Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Méregtelenítsen hatékonyabban a huminsav segítségével!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék   Növényi inulin tabletta

Növényi inulin tabletta

Kiszerelés: 240db

Az INULIN egy folyékony növényi étkezési rost, melyet a zöldségek és a gyümölcsök fruktooligoszacharid része tartalmaz.

A termék ára: 2 710 Ft

Egységár: 11 Ft / db

Kosárba teszem

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Az INULIN egy folyékony növényi étkezési rost, melyet a zöldségek és a gyümölcsök fruktooligoszacharid része tartalmaz. Összetett szénhidrátvegyület, a prebiotikumok egy fajtája, ami annyit jelent, hogy növelheti az élő kultúra aktivitását és segíthet megelőzni a kártékony baktériumok elszaporodását az emésztő rendszerben. Vízben oldódó nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad (sem az emberi szájban, sem az emésztőszervekben nincs olyan enzim, amely képes lenne feloldani vagy megemészteni), így magához vonzza a hasznos baktériumokat táplálkozásra

Az INULIN élettani hatásai:

  • természetes cukorpótló, nem növelheti a vércukorszintet és lebontásához nem szükséges inzulin
  • szabályozhatja a cukoranyagcserét
  • segítheti a zsírok lebontását és az ásványi anyagok hatékonyabb felszívódását
  • javíthatja az emésztőrendszer működését
  • szerepet játszhat a vastagbélrák megelőzésében
  • előnyösen befolyásolja a bél PH-értékét
  • jótékony hatású lehet hüvelygyulladás, candida, mellrák, élelmiszer-allergia, és a szív- és érrendszeri betegségek esetén

Kiknek ajánlott az INULIN fogyasztása:

  • cukorbetegeknek
  • diétázóknak
  • fogyókúrázóknak

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Antibiotikum

Az antibiotikumok olyan gyógyszerek, melyek a megtelepedett baktériumokat elpusztítják vagy szaporodásukat gátolják. Ebből kifolyólag bakteriális fertőzések kezelésére vagy megelőzésére használják őket. A múlt század egyik nagy felfedezése az antibiotikum volt. Az első antibiotikumot, a penicillint, 1928-ban Fleming a Penicillium notatum nevű penészgombából állította elő. Waksman 1945-ben definiálta és nevezte el azokat a kémiai anyagokat antibiotikumnak, melyeket mikroorganizmusok termelnek és más mikroorganizmusok növekedését gátolják vagy azokat elpusztítják.
Tovább olvasom »

Probiotikumok

Hasznos baktériumok, amelyek normális körülmények között jelen vannak a belekben és elősegítik az egészséges emésztést. K-vitamint termelnek és megakadályozzák a kórokozók elszaporodását. A probiotikumokat a szervezet nem tárolja és tartalékolja, ezért rendszeres pótlás szükséges a megfelelő védettséghez. Kúraszerűen 3-6 hónapon keresztül érdemes probiotikumot szedni, majd rövidebb vagy hosszabb szünet után újrakezdhető a kúra. A kúrát ajánlott prebiotikumokkal is megtámogatni, amelyek a probiotikumok táplálékai, megnövelik a hatékonyságot.

Milyen probiotikumot és mennyi ideig érdemes szedni?
Tovább olvasom »

Prebiotikumok

Prebiotikumnak hívják azokat a természetes tápanyagokat, melyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, így elősegítik azok elszaporodását, túlsúlyba kerülését. A prebiotikumok természetes tápanyagok, rostok, emésztetlenül, változatlan formában haladnak át a vékony- és vastagbélen, a gyomorsav sem pusztítja el őket. Elsősorban tápanyagként szolgálnak a hasznos bélbaktériumok számára, amelyek így teljes kapacitással végezhetik munkájukat, helyreállítva a bélflóra károsodását, fenntartva az egészséges egyensúlyt a szervezetben természetesen jelenlévő baktériumok között. A prebiotikumok elősegítik a különböző ásványi anyagok, nyomelemek felszívódását is, így nagyobb hatékonysággal tud hasznosulni például a kalcium, magnézium, vas és cink. Megnövelik a B7 és B12 vitamin, illetve a K-vitamin mennyiségét, hozzájárulnak a vércukorszint normalizálásához, a rákkeltő anyagok megkötéséhez. A koleszterinszintre gyakorolt kiegyenlítő hatásukkal, különösen a káros (LDL) koleszterin szintjének csökkentésével pedig jelentősen mérséklik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Miért kell probiotikum mellé prebiotikumot is fogyasztani?
Tovább olvasom »

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Fontos információk az étrend-kiegészítők vásárlásával kapcsolatban »»»

Mi mindenre jó az ánizs?

Mi mindenre jó az ánizs?

Jellegzetes illatával, édes-fűszeres ízével az ánizs közismert fűszernövény, sütemények, italok gyakori ízesítője. Gyógynövényként kiváló orvosság lehet megfázásra, asztmára, fej- és hasfájásra, nőgyógyászati és prosztata problémákra. Serkenti az emésztést, vértisztító, hurutoldó, felfúvódást és puffadást megszüntető hatású, a gyomor, a bérendszer és az epe problémáira is használják.

Tovább olvasom »

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

A kakukkfű ismert és széles körben használt fűszer-, illetve gyógynövény. Utóbbiként leggyakrabban megfázásos, légúti betegségek kezelésére, torokfájás, köhögés megszüntetésére alkalmazzák gyulladáscsökkentő és köptető hatása miatt. Azonban antibakteriális hatása révén többféle betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas: az egyik legjobb természetes fertőtlenítő szer.

Tovább olvasom »

Természetes immunerősítők télre

Természetes immunerősítők télre

A téli hónapokban különösen oda kell figyelni arra, hogy az immunrendszer megfelelően működhessen, a szervezet megkapjon minden fontos tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet. A kevesebb napfény és mozgás, a korlátozott friss zöldség és gyümölcs elérhetősége, valamint a meghűlés esélye, a vírusos fertőzések, járványok mind hozzájárulnak a védekező képesség csökkenéséhez.

Tovább olvasom »

Kerüljön újra egyensúlyba a WTN-nel!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!