Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Vision Bioaktív készítmények

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Sanct Bernhard Acerola + C-vitamin kapszula

Összehasonlítás

Sanct Bernhard Acerola + C-vitamin kapszula

Kiszerelés: 300 db

A természetes C vitamint tartalmazó étrendkiegészítő acerola kapszula nemcsak az optimális, hanem a megnövekedett C-vitamin szükségletet is fedezi erős megterhelés vagy legyengült szervezet esetén.

A termék ára: 4 430 Ft

Egységár: 15 Ft / db

Kosárba teszem

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

A már ismert gyümölcsök közül kétségkívül az acerola tartalmazza a legtöbb C vitamint. A vízben oldódó C vitamin nem tud szervezetünkben elraktározódni, ezért ezt naponta pótolnunk kell. A természetes C vitamint tartalmazó étrendkiegészítő acerola kapszula nemcsak az optimális, hanem a megnövekedett C-vitamin szükségletet is fedezi erős megterhelés vagy legyengült szervezet esetén. A 400 mg acerola koncentrátumot és 100 mg C vitamint tartalmazó kapszulából napi 1-2 szem már elegendő.

A gyümölcs értékét az adja, hogy jelentős mennyiségben (4,5 %) tartalmaz C-vitamint (több mint 50-szerese a narancs C-vitamin tartalmának), ez az érés során gyorsan csökken, ezért a kereskedelmi forgalomba hozandó gyümölcsöt zöld állapotban szüretelik le. Ezen kívül sok káliumot, magnéziumot és A-vitamint is tartalmaz. A brazilok a népi gyógyászatban vérzéscsillapításra, szíverősítésre használták. Egy maroknyi friss acerola vagy egy fél csésze frissen kipréselt lé, naponta 2-3 alkalommal meggyógyíthatja a lázat és a vérhast. Manapság az acerolából C-vitamin tablettákat és bőrápoló szereket készítenek, de jó hatású a vérszegénység, a cukorbetegség, a magas koleszterinszint, reuma és tbc. fertőzés esetében is.

Felhasználási javaslatok

C-vitamin pótlás, C-vitamin, Vitamin

Hatóanyagok - 1 kapszulában:

Acerola: 400 mg
C-vitamin (aszkorbinsav): 100 mg

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Citrus bioflavonidok

A citrusgyümölcsök leginkább C-vitamin forrásként élnek a köztudatban. Azonban bioflavonoidokat ugyancsak tartalmaznak, ezek az anyagok nem esszenciálisak, azonban javíthatják egészségi állapotunkat. A legfontosabb citrusfélékben található bioflavonoidok a diosmin, a heszperidin, a rutin, a naringin, a tangeretin, a diosmetin, a narirutin, a neohesperidin, a nobiletin és a quercetin. A citrus bioflavonoidok és a hozzájuk hasonló anyagok széles körben használatosak az erek és a nyirokrendszer rendellenességeinek kezelésére. Ezek a bioflavonoidok erősítik az érfalakat, így fejtik ki hatásukat.
Tovább olvasom »

C-vitamin szerepe

A C-vitamin képes arra, hogy megsemmisítse a fölösleges vérzsiradékot, illetve elősegíti a májban képződő koleszterin epesavakká való átalakulását. Védi a szív- és érrendszert, mivel az egyik legerősebb antioxidáns. A C-vitamin gátolja a nitrozaminok keletkezését, melyek jelentős szerepet játszanak a rákos sejtek kialakulásában és növekedésében. Ezen kívül a C-vitamin segítséget nyújt a hemoglobin és a vörös vérsejtek képződésében a csontvelőben, illetve rendkívül fontos szerepe van az anémia megelőzésében, és gyógyításában. Végül de nem utolsó sorban a C-vitamin immunerősítő és különféle allergiák kezelésében is bizonyítottan hatásos eredményeket ért el.

Acerola

Az acerola fa vadon nő, de termesztik is Brazíliában, Dél-Amerika északi vidékein, Közép-Amerikában és Jamaikában. Ezeken a helyeken gyümölcsként fogyasztják, a kőmagvakat eldobják. Cukorral főzve a barbadosi cseresznye ízletes desszert. A levéből zselé vagy szirup készül, amelyet ételekhez és gyümölcssalátákhoz adnak, vagy hogy a C-vitamint növeljék, különféle gyümölcsléhez keverik. A befőzött termések barnásvörös színt kapnak. Kis méretekben a levet iparilag porrá alakítják, és C-vitamin-készítményként árusítják. A gyümölcshús annak ellenére zamatos, hogy rendkívül savanyú, de itthon friss gyümölcsként nemigen lehet találkozni vele. Annál gyakrabban kerül konzervekbe, gyümölcslevekbe és gyümölcskoncentrátumokba, zselékbe, szirupokba.

Természetes C-vitamin-bomba: az acerola

Tovább olvasom »

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Fontos információk az étrend-kiegészítők vásárlásával kapcsolatban »»»

Gyártó honlapja: Sanct Bernhard

Mi mindenre jó az ánizs?

Mi mindenre jó az ánizs?

Jellegzetes illatával, édes-fűszeres ízével az ánizs közismert fűszernövény, sütemények, italok gyakori ízesítője. Gyógynövényként kiváló orvosság lehet megfázásra, asztmára, fej- és hasfájásra, nőgyógyászati és prosztata problémákra. Serkenti az emésztést, vértisztító, hurutoldó, felfúvódást és puffadást megszüntető hatású, a gyomor, a bérendszer és az epe problémáira is használják.

Tovább olvasom »

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

A kakukkfű ismert és széles körben használt fűszer-, illetve gyógynövény. Utóbbiként leggyakrabban megfázásos, légúti betegségek kezelésére, torokfájás, köhögés megszüntetésére alkalmazzák gyulladáscsökkentő és köptető hatása miatt. Azonban antibakteriális hatása révén többféle betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas: az egyik legjobb természetes fertőtlenítő szer.

Tovább olvasom »

Természetes immunerősítők télre

Természetes immunerősítők télre

A téli hónapokban különösen oda kell figyelni arra, hogy az immunrendszer megfelelően működhessen, a szervezet megkapjon minden fontos tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet. A kevesebb napfény és mozgás, a korlátozott friss zöldség és gyümölcs elérhetősége, valamint a meghűlés esélye, a vírusos fertőzések, járványok mind hozzájárulnak a védekező képesség csökkenéséhez.

Tovább olvasom »

Természetes segítség a szervezet méregtelenítésében, lúgosításában - Young pHorever
Iratkozzon fel hírlevelünkre!