ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Organiqa Bio szupertáplálékok

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Natur Tanya Szerves C+D C-vitamin 1000mg + D-vitamin 2000NE tabletta

Natur Tanya Szerves C+D C-vitamin 1000mg + D-vitamin 2000NE tabletta

Kiszerelés: 60db

Nagy dózisú C- és D-vitamin, mely erősíti ellenálló képességünket, gondoskodik a kiegyensúlyozott hormonális viszonyokról, javítja mindennapi jó közérzetünket és pozitívan befolyásolja hangulatunkat.

A termék már nem rendelhető!

15 000 Ft felett ingyenes szállítás »

Termékleírás

Immunpajzs nagy dózisú C- és D-vitaminnal!

A tél izgalmas évszak, számos okból – de azt is jelenti, hogy amikor beköszönt, hajlunk rá, hogy hirtelen dobjuk a napi rutinunkat és hibernáljuk magunkat az évszak végéig. Jobban szeretünk bent, a falak között időt tölteni, kevesebbet edzünk, több időt töltünk alvással, és nagyobb kockázatnak vagyunk kitéve a kórokozókkal zsúfolt tömegközlekedési eszközökön. 

Úgy általában több stresszt érzünk a napfény hiánya, a korai sötétedés és a hűvös-hideg idő miatt. Ezek a tényezők pedig nem csak a hangulatunkat befolyásolják, de mind növelhetik egy jó kis megfázás „benyelésének” esélyeit is. És bár ebben az évszakban, hivatalosan is megadjuk az engedélyt neked, hogy megnyomd a szundi gombot az ébresztőórán, amelyik békén hagy aludni, mégsem ártana, ha a legtöbbet hoznád ki magadból!

Tökéletes páros, amikor a nyakunkon a tél!

Sokan előrelátóan már ősszel elkezdik szervezetük ellenálló képességének növelését és feltöltik vitaminkészleteiket, hogy megelőzzék a betegállományokat, és javítsák fizikai-téli kondíciójukat a változó környezeti különbségekhez. Jól teszik, és bizony van két nagyágyú, ami ilyenkor azonnal szóba jön, ez pedig a C- és a D-vitamin! Mi arra gondoltunk, miért ne kombinálnánk a két legfontosabb vitamint együtt?

A C- és a D3-vitamin kombó ugyanis, nem csak hogy erősíti ellenálló képességünket, de gondoskodik a kiegyensúlyozott hormonális viszonyokról, javítja mindennapi jó közérzetünket, és pozitívan befolyásolja hangulatunkat, hiszen csökkenti a stressz hormonok számát. Utóbbi annyira fontos, hogy azt is írhatnám; az egyik leghatékonyabb stratégia az egészséges immunrendszer fenntartása érdekében a stressz-mentesítés.

A Natur Tanya® szerves termékcsaládjának eme új terméke, pedig pont ezt teszi lehetővé. Ez az innovatív kombináció azért született meg, hogy napi egyetlenegy tablettából 1000 mg Szerves C–vitaminhoz, 2000 IU D-vitaminhoz és 10 mg E-vitaminhoz juss!

5 érv a C és a D-vitamin együttes fogyasztása mellett:

  • ellenállóbb immunrendszer
  • több vitális energia szellemi és fizikai szinten
  • mindennapi közérzet javulása
  • kiegyensúlyozott lelki állapotot és jókedv
  • szebb kötőszövet, egészségesebb haj, bőr és körmök

Immunerősítő C-vitamin és D-vitamin

A C- és a D-vitamin több szempontból támogatja az emberi egészséget, mint bármely másik ismert tápanyag. Mindketten nagymértékben járulnak hozzá a test öngyógyító folyamataihoz, mely az immuntámogatástól, a fáradtság leküzdésén át, a bőrbetegségek enyhítésén keresztül, az egészséges külső megjelenésig (haj, bőr, körmök) segítenek nekünk. Egész egyszerűen fogalmazva: létfontosságúak („éltető elemek”) az optimális egészséghez! 

Az immunrendszer egészségét azzal támogatják, hogy erősítik az immunsejtek funkcióját, segítik az egészséges sejtek fejlődését; megküzdenek a sejtek túlnövekedésével. Részt vesznek a csontok, a porcok, a fogak és az íny egészségének fenntartásában, amellett, hogy szabályozzák a test inzulinszintjét, kontrollálják a vérnyomást és támogatják a szervezet zsír- és fehérje anyagcseréjét.

C- és D-vitaminnal csillapíthatjuk szervezetük időjárás okozta megterhelését és könnyedén leküzdhetjük az influenza és a szipogás okozta félelmeinket is, hiszen nem csak a megelőzésből, de akut fertőzés esetén a gyógyulási idő rövidítéséből is kiveszik részüket. 

Olvass tovább, hogy megtudd, mennyire létfontosságú mindkét vitamin az élethez és hogy a kettő kombinációja az egészséges holnap legjobb biztosítása.

A C-vitaminról

A C-vitamin a test elsődleges antioxidánsa, ami rengeteg biokémiai folyamat részese minden nap. Szükségünk van rá a test minden szövetének növekedésében és helyreállításában. Támogatja az erős csontokat, fogakat és az ínyt, egészségesen tartja a bőrt, sérülés esetén gyorsítja a hegesedést, erősíti az ereket, az inakat és a szalagokat. Fontos szerepet játszik a kardiovaszkuláris egészségben. 

A véredényeket erőssé és károsodásoknak ellenállóvá teszi. Csökkenti az anémia (vérszegénység) kockázatát azáltal, hogy segíti a vas felszívódását. A C-vitamin energiával tölt fel, segít a sejteknek „üzemanyagot” előállítani a zsírból, támogatja az agyfunkciókat azzal, hogy segíti az agy kommunikációs molekuláinak a termelődését. Csökkenti az LDL koleszterin oxidációját és segít kontrollálni a vér koleszterinszintjét. 

Hatékony antioxidánsként megvéd a szabad gyököktől, melyek öregítik a sejtjeidet és betegségekhez vezethetnek. Segíti a szervezet kollagén termelését, amely a bőrt, az ínszalagokat és más alapvető fontosságú szövetek széles skáláját építi fel.

A D3-vitaminról

Nincs, aki ne ismerné a D-vitamin hatékonyságát az egészséges csontok érdekében, hiszen a kalcium e vitamin nélkül nem épül be a csontokba. Mostanában publikált tanulmányok azonban azt is megerősítik, hogy a depresszió, a meddőség, az inzulin rezisztencia, a pajzsmirigy rendellenességek vagy éppen a krónikus fáradtság tünetei (melyek száma évről-évre nő) szoros összefüggést mutatnak testünk D-vitamin szintjével. 

Ennek az az oka, hogy minden sejt tartalmaz receptorokat D-vitamin felvételére, és ezzel a D-vitamin befolyásolja az összes szerv és szervrendszer működését. Ezért a D-vitamin alacsony szintje a szervezet egészére hatást gyakorol, és bizony még a gyógyulási esély is összefügg a D-vitamin-szinttel.

C és D3 vitamin – egészséges és erős csontváz

A D3-vitamin és a C-vitamin erőssé és a töréseknek ellenállóvá teszi a csontokat. A C-vitamin segíti a kollagén termelődést, ami egy masszív és rostos fehérje, mely a csontszövetekben bőségesen jelen van. A kollagén segíti a csontokat a stressznek való ellenállásban, nélküle a csontjaid törékenyek és törésre hajlamosak lennének.  

A D3-vitamin egészségesen tartja a csontjaid azáltal, hogy segít a szervezetnek a kalcium átalakításában, mely a csontok ásványianyag-tartalmának fő összetevője. Elegendő D3 vitamin: segít a csontjaidnak megtartani azt a kalciummennyiséget, amely a csontok sűrűségéhez és keménységéhez szükséges; és megküzd a csontsűrűség csökkenésével, amely a csontritkulás kockázatának tenne ki téged.

A látás táplálása C- és D3-vitaminnal

Az általános egészségünk olyannyira kötődik a C-vitaminhoz, hogy ez a vitamin kulcsfontosságú a szemünk egészségéhez is. Az egészséges szemlencse gazdag C-vitaminban, ez az egészséges szem jele, míg, ha a lencse nem tartalmaz C-vitamint, vagy csak keveset, az betegségre utal. A nagyon alacsony C-vitamin szint a szemlencsében zöld- vagy szürke hályoghoz vezethet. A C-vitamin hatékonyan kezeli a zöld hályogot. Kutatók megállapították azt is, hogy a nagy mennyiségű C-vitaminbevitel meggátolja a szürke hályog kialakulását cukorbetegeknél.

A D vitamin kiváló a szemeknek, számos esetet kezelt Dr. Arthurt Knapp D vitamin és kalcium segítségével pl. rövidlátást, és néhány esetben a látás a kétszeresére javult rövid idő alatt. A kalciumhiány miópiához (rövidlátáshoz) vezethet, a D-vitamin pedig szükséges a kalcium felszívódásához, amely a csontokat és izmokat erőssé teszi. A kalcium és a D-vitamin újra hidratálja a szemgolyó rostos burkát. Ezáltal a rövidlátás következtében megnyúlt szemgolyó összezsugorodik normális alakúra, így csökkentve a miópiát.

Mi az az immunrendszer?

Az immunrendszer komplex hálózata sejteknek, szöveteknek és szerveknek, mely megvédi a szervezeted a kórokozóktól. Gondolj rá úgy, mint egy védőpajzsra. Feladata, hogy megóvjon a káros organizmusoktól és mérgektől, amelyek negatívan befolyásolhatnák az egészséged.

Az immunrendszered két részből áll. Egyik a veled született immunrendszered, amely megóv a fertőzésektől és segítik a vágások, zúzódások gyógyulását. A másik az adaptív, vagyis az alkalmazkodó immunrendszer, amely azért alkalmazkodik, hogy megvédhessen az olyan vírusoktól, mint az influenza. Ezek együtt egy sejtekből, szövetekből és szervekből álló komplex rendszerként működnek, mely vigyáz az egészségedre.

Ha az immunrendszered támogatást kap, a két komponens harmóniában dolgozik együtt és megvéd a betegségektől. De, mint bármilyen más rendszer, veszélybe kerülhet és elromolhat. Sok ember már eleve gyenge immunrendszerrel születik. Sokan pedig szabályozatlan, túl aktív immunrendszerrel születnek. És akkor is, ha tökéletesen működő egészséges immunrendszerrel jössz is a világra, még akkor is ott vannak a gyengítő körülmények, melyek lelki egyensúlyvesztésből, környezeti hatásokra, betegségek, szegényes táplálkozás okán… gyengíthetik vagy károsíthatják az immunrendszered.

7 immungyengítő az életmódodban

Az életmódod befolyásolja, hogyan tud megvédeni az immunrendszered a vírusoktól, a bacilusoktól és a krónikus betegségektől.

Nézd át ezt a listát, hogy lásd, hol lehetne fejlődni:

  • Keveset alszol (7-9 óra az optimális a jó egészség érdekében)
  • Nem végzel rendszeres testmozgást (kezdetben heti 3 x 1 óra ütemes séta is megteszi)
  • Nem figyelsz az étrendedre (kevés cukor, sok tápanyag, vitamin)
  • Folyton stresszes vagy (meditálj, lassíts le, találkozz másokkal, tanuld meg kiengedni a gőzt)
  • Túlzottan el vagy szigetelve (az erős, tartós kapcsolatok jót tesznek neked)
  • Elvesztetted a humorérzéked (a nevetés jót tesz, már egy vicces esemény beharangozása is jó hatással van az immunrendszerre)
  • Élvezeti szerekkel élsz (a cigaretta, az energiaitalok, a túlzásba vitt kávézás legyengíti, leharcolttá teszi hosszútávon az immunrendszert)

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban – 1 tabletta (NRV %*)

  • C-vitamin (aszkorbinsav és bioflavonid ágyban rögzítve): 1000 mg (1250 %)
  • D3-vitamin 50 mcg- 2000 NE** (1000 %)
  • E-vitamin 10 mg (83,3 %)

*NRV%: Vitaminok és ásványi anyagok ajánlott napi beviteli referencia érték %-a, felnőttek esetében
**NE: Nemzetközi egység

Összetevők: L-aszkorbinsav; tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz, hidroxipropil-metil-cellulóz); fényező anyag (zsírsavak); csomósodást gátlók (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói); citrus bioflavonoidok; csipkebogyó kivonat; részben hidrogénezett szójabab olaj; kolekalciferol; természetes K2-vitamin (menakinon-7)

Felhasználási javaslat: napi 1 tabletta, étkezés után bőséges folyadékkal. 
Kiszerelés: 60 tabletta

 

Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

Amire még szüksége lehet

Akciós termék Dr. Chen C-vitamin 500mg+D3-vitamin+cink RETARD tabletta

Nyújtott felszívódású filmtabletta, mely folyamatosan látja el a szervezetet C-vitaminnal. A D3-vitaminnal és a cinkkel kiegészítve hozzájárul az immunrendszer és az idegrendszer normál működéséhez.

Kosárba teszem

Akciós termék Vitaking C-vitamin 1000mg RETARD nyújtott felszívódású tabletta

Folyamatos felszívódású változatunk 8-10 óra alatt egyenletesen fejti ki hatását. A C-vitamin vízben oldódó, nagyhatású antioxidáns. Egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak. A csipkebogyó a természetben előforduló legjobb C-vitamin forrás.

Kosárba teszem

Akciós termék GymBeam C-vitamin+Cink+Gyömbérkivonat rágótabletta

A GymBeam C-vitamin + cink + gyömbérkivonat rágótabletta hatóanyagainak páratlan kombinációja megerősíti az immun- és idegrendszert, valamint gondoskodik a bőr egészségéről.

Kosárba teszem

Akciós termék 1x1 Vitamin Vas Forte + C + Folsav filmtabletta

A vas, a C-vitamin és a B12-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. A folsav hozzájárul a normál vérképződéshez.

Kosárba teszem

Akciós termék Bioextra C+D Forte Retard kapszula

A nyújtott hatású C-vitamin + D3-vitamin együttesen támogatja szervezetünket az egészségmegőrzésben.

Kosárba teszem

Akciós termék BioCo 100% VEGAN C+D Duo RETARD filmtabletta

A nyújtott felszabadulású 1000mg C-vitamin mellett a készítmény 2000 NE speciális, algából származó D3-vitamint tartalmaz, amely gondoskodik arról, hogy vegán étrendet követve is biztosíthassuk a megfelelő D3-vitamin bevitelt.

Kosárba teszem

Akciós termék   Novo C Komplex Liposzómális RETARD C-vitamin +D3+Cink kapszula

A Novo C Komplex abban különbözik a hagyományos készítményektől, hogy az immunrendszert támogató hármas hatóanyag-kombinációját - a C-vitamint, D3-vitamint és cinket - liposzomális formában tartalmazza.

Kosárba teszem

Akciós termék Dr. Chen Natúr C-vitamin csipkebogyóval

Speciális technológiával előállított, nyújtott felszívódású filmtabletta, így folyamatosan látja el a szervezetet a C-vitaminnal.

Kosárba teszem

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

C-vitamin

A legismertebb és a legtöbbet használt vitamin. Hatása az egészt testre kiterjed. Erősíti a hajszálerek falát illetve elengethetetlen a kollagén képződésében. Megelőzi a zúzodások kialakulását, gyógyítja a horzsolásokat, erősen és egészségesen tartja a izmokat a csontokhoz rögzítő ínszalagokat. Segít a vörösvértesteknek a hemoglobin bioszintézisében és a szervezetnek a vas felszívódásában. A C-vitamin antioxidásként véd a rákkal és a szívbetegségekkel szemben. Valamint enyhítheti a megfázás tüneteit és rövidítheti a lefolyását. C-vitaminban gazdag zöldségfélék és gyülölcsök: a zöldpaprika, a paradicsom, a burgonya ,a fejes saláta, a káposztafélék: (káposzta, brokkoli, kelbimbó), az áfonya, a ribizli, a vadrózsa termése, a csipkebogyó, a narancs, a citrom és a grapefruit.

C-vitamin


Tovább olvasom »

D-vitamin és az immunrendszer

Több tudományos kutatás is bizonyítja, hogy a D-vitaminnak, vagy más nevén D-hormonnak szerepe van az immunrendszer szabályozó folyamatokban. A D-vitamin gátolja az immunrendszer kóros működését és serkenti a fertőzésekkel szembeni védekező reakciókat. A D-vitamin hiánya, vagy alacsony szintje kedvezőtlen az immunrendszer számára, a szervezet sérülékenyebbé válik. A D-vitamin hiánynak szerepe lehet olyan autoimmun betegségek kialakulásában, mint a reumás ízületi gyulladás, a sclerosis multiplex vagy az inzulinfüggő cukorbetegség. Egyes betegségek a D-vitamin ellátottságunk évszaki ingadozásával együtt erősödhetnek fel. Az 1-es típusú cukorbetegség kialakulását gyermekeknél a rendszeres és nagy dózisú D-vitamin pótlás jelentősen mértékben lecsökkentheti. A reumás ízületi betegség esetében a tünetek is mérsékelhetőek D-vitamin bevitelével. Ezen kívül több más betegség megelőzésében és kezelésében is fontos szerep jut a D-hormon jótékony hatásának, mint például a felső légúti fertőző betegségek, az influenza, vagy akár a tbc.

D-vitamin


Tovább olvasom »

C-vitamin szerepe

A C-vitamin képes arra, hogy megsemmisítse a fölösleges vérzsiradékot, illetve elősegíti a májban képződő koleszterin epesavakká való átalakulását. Védi a szív- és érrendszert, mivel az egyik legerősebb antioxidáns. A C-vitamin gátolja a nitrozaminok keletkezését, melyek jelentős szerepet játszanak a rákos sejtek kialakulásában és növekedésében. Ezen kívül a C-vitamin segítséget nyújt a hemoglobin és a vörös vérsejtek képződésében a csontvelőben, illetve rendkívül fontos szerepe van az anémia megelőzésében, és gyógyításában. Végül de nem utolsó sorban a C-vitamin immunerősítő és különféle allergiák kezelésében is bizonyítottan hatásos eredményeket ért el.
Tovább olvasom »

Gyártó honlapja: Natur Tanya

A vitaminbevitel új generációja! Próbálja ki az azonnali felszívódású VIOLA Paris gélvitaminokat!

A vitaminbevitel új generációja! Próbálja ki az azonnali felszívódású VIOLA Paris gélvitaminokat!

A VIOLA Paris olyan gél formulájú vitaminkészítményeket kínál, amelyek a vitaminbevitel új generációját képviselik, és jelentősen meg tudják könnyíteni a mindennapi vitaminbevitelt. Valamennyi VIOLA Paris gélvitamin laktóz-, glutén-, színezék-, ízesítés- és cukormentes. 

Tovább olvasom »

Hogyan válasszunk körültekintően élőflórás készítményt?

Hogyan válasszunk körültekintően élőflórás készítményt?

A probiotikumok rendszeres pótlása kulcsfontosságú szerepet játszik az immunrendszer normál működésében és az egészség fenntartásában. 

Tovább olvasom »

Az Omega-3 pótlásához próbálja ki a kitűnően felszívódó, prémium minőségű Natur Tanya Omega-3 TG – Vadvízi halolaj kapszul

Az Omega-3 pótlásához próbálja ki a kitűnően felszívódó, prémium minőségű Natur Tanya Omega-3 TG – Vadvízi halolaj kapszul

A Natur Tanya Omega-3 TG – Vadvízi halolaj kapszula vadvízi halolajból készül, triglicerid formában, ami a legkönnyebben felszívódó omega-3 zsírsav forma. Az Omega-3 TG magas EPA és DHA tartalommal rendelkezik, ezáltal jelentősen hozzájárulhat többek között a szív, az agy és a szem egészségéhez.

Tovább olvasom »

Organiqa Bio szupertáplálékok
Iratkozzon fel hírlevelünkre!