Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Lazuljon el az aromaterápia segítségével!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Spártai vitamin acai berry kapszula

Spártai vitamin acai berry kapszula

Kiszerelés: 60db

Az Acai Berry egy vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és étkezési rostot gazdagon tartalmazó extra antioxidáns szuper tápanyag.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Az Acai Berry egy vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és étkezési rostot gazdagon tartalmazó extra antioxidáns szuper tápanyag.

Az acai gyümölcs szervezetre gyakorolt hatása lenyűgöző:

  • Lassíthatja az öregedést
  • Elősegítheti az emésztési rendszer egészséges működését
  • Segíthet az egészséges szív- és érrendszer megteremtésében és fenntartásában
  • Nyújtott hatású hangulatjavító stimuláns
  • Segíthet meggyógyítani és megfiatalítani az izmokat
  • Segítheti az oxigén bevitelét, ezáltal növeli az állóképességet, erőt és sportteljesítményt
  • Antioxidáns, baktériumölő, gyulladáscsökkentő tulajdonsága van
  • Csökkentheti a koleszterin-szintet
  • Vizelethajtó, értágító, légút-tágító és szívizom-stimuláló hatása lehet
  • Rendkívül gazdag szerves növényi fehérjében, ami jobb az állati fehérjénél
  • Bőséges forrása az antocianinoknak, amelyek akár 50%-kal javíthatják az inzulin termelést
  • Optimális aminosav összeállítást tartalmaz

A Spártai Acai Berry készítmény minden egyes kapszulája 150mg acai kivonatot tartalmaz.

Napi ajánlott mennyiség: 1 kapszula

Acai Berry:

Az acai (ejtsd: ászáj) bogyó vagy acai gyümölcs hatalmas pálmán nő az Amazóniai esőerdőben, és olyan, mint egy lila üveggolyó vagy szőlő. Nagyon finom trópusi íze van. Észak-Brazíliában, az Amazonas vidékén élő emberek már több száz éve fogyasztják, gyógyító hatása legendás. Az amazóniai acai bogyót (melyben 10x annyi antioxidáns van, mint a szőlőben és 2x annyi, mint a kék áfonyában) tartják a legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcsnek a világon.

Lehet, hogy ez a legtökéletesebb étel a világon, mivel tele van tápanyagokkal, beleértve vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, étkezési rostot, ami a kutatások szerint elősegíti az emésztési rendszer egészséges működését, csökkenti a koleszterin-szintet és segít megállítani az idő előtti öregedést. Ugyanezt teszi a bogyóban nagy mennyiségben található E-vitamin is. Az emészthetetlen rostok csökkentik egyes rákfajták kialakulásának a veszélyét is. Az omega-3 és omega-6 zsírsavak nélkülözhetetlenek az egészséges idegrendszer kialakulásához és regenerálódásához. Ezenkívül segítenek meggyógyítani és megfiatalítani az izmokat egy intenzív testmozgás után, és bizonyítottan csökkentik az LDL, és fenntartják a HDL koleszterin-szintet.

A zsírsav aránya az acaiban olyan, mint az olíva olajban. Tanulmányok szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy a mediterrán országokban olyan alacsony a szívbetegségek aránya. Az acai egy majdnem tökéletes aminosav összeállítást tartalmaz. Az aminosavak létfontosságúak az izom megfelelő összehúzódásához, regenerációjához, fejlődéséhez, és az állóképesség, erő, folyamatos energiaellátás biztosításához. Az acai bogyónak antioxidáns, baktériumölő, gyulladáscsökkentő tulajdonsága van. Bőséges forrása az antocianinoknak, melyek a flavonoidok egy különálló csoportját alkotják.  Az antocianinok akár 50%-kal tudják javítani az inzulin termelést!

Az acai ezenkívül rendkívül gazdag szerves növényi fehérjében, ami emésztéskor nem termel koleszterint, könnyebben lebontható és szállítható az izmokhoz, mint az állati fehérje (pl. ami húsban vagy tejben található). Az acai gazdag szénhidrátokban is, ami a munkához, mozgáshoz, sportoláshoz szükséges energiával látja el a szervezetet. Az acai bogyók proantocianidin tartalma arányaiban 10-30-szorosa a vörösborban található antocianidoknak.  Az acai bogyó segít az egészséges szív- és érrendszer, valamint emésztő rendszer megteremtésében, hála a benne található monotelítetlen zsírsavak, étkezési rostok és fitoszterolok szinergiájának. Az acai tartalmaz növényi szterolokat, köztük beta-szitoszterolt.

Ma a szterolokat jóindulatú hiperplázia (=megnagyobbodás) kezelésére használják. Ezek a növényi szterolok segítik a koleszterinszint ellenőrzését, és sok fontos, a szervezetben termelődő anyag prekurzoraiként szerepelnek. Az acaiban található teobromin egy olyan stimuláns, amit gyakran összekevernek a koffeinnel, noha nagyon más hatása van a szervezetre: ez egy gyengébb, nyújtott hatású hangulatjavító stimuláns, míg a koffeinnek erős, azonnali, élénkítő hatása van.

Vizelethajtó, értágító és szívizom-stimuláló hatása segíti a szervezetet. Légút-tágítóként is működik, amivel segít megnyitni a levegő útját a tüdőben. A megnövekedett kapacitás segíti az oxigén bevitelét, ezáltal növeli az állóképességet, erőt és sportteljesítményt. Az acaiban található fitoszterolok növényi sejthártyák komplex vegyületei, és segítenek szív-és keringési problémák és az emésztőrendszer problémái esetén.

Spártai szuper kapszulák

A Spártai Vitaminok fejlesztése során kiemelt hangsúlyt fordítottunk a természetességre, így a hatóanyagok (pl.: acerola, csipkebogyó kivonat) és hordozóanyagok  (pl.: cellulóz, méhviasz) többsége, illetve a kapszulák anyaga (zselatin) is természetes eredetű.

A tisztaság mellett arra is odafigyeltünk (a kapszulák méret- és formatervezésekor), hogy minden vitaminunk könnyen lenyelhető legyen. Továbbá a speciális kapszuláknak köszönhetően fogyasztás után nincs telítettség érzés, kellemetlen íz, szag vagy bármilyen kényelmetlen érzés, ami más készítményeknél előfordulhat.

Felhasználási javaslatok

Antioxidáns, +

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Acai Berry

Az acai bogyó az Acai pálma termése, melynek nyolc faja Közép-és Dél-Amerikában honos. A gyümölcs az áfonyára hasonlít, kicsi, lilás színű. Amazóniában mint a legértékesebb növényt tartják számon, mert az ott élő bennszülött népek táplálékának 42 százalékát teszi ki. Az Acai Berry vagy acai bogyó világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egészségmegőrzés területén. A gyümölcs titka három pontban összefoglalható, hogy miért is fontos beilleszteni a napi étrendbe, legyen a cél az egészségünk megőrzése vagy az ideális testsúly elérése. Az acai antocianinokat és flavonoidokat tartalmaz. Az antocianin elnevezés görög eredetű, a "növény", és a "kék" szavak összetételéből ered. Az antocianinok felelősek a vörös, a lila, és a kék színekért számos gyümölcsben, zöldségben és virágban. Az antocianinokban gazdag ételek - mint pl. az áfonya, a kék szőlők, a vörösbor és az acai - erős színűek, a sötétlilától a feketéig váltakozhat a színük.

Acai Berry


Tovább olvasom »

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Fontos információk az étrend-kiegészítők vásárlásával kapcsolatban »»»

Mi mindenre jó az ánizs?

Mi mindenre jó az ánizs?

Jellegzetes illatával, édes-fűszeres ízével az ánizs közismert fűszernövény, sütemények, italok gyakori ízesítője. Gyógynövényként kiváló orvosság lehet megfázásra, asztmára, fej- és hasfájásra, nőgyógyászati és prosztata problémákra. Serkenti az emésztést, vértisztító, hurutoldó, felfúvódást és puffadást megszüntető hatású, a gyomor, a bérendszer és az epe problémáira is használják.

Tovább olvasom »

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

A kakukkfű ismert és széles körben használt fűszer-, illetve gyógynövény. Utóbbiként leggyakrabban megfázásos, légúti betegségek kezelésére, torokfájás, köhögés megszüntetésére alkalmazzák gyulladáscsökkentő és köptető hatása miatt. Azonban antibakteriális hatása révén többféle betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas: az egyik legjobb természetes fertőtlenítő szer.

Tovább olvasom »

Természetes immunerősítők télre

Természetes immunerősítők télre

A téli hónapokban különösen oda kell figyelni arra, hogy az immunrendszer megfelelően működhessen, a szervezet megkapjon minden fontos tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet. A kevesebb napfény és mozgás, a korlátozott friss zöldség és gyümölcs elérhetősége, valamint a meghűlés esélye, a vírusos fertőzések, járványok mind hozzájárulnak a védekező képesség csökkenéséhez.

Tovább olvasom »

ZeoFlavin - 10 fajta antioxidáns hatású gyümölcs koncentrátuma!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!