Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés
Kontrasztos változat gyengénlátóknak
Damona Vital reformélelmiszer akció!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Himalayan VitaGarden Raw Food Goji bogyóval

Himalayan VitaGarden Raw Food Goji bogyóval

Kiszerelés: 500g

A VitaGarden Raw Food porkeverékek több, mint 40 féle zöldség, gyümölcs, gomba, alga és gabonaféle őrleményét tartalmazzák. Minden összetevő kíméletes eljárással lett feldolgozva, így a növényekben levő enzimek, vitaminok nem sérültek.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

A nyers ételekről és a táplálkozásról?
ÚJFAJTA MEGKÖZELÍTÉS, ÚJ TREND A TÁPLÁLKOZÁSBAN

Raw Food= nyers táplálék 
Whole Food= teljes értékű táplálék 

Ezek az új életstílusok, trendek még csak most vernek gyökeret hazánkban. A ?raw food? szorosan összekapcsolódik a ?whole food? kifejezéssel, mivel ha nyers élelmiszert fogyasztunk, akkor elmondható, hogy teljes értékű táplálékot fogyasztunk. A Raw Food-ok előnye a hőkezelt ételekkel szemben, hogy megőrzik vitamin-, enzim- és tápanyagtartalmukat, emellett ízük intenzívebb. 
A teljes értékű táplálékként a szervezetbe bevitt vitaminok és ásványi anyagok sokkal jobban, nagyobb hatékonysággal hasznosulnak, és az egészségre gyakorolt pozitív hatásuk is jobban érzékelhető (a kémiailag izolált vitaminokkal összehasonlítva). 
A mostani technológiák már lehetővé teszik, hogy kíméletes szárítási eljárással előállított porokkal változatosabbá, egyszerűbbé tegyük egészségtudatos táplálkozásunkat. Egy változatos összetételű Raw Food keverékkel sokkal több növényi tápanyagokat vihetünk be szervezetünkbe, mintha például egy 5-6 fajta növényből készült salátát fogyasztanánk el. 

Amit a Goji-ról tudni érdemes
Növénytanilag a burgonyafélék családjába tartozik, bogyója páratlanul gazdag természetes tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. 
A gojit a Tibeti Fennsík és Belső Mongólia között, a Ningxia síkságon termesztik vegyszerek nélkül, és kézzel szüretelik immár 2000 éve. Európába sokkal később jutottak el a hírek a farkasbogyóról, melyet azóta a természet multivitaminjaként emlegetnek. 
Ningxia földművesei szerint az időjárás körülményei, a szélsőséges klíma, a rendkívül nagy hőingadozás (-20 és +40 fok között), az ásványi anyagokban gazdag, alkalikus termőfölddel együtt felelősek a bogyó egyedülálló tápértékéért. 
A goji bogyók betakarítása nagy munkával jár. A goji gyümölcsöt a vesszőn hagyják érlelődni, majd kézzel leszüretelik, öt napig szárítják a napon, ezt követően gondosan szétválogatják. 
A Ningxia Autonóm Régióban élő Hui népcsoportban kiemelkedően magas a 100 év felettiek aránya. Lehet, hogy a rendszeresen fogyasztott goji gyümölcs egészségmegőrző hatóanyagai is közrejátszhatnak ebben. 

Ha egy pillantást vetünk e kis gyümölcsbe, találunk benne:

  • 18 féle aminosavat; melyek szervezetünk fehérjéinek építéséhez nélkülözhetetlenek
  • jelentős mennyiségű C vitamint
  • L. B poliszacharidokat, melyek antioxidáns tulajdonságuknak köszönhetően megakadályozzák a szabadgyökök terjedését (ezt számos, az Interneten fellelhető publikus kutatási eredmény támasztja alá)

 

Felhasználási javaslat:
2 csapott evőkanál port (25 g) keverjen egy pohár rizstejhez, mandulatejhez, vízhez vagy más folyadékhoz. Hozzáadhat friss gyümölcsöt, mézet vagy egyéb édesítőt.
Száraz, hűvös helyen tartandó. Felbontás után 2-3 hónapon belül felhasználandó.

Összetevők:
barna rizsliszt, inulin, Lycium barbarum por (40 g), barnarizs fehérje, köles liszt, kelkáposzta, jeruzsálemi articsóka, guar gumi, fekete rizs, sárgarépa, Spirulina alga, kendermag fehérje, momordica, tök, édesburgonya, lucerna , petrezselyem, cékla, paradicsom, acerola kivonat, bogyós mix (hamvas áfonya, vörösáfonya, feketeribizli, fekete berkenye, kékszőlő (Vitis labrusca), gránátalma, meggy, kékáfonya, tőzegáfonya, bodza bogyó, málna, fekete málna), burgonya, amaránt liszt, quinoa (Chenopodium quinoa) liszt, bojtorján, káposzta, nori (Porphyra umbilicalis), Shitake gomba, Reishi gomba, csiperke gomba, Chlorella alga, brokkoli, spenót, zöld tea kivonat.

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Goji bogyó jótékony hatásai

A Goji bogyó jótékony hatásai közé sorolandó az öregedésgátló és immunerősítő hatása. Étvágy-, alvás- és látásjavító is egyben. Ízületi gyulladás és gyulladásos állapotok kezelésére, fizikai állóképesség és energiaszint javítására, kimerültségérzet és izomláz csökkentésére egyaránt használják. Növeli a csontvelőben a monociták számát, illetve esetleges csontvelő hiánybetegségek kezelésére is alkalmas. Vérújító, rákmegelőző és májvédő hatású. Rákbetegek ellenálló képességének növelésére, szív- és érrendszeri egészség megőrzésére egyaránt javallott, ahogy cukorbetegség esetén is egyaránt, hiszen egyensúlyban tartja a vércukor szintet és az inzulin kiválasztást. Emésztőszervi zavarok, magas vérnyomás, kóros elhízás ellen mind-mind bizonyítottan hatásos. Fokozza a táplálék energiává alakítását és csökkenti a testsúlyt, így a fogyókúrázók rendkívüli segítője. A goji speciális poliszacharidjai serkentik az immunrendszer egészséges működését, képesek meggátolni az egészséges sejtek elrákosodását, illetve a károsodott sejtek elszaporodását. Tumoros betegeknél megállíthatja a rosszindulatú folyamatokat, csökkentheti a kialakult daganatok nagyságát, a ráksejtek osztódását. Különösen vastagbél-, tüdő-, bőr- és májtumor megelőzésében és kiegészítő kezelésében lehet hatékony.

Goji Beryy

Goji Berry

Az Ázsiából származó goji elsősorban rendkívül magas C-vitamin-tartalma miatt vált nagyon keresetté, de különleges tápanyag-összetétele kiváló általános immunerősítővé és közérzetjavítóvá is teszi. 18 féle aminosavat, 21 féle ásványi anyagot tartalmaz és olyan speciális poliszacharidokat, amelyek megvédik a sejteket a károsodástól, hozzájárulnak többféle betegség és daganatos elváltozás kockázatának csökkentéséhez. A goji növénytanilag a burgonyafélék családjába tartozik, de íze inkább a mazsolához vagy a papayához hasonlít. C-vitamin-tartalma többszöröse a narancsénak, a benne található rengeteg béta-karotin pedig a luteinnel és zeaxantinttal együtt a szabadgyökök semlegesítésében játszik kiemelkedő szerepet. Csökkenti a bőrrák kockázatát és az időskori szembetegségek kialakulását. Valamennyi B-vitamin megtalálható benne, amelyek mind szükségesek a tápanyagok megfelelő feldolgozásához, energiává alakításához. Több értékes fehérjét tartalmaz, mint a teljes kiőrlésű gabonák, ezen felül még E-vitamin is található benne.

Goji Berry


Tovább olvasom »

Goji Berry hatóanyagai

A goji a világon a második gyümölcs, mely a leggazdagabb forrása a C-vitamin. A goji gyümölcs 18 aminósavat, 21 féle nyomelemet tartalmaz, linolén savat, és több béta-karotint, mint a sárgarépa. A béta-karotin segít elhárítani a szívbetegségeket és a bőrt is védi a nap káros sugaraitól. A goji bogyó a B-vitaminnak és az antioxidánsokban is nagyon bővelkedik, melyek a káros szabadgyökök ellen védik meg a szervezet sejtjeit. Ezen felül rendkívül gazdag poliszacharidokban, amelyek az immunerősítő hatásukról híresek, továbbá tizennyolc különböző aminosavat is tartalmaz és bőséges káliumforrás is. Immunerősítő hatásáról is híres, ezen kívül a béta-karotinnak és az antioxidánsoknak köszönhetően rákellenes hatással is rendelkezik. A Goji Berry gyakorlatilag az emberi szervezet minden pontjára jótékony hatással van, hiszen széles spektrumban tartalmazza a vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat és poliszacharidokat. A Goji „szupergyümölcs” feltölt a szervezetet vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, fehérjékkel, antioxidáns flavonoidokkal és mindenféle különleges, a természetben ritkán előforduló tápanyaggal.

Goji Beryy

Kapcsolódó magazin cikkeink:

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Q10 koenzim, a szívvédő vitamin

Q10 koenzim, a szívvédő vitamin

A Q10 koenzim szintje 25-30 éves korig megfelelő mennyiségben termelődik a szervezetben, de az életkor előrehaladtával jelentős mértékben csökkenni kezd. A csökkenés nagymértékben megnövelheti a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, a tumorok kialakulását, ezért pótlása rendkívül fontos.

Tovább olvasom »

Influenza, allergia, Candida ellen - olajfalevél

Influenza, allergia, Candida ellen - olajfalevél

Az olajfalevél kivonata olyan erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek képesek akár már a kialakulásuk pillanatában megállítani a fertőzéseket. Nagyon hatékony különféle vírusok, baktériumok és gombák ellen, rendkívüli immunerősítő szer, a betegségek kezelésére és megelőzésére is alkalmazható.

Tovább olvasom »

Természetes nyugtató, szorongásoldó: a golgotavirág

Természetes nyugtató, szorongásoldó: a golgotavirág

A golgotavirág nyugtalanság, ideggyengeség, alvási zavarok és szorongásos állapotok oldására javasolt gyógynövény. Biztonsággal fogyasztható, mellékhatások és függőség kialakulása nélkül – mutatja ezt az a tény is, hogy gyermekek számára is bátran adható.

Tovább olvasom »

Vitaking multivitaminok akciós áron!

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Iratkozzon fel hírlevelünkre!