Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Méregtelenítsen hatékonyabban a huminsav segítségével!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Specchiasol Ferzym Bélflóra Probiotikum ampulla

Specchiasol Ferzym Bélflóra Probiotikum ampulla

Kiszerelés: 10x8 ml

A FerzymŸ, a bélrendszeri flóránk „restaurálásához” elengedhetetlen hasznos bélbaktériumokat tartalmazza, az őket kolonizálni képes prebiotikumokkal, nagy dózisban, egyedi összetétellel és 2 szabadalommal. - egy szabadalom az összetételre és egy a technológiára. Tökéletes felszívódás, Magas biológiai hasznosulás!

Információ: Az akciós ár visszavonásig érvényes!

Információ: Készleten, azonnal szállítható

A termék ára: 3 990 Ft helyett 2 150 Ft

Egységár: 215 Ft / db

Kosárba teszem

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

A Te beleidet kik lakják?

A bélnyálkahártya, a tested védelmi rendszerének fő helyszíne, ezt nevezik bélflórának. A bélflórában 400-500 mikróbafaj él, súlyuk 1,5 kg-ot tesz ki. Ezek a szabad szemmel nem látható mikroorganizmusok az immunrendszer 70%-át adják. A mikro-flóra összetétele, tartós egészségünk és szépségünk alapja. 85%-ban probiotikus törzsekkel, azaz hasznos bélbaktériumokkal, míg 15%-ban a kisebbséget adó gombákkal (itt él például a candida gombatörzs is) és egyéb baktériumokkal kellene itt találkoznunk.

Hasznos bélbaktériumok (probiotikumok)

Ők végzik a táplálékok bakteriális lebontását, a tápanyagok beépítését, de vitaminokat, például a K- és B-vitaminokat, immunglobulint, gyulladáscsökkentő és antibakteriális vegyületeket is termelnek. Részt vesznek a koleszterin-anyagcserében, a zsírok és a tejcukor feldolgozásában és a kórokozó baktériumok megtelepedésének megakadályozásában. Megvédenek a fertőzésektől, segítik az emésztést, csökkentik a gyulladásos folyamatokat, létfontosságú elemekkel töltik fel a testet a bélbolyhok receptorain keresztül.

Prebiotikumok a probiotikumok szaporodását segítik

A probiotikumok tehát az egészségünket, emésztésünket, közérzetünket és szépségünket befolyásoló mikroorganizmusok. A probiotikumok, prebiotikumokkal táplálkoznak. A prebiotikumok a  probiotikus törzsek szaporodását segítik és támogatják a kalcium, magnézium, cink, vas felszívódását.

Bélflóra egyensúly

Bélflóra egyensúlyról, akkor beszélünk, ha a mikroflórában túlsúlyban vannak a hasznos bélbaktérium törzsek, más néven a probiotikumok. Két nagy probiotikus törzs az acidophillusok és bifiduszok 85%-os többsége kell az egyensúlyhoz.

Bélflóra egyensúly kibillenése

Ha a százalékarány felborul, csökken a probiotikus törzsek száma, és ez teret ad a patogének növekedésének, a kisebbségben élő gombák és rothasztó baktériumok elszaporodnak, mint a candida gomba és az E. coli baktérium. Az immunrendszer 70%-át adó bélflóra egyensúlyzavara, a betegségek 80%-nak gyökere.A hasznos bélbaktériumok csökkent mennyisége nem ad elegendő oxigént a szöveteknek, tápanyagot a sejteknek, immunvédő vegyületeket a védelmi rendszernek, a méreg- és salakanyagok nem választódnak ki kellő mértékben, ez a szervezet önmérgezéséhez és különféle betegségek kialakulásához vezet.

Ráadásul a patogének által termelt bomlástermékek és toxinok tovább gyengítik a védelmi rendszert, ami fáradtsághoz, kimerültséghez, koncentráció zavarhoz, allergiához, gyulladásokhoz és különböző bőrbetegségekhez, bőrproblémák, pl.: pattanások, aknék megjelenését idézi elő. Növeli a fertőzések és a rákképződés veszélyét, továbbá a vér koleszterinszintjét.

Mitől borul a mikrobális egyensúly?

Egyensúlyában zavar keletkezik antibiotikumos kezelések, helytelen táplálkozás, rágás nélküli gyors falás, élvezeti szerek, a környezetszennyezés és mérgek, kemoterápia, radiológiai kezelés jelenléte/alkalmazása és mozgáshiány következtében. Mégis a bélflórának a legnagyobb ellensége a lelki labilitás, más néven stressz.  
Az emésztés nagyon sok energiát igényel a testtől. Amikor stressz hatások érnek minket (idegesség, feszültség, szomorúság, szorongás, önértékelési zavar, düh .. ) az emésztés lelassul, mert a szervezet minden energiáját a stressz hatás kiegyensúlyozására fordít. Ha az emésztés lelassul, akkor a táplálék áthaladási sebessége is lassul. Az étel rothad vagy erjed, ez pedig a hasznos bélbaktériumok (probiotikumok) számára kedvezőtlen feltételeket teremt (nem megfelelő pH-értéket) és így csökken a mennyiségük.

10 Probiotikum + 3 Prebiotikum = Szinbiotikum

A pre-és probiotikumok együttes alkalmazása:

 

  • Krónikus és akut bélrendszeri zavarok (hasmenés, vastagbélgyulladás, székrekedés, has puffadás, felfúvódás, emésztési zavarok)
  • Bakteriális fertőzések
  • Gombás betegségek (hüvely, bél, bőr, fejbőrkorpa) candidiasis
  • Felfázás és Húgyúti fertőzések (hólyaghurut, vesemedence gyulladás)
  • Immunrendszer - Immunválaszok szabályozása, karcinogének termelődésének gátlása, antitestképzés és a falósejtek tevékenységének fokozása
    (immunstimulálás, auto-immun betegségek)
  • Allergiák - laktóz intolerancia (béta-galactosidase tevékenység), az allergiás jellegű asztma, pollenallergia (áthangolják az immunrendszer allergénekre adott válaszát)
  • Bőrproblémák (pattanások és rugalmasságát vesztett, matt bőr, korai öregedés, akné)
  • Bőrbetegségek, mint ekcéma, psoriasis, fekélyek
  • Antibiotikumok szedése alatt illetve után
  • Helytelen étkezési szokások
  • Gyomorsav hiányban (fokozzák a pepsin működését)
  • Koleszterinszint csökkenést eredményeznek
  • Csontritkulás, javul a kálcium felvétel
  • Növelik a fehérje, zsír felhasználását
  • Tápanyaghiány (Vitaminokat termel: K, B vitaminok)
  • Szellemi és fizikai erőnlét hanyatlásakor
  • Romló közérzet, életminőség javítására
  • Védelmező effektus a vastagbél rák ellen
  • Kiegészítő terápia májcirrózis és krónikus májgyulladás eseteiben
  • Utazási és vizsgahasmenések prevenciója

Összetétel:

10 bioaktív törzs* és 458,24 mg prebiotikus rost* minden ampullában, vitaminok (B1, B5, B2, B6, B12, B3, C, E); nyomelemek (kalcium, foszfor, magnézium, mangán, vas, cink). 10 bioaktív törzs* Lactobacilus acidophilus, Lactobacillus ramnosus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus Casei, Lactobacillus lactis, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus helveticus, Propionobacterium Shermanii, Lactobacillus bulgaricus + 458,24 mg prebiotikus rost* Baobab, akácia, inulin 

Összetevők a kupakban: tömegnövelő szer: maltodextrin, Tejsav baktérium keverék (Bacillus coagulans BC513,maltodextrin; Lactobacillus acidophillus LA3; Bifidobacterium animalis ssp.lactis BLC1, kukoricakeményítő, nátrium-alginát;); csomósodásgátló: talkum, szilicium dioxid

Összetevők a flakonban: víz, nádcukor, rövid láncú fructo-oligoszacharid (FOS), Friss méhpempő- 1,2 % HAD (10-hidroxi delta-2-decenoic sav) tartalomra titrálva, Fermentált papaya (Carica papaya L.) gyümölcs por, tartósítószer: kálium- szorbát, nátrium-benzoát, karamell aroma, édesítőszer: steviol glikozid (Stevia rebaudiana Bertoni leaves), savanyúságot szbályzó: citromsav

 

Hatóanyag a napi adagban:

1 ampulla

Rövid láncú fructo-oligoszacharid (FOS)

500 mg

Friss méhpempő
- 1,2 % HAD tartalomra titrálva

100 mg
1,2 mg

Fermentált papaya gyümölcs por

100 mg

Tejsav baktérium keverék

7 mld

Bacillus coagulans BC513

1 mld

Lactobacillus acidophillus LA3

1 mld

Bifidobacterium animalis ssp.lactis BLC1

5 mld

Tápérték információk:

100g-ban

1 ampullában

Energiatartalom

60kcal/253kj

5,2 kcal/22

Fehérje

0,4 g

0,1g

Szénhidrát
ebből cukor

12,2 g
9,8 g

1,1 g
0,8 g

Zsír
ebből telített zsírsav

0,2 g
0,0 g

0,0g
0,0g

Rost

0,0 g

0,0 g

Nátrium

0,0 g

0,0g

 

Adagolási javaslat: napi 1- 2 ampulla
Fogyasztás előtt a kupakot eltekerjük ütközésig, a flakonba hulló port összerázzuk a folyadékkal és utána megisszuk. A készítmény természetes voltából eredően, előfordulhat üledékképződés, ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét.

Minimumkúra-maximumkúra: legalább 30 napos ciklus keretében, maximum 90 napig.

Kiszerelés: 10*10ml ampulla/doboz 
OETI: 7358/2010

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Antibiotikum

Az antibiotikumok olyan gyógyszerek, melyek a megtelepedett baktériumokat elpusztítják vagy szaporodásukat gátolják. Ebből kifolyólag bakteriális fertőzések kezelésére vagy megelőzésére használják őket. A múlt század egyik nagy felfedezése az antibiotikum volt. Az első antibiotikumot, a penicillint, 1928-ban Fleming a Penicillium notatum nevű penészgombából állította elő. Waksman 1945-ben definiálta és nevezte el azokat a kémiai anyagokat antibiotikumnak, melyeket mikroorganizmusok termelnek és más mikroorganizmusok növekedését gátolják vagy azokat elpusztítják.
Tovább olvasom »

Probiotikumok

Hasznos baktériumok, amelyek normális körülmények között jelen vannak a belekben és elősegítik az egészséges emésztést. K-vitamint termelnek és megakadályozzák a kórokozók elszaporodását. A probiotikumokat a szervezet nem tárolja és tartalékolja, ezért rendszeres pótlás szükséges a megfelelő védettséghez. Kúraszerűen 3-6 hónapon keresztül érdemes probiotikumot szedni, majd rövidebb vagy hosszabb szünet után újrakezdhető a kúra. A kúrát ajánlott prebiotikumokkal is megtámogatni, amelyek a probiotikumok táplálékai, megnövelik a hatékonyságot.

Milyen probiotikumot és mennyi ideig érdemes szedni?
Tovább olvasom »

Prebiotikumok

Prebiotikumnak hívják azokat a természetes tápanyagokat, melyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, így elősegítik azok elszaporodását, túlsúlyba kerülését. A prebiotikumok természetes tápanyagok, rostok, emésztetlenül, változatlan formában haladnak át a vékony- és vastagbélen, a gyomorsav sem pusztítja el őket. Elsősorban tápanyagként szolgálnak a hasznos bélbaktériumok számára, amelyek így teljes kapacitással végezhetik munkájukat, helyreállítva a bélflóra károsodását, fenntartva az egészséges egyensúlyt a szervezetben természetesen jelenlévő baktériumok között. A prebiotikumok elősegítik a különböző ásványi anyagok, nyomelemek felszívódását is, így nagyobb hatékonysággal tud hasznosulni például a kalcium, magnézium, vas és cink. Megnövelik a B7 és B12 vitamin, illetve a K-vitamin mennyiségét, hozzájárulnak a vércukorszint normalizálásához, a rákkeltő anyagok megkötéséhez. A koleszterinszintre gyakorolt kiegyenlítő hatásukkal, különösen a káros (LDL) koleszterin szintjének csökkentésével pedig jelentősen mérséklik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Miért kell probiotikum mellé prebiotikumot is fogyasztani?
Tovább olvasom »

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: 5, összesen 2 vásárlótól

netvakond - 2015. 03. 12. 17:50

- 2013. 04. 08. 20:48

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Fontos információk az étrend-kiegészítők vásárlásával kapcsolatban »»»

Köhögés, hasi görcsök, Candida, szoptatás, asztma. Mi mindenre jó az ánizs?

Köhögés, hasi görcsök, Candida, szoptatás, asztma. Mi mindenre jó az ánizs?

Jellegzetes illatával, édes-fűszeres ízével az ánizs közismert fűszernövény, sütemények, italok gyakori ízesítője. Gyógynövényként kiváló orvosság lehet megfázásra, asztmára, fej- és hasfájásra, nőgyógyászati és prosztata problémákra. Serkenti az emésztést, vértisztító, hurutoldó, felfúvódást és puffadást megszüntető hatású, a gyomor, a bérendszer és az epe problémáira is használják.

Tovább olvasom »

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

A kakukkfű ismert és széles körben használt fűszer-, illetve gyógynövény. Utóbbiként leggyakrabban megfázásos, légúti betegségek kezelésére, torokfájás, köhögés megszüntetésére alkalmazzák gyulladáscsökkentő és köptető hatása miatt. Azonban antibakteriális hatása révén többféle betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas: az egyik legjobb természetes fertőtlenítő szer.

Tovább olvasom »

Természetes immunerősítők télre

Természetes immunerősítők télre

A téli hónapokban különösen oda kell figyelni arra, hogy az immunrendszer megfelelően működhessen, a szervezet megkapjon minden fontos tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet. A kevesebb napfény és mozgás, a korlátozott friss zöldség és gyümölcs elérhetősége, valamint a meghűlés esélye, a vírusos fertőzések, járványok mind hozzájárulnak a védekező képesség csökkenéséhez.

Tovább olvasom »

Béres Porcerő és Actival ajándékcsomagok
Iratkozzon fel hírlevelünkre!