeiben élő fa, pirosas-lila bogyója. Még csak nemrég tette le bélyegét a szuperélelmiszerek térképén, de egyre nagyobb elismerést nyert, mint a világ egyik leggazdagabb természetes C-vitamin forrása.  Amit a Camu camu kínál többek között, számos antioxidánst, phytochemicáliát, vércukorszint stabilizátor Myrtillint és gombaölő Gallic savat is tartalmaz.

A C-vitamin az emberi étrend alapvető része.  Szükséges az egészséges bőrhöz, idegrendszerhez, izomszövetekhez és csontszerkezethez is. Ez is egy antioxidáns. Amíg a C-vitamin elérhető a friss gyümölcsökben és zöldségekben, az étrendünk ritkán tartalmaz eleget belőle. Továbbá a testünk nem tárolja a C-vitamint, úgyhogy nekünk rendszeresen fogyasztanunk kell. Elérhető számos C-vitamin készítmény, amiknek a legnagyobb része szintetikus termék. A Camu camu a C-vitamin egyik természetes forrása, lényeges aminosavakat tartalmaz mint a  Valine és Leucine, amit nem tudunk magunk termelni és sokféle más antioxidáns elem – például: Myrtillin és Gallic sav, ami a gombaölő komponense a Csodamogyorónak. A Camu camunak csípős, gyümölcsös íze van, ami miatt az ételekben érdekes hozzávaló lehet. Ez egy olyan gyümölcs, ami évszázadokon keresztül az étrend részét képezte az Amazóniai régióban.

Termelés

A Green Origins a Camu camu-t Peru Amazoniai régiójában farmerek által termeszti. Sok vízre van szüksége és a vad vízfolyások mentén nő. A gyümölcsöt kézzel szedik, az esős időszak közepén. A gyümölcs húsát lioflizálják – gyorsfagyasztják aztán felmelegítik és vákuum alatt a fagyos vizet elpárologtatják. A liofilizált pépet őrlik, hogy por alakot öltsön aztán csomagolják, hogy szállítani lehessen.

BIO tanusítvány

Green Originc Camu camu port a Soil Association BIO akkreditáló szervezet minősíti, amely az egyike a BIO minősítő szervezetnek az Egyesült Királyságban. A Soil Association szerepe az, hogy biztosítsa, minden élelmiszer amely bio-ként van jelölve,  ténylegesen az is legyen. Ezt úgy érik el, hogy az értékesítési lánc minden egyes elemét folyamatosan felügyelik, a feldolgozáson és az exporton át. A Soil Association Tanúsítvány - a csomagokon jelzett Soil Association logóval és az EU BIO  logóval ellátva - egy biztosíték, hogy a vásárlók BIO terméket vesznek. Minden BIO-hitelesített termék egy hitelesítő kódot is kell, hogy hordozzon a csomagolásán. Az Egyesült Királyságbeli cégeknek, mint például a Rainforest Foodsnak a GB-ORG-XX formátum szerepel, ahol az XX a hitelesítő szervet jelöli. Ha mindez nem szerepel, akkor a termék nem BIO. A Soil Association kódja mi termékünkön a GB-ORG-05. A magyarországi forgalmazót, a Caleido IT-Outsource Kft.-ét, a HUNGÁRIA ÖKO GARANCIA tanúsítja,  HU-ÖKO-02.

Összetevők

BIO Camu camu por Peruból

Használati javaslat

Azt javasoljuk, hogy ön egy teáskanál port adjon hozzá vízhez, gyümölcsléhez vagy turmixhoz. A Camu camu port naponta egyszer vagy több alkalommal fogyassza. Sötét, hűvös és száraz helyen tárolandó.

Magyar kiegészítő címke

Green origin bio camu camu por

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Kvercetin- Quercetin

Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a flavonoidoknak, polifenoloknak komoly szerepük van a rákbetegségek megelőzésében és sokan azt állítják, hogy egyes vegyületek a rák gyógyításában, kezelésében is rendkívül hasznosak lehetnek. Köztudott, hogy a quercetin megtalálható az almában, a teában, a vörösborban, és még több olyan ételben, melyeket potenciális egészségjavító hatásaik megismerése érdekében vizsgáltak. A quercetin és a hozzá hasonló flavonoidok erőteljes antioxidánsok, melyek a szervezetben lévő, a fehérjéket, nukleinsavakat károsító és érelmeszesedést okozó szabadgyököket befogják és semlegesítik. Ezzel védik a sejteket az oxidatív stressztől, ezért gyulladáscsökkentő hatásúak, és növelik a sejtek élettartamát. Ezen felül hatásos lehet a rossz koleszterin káros hatásaival szemben is; illetve segíthet csökkenteni a szívinfarktus kockázatát is.
Tovább olvasom »

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Fontos információk az étrend-kiegészítők vásárlásával kapcsolatban »»»

Mi mindenre jó az ánizs?

Mi mindenre jó az ánizs?

Jellegzetes illatával, édes-fűszeres ízével az ánizs közismert fűszernövény, sütemények, italok gyakori ízesítője. Gyógynövényként kiváló orvosság lehet megfázásra, asztmára, fej- és hasfájásra, nőgyógyászati és prosztata problémákra. Serkenti az emésztést, vértisztító, hurutoldó, felfúvódást és puffadást megszüntető hatású, a gyomor, a bérendszer és az epe problémáira is használják.

Tovább olvasom »

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

A kakukkfű ismert és széles körben használt fűszer-, illetve gyógynövény. Utóbbiként leggyakrabban megfázásos, légúti betegségek kezelésére, torokfájás, köhögés megszüntetésére alkalmazzák gyulladáscsökkentő és köptető hatása miatt. Azonban antibakteriális hatása révén többféle betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas: az egyik legjobb természetes fertőtlenítő szer.

Tovább olvasom »

Természetes immunerősítők télre

Természetes immunerősítők télre

A téli hónapokban különösen oda kell figyelni arra, hogy az immunrendszer megfelelően működhessen, a szervezet megkapjon minden fontos tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet. A kevesebb napfény és mozgás, a korlátozott friss zöldség és gyümölcs elérhetősége, valamint a meghűlés esélye, a vírusos fertőzések, járványok mind hozzájárulnak a védekező képesség csökkenéséhez.

Tovább olvasom »

Krill és Astaxanthin a legerősebb antioxidáns!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!