A III Testőr az eddigi legsikeresebb összetevőket tartalmazó fogyókúrás készítmény, amely így önmagában is a sikeres fogyókúra kulcsa lehet:
HOODIA gordonii:
Botswanaban, valamint a Délnyugat-Afrikában található Kalahári-sivatagban honos Hoodia gordonii növény éhségcsökkentő hatása miatt nagy érdeklődésnek örvend. Bár 40 Hoodia faj létezik, csakis a gordonii rendelkezik azzal a képességgel, hogy elnyomja az éhségérzetet.
A Hoodia gordonii hosszú időre megszüntetheti az éhségérzetet, jóllakottság, teltség érzetét keltheti, még ha hosszabb ideje nem ettünk is. Az utóbbi években számos klinikai tanulmány bizonyította hatékonyságát.
A kísérletek résztvevői annyit, és akkor ehettek, amikor csak akartak, a Hoodia gordoniival kezelt személyek mégis veszítettek a súlyukból. A különbség a kalória bevitel mértékében keresendő.
A Hoodia gordoniit fogyasztó személyek étvágya, így a kalória bevitele is jelentősen csökkent 1000-2000 kalóriával naponta.
A növény használatával kapcsolatban nem jegyeztek fel semmiféle mellékhatást.
GLABRIDIN glycyrrhiza:
Az elhízás és az ahhoz társuló betegségek kezelése érdekében próbáltak ki kutatók több száz funkcionális élelmiszer összetevőit, végül az édesgyökeret (Glycyrrhiza glabra) választották ki erre a célra, amelynek gyógyászati alkalmazása komoly múlttal rendelkezik, mivel már 4000 éve az ókori Egyiptomban is használták. Az édesgyökérből kivont glabridin újonnan felfedezett, egyedüli testzsír-csökkentő tulajdonságú flavonoid.
Már kutatások által is bizonyított, hogy a glabridin képes csökkenteni a testtömeget a zsigeri zsír lebontása révén. Mindemellett számos kedvező élettani tulajdonságokkal is bír.
A glabridin a zsíranyagcsere lebontó folyamatainak erősítésével képes a testüregben található, ún. zsigeri zsírok elégetésére.
A zsigeri zsírok a belső szerveken találhatóak és a testünk leggyorsabban elérhető, zsírban tárolt energiáját jelentik. Túlzott felszaporodásuk azonban a legtöbb életmóddal, táplálkozással összefüggő betegségünk kialakulásának oka. A zsigeri zsír csökkentésével mobilizálódnak a bőr alatti zsírraktárak is, azaz a hasi zsírpárnák fogyása következhet be.
A glabridin tartós fogyasztása a testtömeg-index kedvező alakulásával, valamint az élettani paraméterek javulásával jár, mindez kutatásokkal alátámasztott tény!
GARCINIA cambogia:
Az ázsiai eredetű Garcinia cambogia fa gyümölcsét évszázadok óta fogyasztják kedvező táplálkozási és egészségmegőrző tulajdonságai miatt. Legfontosabb hatóanyaga a ß-hidroxi-citromsav (HCA). A HCA főbb tulajdonságai: csökkenti az elraktározott zsír mennyiséget, csökkenti az étvágyat, fokozza az elfogyasztott zsírok – lebontását, gátolja a túl nagy mennyiségben felvett szénhidrátok koleszterinné való átalakítását.
Klinikai vizsgálatok során is bizonyították a tapasztalt hatások. Túlsúlyos betegeknél figyelték meg, hogy kúraszerű fogyasztása esetén jelentős súlycsökkenés történt (az étrend megváltoztatása nélkül). Az eredmények szerint így átlagosan 2-4 kg/hónap fogyást tett lehetővé a HCA fogyasztása.
Azt is észlelték, hogy a betegek étvágya szintén csökkent, átlagosan 16%-al kevesebb volt a felvett kalóriamennyiség. A klinikai vizsgálatok szintén megállapították, hogy a Garcinia cambogia kivonat biztonságos, azaz nem rendelkezik káros mellékhatásokkal.
Hatása így bizonyítottan több irányból is megnyilvánul, gátol bizonyos metabolikus folyamatokat, amelyekben (elsősorban) a cukrok zsírokká alakulnak és a zsírszövetbe kerülnek, másrészt megemeli az agyban a szerotonin szintjét, aminek eredménye az éhségérzet csökkentése. Fogyasztásával ezáltal elkerülhetjük az egyéb fogyókúrák során fellépő idegrendszeri rendellenességek is.