Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Segítse elő szervezete méregtelenítését!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Herbavital pálmazsír

Herbavital pálmazsír

Kiszerelés: 1000 g

A pálmazsír növényi alapú, jól emészthető, magas hőállóságú növényi olaj. Sütés esetén többször felhasználható.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

A pálmazsír növényi alapú, jól emészthető, magas hőállóságú növényi olaj. Sütés esetén többször felhasználható.

A pálmazsírt a trópusi olajpálma magjából nyerik ki. Glicerol tartalma miatt nehezen oxidálódik, ezért sokáig eltartható (akár hűtés nélkül is), és szilárd állagát is ez adja.

Csak 34-36°C-on olvad fel, és magas hőállósága miatt (240°C) sütésnél többször is felhasználható. A pálmazsír kiválóan alkalmas sütésre, nem marad kellemetlen szag utána.

A pálmazsír teljes egészében növényi alapú zsiradék, amely jól emészthető, telített és telítettlen zsírsavakat is tartalmaz. A zsírsavak mellett E-vitamin tartalma is jelentős.

Pálmazsír felhasználható sütéshez: serpenyőben, wokban és fritőzben való sütéshez alkalmas természetes olaj, mert magas égéspontja miatt jobban ellenáll a hevítéssel létrejövő oxidációnak, nem képez pörkanyagot, leszűrve többször is felhasználható

Főzéshez: krémes, enyhe íze miatt az ezzel készített ételek ízét, illatát nem nyomja el, hanem inkább kiemelisütemények készítéséhez: vaj, zsír és a margarin helyettesítésével jobb állagú sütemények készíthetőekpástémomokhoz, húsos és zöldséges krémekhez

Átlagos tápérték 100g termékben pálmazsírban

Energia: 900kcal/3700kJ
Zsír: 100g
- ebből telített: 43-58g
- egyszeresen telítetlen: 36-45g
- többszörösen telítetlen: 9-13g
- transz zsírsavak. max. 1g
Nedvesség: max. 0,1g
Fehérje: 0g
Szénhidrát: 0g
Nátrium: 0g

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Pálmazsír

A pálmazsírt a trópusi olajpálma magjából nyerik, magas gliceroltartalma miatt nehezen oxidálódik, ezért sokáig eltartható. Frissen sajtolva, szobahőmérsékleten vajszerű állagú, kellemes dióízű, ibolyásan aromás olaj, a narancssárgától a vörösbarna árnyalatig többféle változatban kapható. Színét nagyrészt karotintartalma befolyásolja. A pálmazsír egy teljes egészében növényi alapú zsiradék, koleszterinmentes, telített és telítetlen zsírsavakat is tartalmaz: palmitinsavat, olajsavat, sztearinsavat, mirisztinsavat és linolsavat. Kimagasló az E-vitamin-tartalma, amely antioxidáns hatásával védelmet nyújthat a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, megakadályozza a koleszterin lerakódását az érfalakban, és megakadályozhatja a vérrögök, a trombózis kialakulását. Nagyon hasznos a felszívódási zavarokkal küszködők részére, mert az emésztéséhez nem szükséges a lipáz nevű enzim úgy, mint az állati zsiradékoknál. K-vitamin és karotinoid is található benne, ásványi anyagok közül vasban, káliumban, cinkben és nátriumban bővelkedik.

Pálmazsír


Kapcsolódó magazin cikkeink:

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Mi mindenre jó az ánizs?

Mi mindenre jó az ánizs?

Jellegzetes illatával, édes-fűszeres ízével az ánizs közismert fűszernövény, sütemények, italok gyakori ízesítője. Gyógynövényként kiváló orvosság lehet megfázásra, asztmára, fej- és hasfájásra, nőgyógyászati és prosztata problémákra. Serkenti az emésztést, vértisztító, hurutoldó, felfúvódást és puffadást megszüntető hatású, a gyomor, a bérendszer és az epe problémáira is használják.

Tovább olvasom »

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

A kakukkfű ismert és széles körben használt fűszer-, illetve gyógynövény. Utóbbiként leggyakrabban megfázásos, légúti betegségek kezelésére, torokfájás, köhögés megszüntetésére alkalmazzák gyulladáscsökkentő és köptető hatása miatt. Azonban antibakteriális hatása révén többféle betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas: az egyik legjobb természetes fertőtlenítő szer.

Tovább olvasom »

Természetes immunerősítők télre

Természetes immunerősítők télre

A téli hónapokban különösen oda kell figyelni arra, hogy az immunrendszer megfelelően működhessen, a szervezet megkapjon minden fontos tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet. A kevesebb napfény és mozgás, a korlátozott friss zöldség és gyümölcs elérhetősége, valamint a meghűlés esélye, a vírusos fertőzések, járványok mind hozzájárulnak a védekező képesség csökkenéséhez.

Tovább olvasom »

ZeoFlavin - 10 fajta antioxidáns hatású gyümölcs koncentrátuma!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!