Erős antibiotikus hatásával az egyik legjobb természetes szer az immunrendszer megerősítésére, a gyulladások leküzdésére és a betegségek megelőzésére. Javítja a szív és az érrendszer működését, elpusztítja a káros gombákat, baktériumokat, helyreállítja az emésztést, és védelmet nyújthat a rákkeltő anyagokkal szemben.

fokhagyma1

Mivel a fokhagyma gyógyhatását nyers állapotában fejti ki legteljesebben, átható, jellegzetes szaga miatt kevesen építik be a mindennapos étrendjükbe. Ám kivonatként, táplálék-kiegészítő formájában rendszeresen, kúraszerűen fogyasztható a bőrön keresztül távozó kellemetlen illatok nélkül is.

A fokhagyma hatóanyagai

Több mint 200 biológiailag aktív anyagot, vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat és enzimeket tartalmaz. Fő hatóanyaga az erőteljes antibiotikus hatású allicin, erős illatát pedig egy kéntartalmú vegyület, az ajoén adja.  A-, B-, C- és E-vitamin is található benne, ezeknek köszönhetően erős antioxidánsként védő a szerveztet a káros szabadgyökök jelenlététől, emellett értékes fehérjékkel, szénhidrátokkal és növényi immunanyagokkal, flavonoidokkal is hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz, tápanyag-pótláshoz.

Gyógyítja a légúti megbetegedéseket

Meghűléses betegségeknél kiválóan érvényesül vírus- és baktériumölő hatása, gyorsan kitisztítja a legyengült szervezetet a kórokozóktól. Természetes antibiotikumként influenza és légcső-, illetve hörghurut ellen is alkalmazható, erős nyálkaoldó, köhögéscsillapító tulajdonságú, megszünteti a torokfájást is. Többféle tüdőbetegség kezelésénél javasolják természetes kiegészítőként.

Kiirtja a Candidát, védi a gyomrot, a beleket

A fokhagyma kúraszerű fogyasztása segít a Candida-okozta fertőzések, tünetek megszüntetésében, de olyan mikroorganizmusokkal szemben is hatékony, mint a Staphylococcus, az Escherichia, a Proteus és a Pseudomonas. Bélfertőtlenítő és parazitaellenes hatásával megtisztítja a bélrendszert, a gyomrot, segíti az epe és a máj méregtelenítő munkáját, kiüríti a salakanyagokat, a mérgező nehézfémeket a szervezetből. Hasmenés vagy bélhurut esetén is eredményes. Rendszeresen fogyasztva nagy szerepe lehet a nyelőcső-, a gyomor- és a megelőzésében.

Megelőzi és kezeli a szív és érrendszer megbetegedéseit

A fokhagyma az érelmeszesedés megelőzésére és gyógyítására az egyik leghatásosabb természetes szer. Csökkenti a vérben a káros koleszterin szintjét, miközben növeli a haszonos koleszterin arányát, feloldja az artéria falába lerakódott koleszterinplakkokat. Tágítja az ereket, növeli rugalmasságukat, főként az agy, a szem és a láb szűkült erein, véralvadásgátló, csökkenti a vérnyomást, normalizálja a szapora szívműködést, oldja a szív koszorúereinek görcsét, és nagy eséllyel megakadályozhatja a vérrögképződést.

fokhagyma2

A fokhagyma természetes antibiotikumként úgy fejti ki gyógyító és betegségmegelőző hatását, hogy az antibiotikumokkal ellentétben nem károsítja a bélflórát, megőrzi a jótékony baktériumok arányát. Már napi egy gerezd fokhagyma, vagy ennek megfelelő mennyiségű kivonat fogyasztása hozzájárul a szív és az erek egészségének megőrzésének. Különösen dohányosok és cukorbetegek számára lehet hasznos, mert hajlamosabbak az érproblémákra, amelyek idővel akár színinfarktust vagy strokot okozhatnak.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: