Az összes Almitas termék a webáruházban
Kiszerelés: 18g Kb. 300db
Szteviol glikozid alapú asztali édesítőszer.
Felhasználható: sütemények, krémek édesítésére. Egy tabletta kb. 4,8 g cukor édesítő hatásának felel meg.
Információ: Készleten, szállítható
A termék ára: 2 050 Ft
Egységár: 7 Ft / db
Szteviol glikozid alapú asztali édesítőszer.
Felhasználható: sütemények, krémek édesítésére. Egy tabletta kb. 4,8 g cukor édesítő hatásának felel meg.
Összetevők: csomósodást gátló anyag (nátrium-karbonátok), savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-citrátok), édesítőszer (szteviol-glikozidok), L-leucin, tömegnövelőszer (cellulóz).
Átlagos tápérték 100 g Stevia tablettában:
Energia 146 kJ/ 35 kcal, Zsír 0 g amelyből telített zsírsavak 0 g, Szénhidrát 0 g amelyből cukrok 0 g, Rost 3 g, Fehérje 8,2 g, Só 22,1 g
Nettó tömeg: 18 g /300 db/
Minőségét megőrzi (nap/hó/év): a doboz tetején feltüntetett időpontig
Tárolás: hőtől, fénytől védett helyen
Mire jó a Stevia?
A növényből kivont, édes ízért felelős steviol-glükozidok különösebb lebontás nélkül emésztődnek és ezért kalória-értékük rendkívül kicsi. Cukorbetegek is fogyaszthatják. Néhány dán és brazil tanulmány szerint a 2-es típusú cukorbetegség ellen is ígéretes, enyhíti az inzulin-függést, szabályozhatja az inzulinszintet. Más tanulmányok vérnyomáscsökkentő, hasnyálmirigy-segíthető hatásairól számolnak be, valamint bizonyos ásványi anyagtartalma sem mellékes (A és C vitamin, cink, rutin, magnézium, vas, stb.).
A világ különböző részein (Paraguay, Brazília, Mexikó, Japán, Kína, Dél-Korea, Malajzia, Thaiföld) ételek és italok édesítésére használják. Főzésre is alkalmas, mert a hatóanyaga nem bomlik le a melegítéstől. Fogyasztása nem okoz fogszuvasodást, és az ázsiai több évtizedes használat alatt egyetlen mellékhatásos esetet sem jegyeztek fel.
Hypoglikémia (túl alacsony vércukorszint):
Tudományos kutatásokból fény derült arra, hogy a sztívia szabályozhatja a vércukor-szintet a testben, ezáltal segítheti a máj és lép működését is.
Magas vérnyomás:
A tanulmányok tanúsága szerint a sztívia segíthet a magas vérnyomás csökkentésében.
Gyulladások:
A sztívia meggátolja sok káros baktérium és vírus szaporodását, így hatékonyan alkalmazható megfázás, influenza és szájfertőzés ellen is.
Bőrbetegségek:
Paraguay-ban a guarani indiánok már több száz évvel ezelőtt is a sztíviából nyert folyadékot alkalmazták a sebek gyors gyógyíthatására. Egyik érdekes tulajdonsága, hogy segíthet megakadályozni a hegesedést. Alkalmazzák még dermatitis, eczema, seborrhoea ellen is. Bõrregeneráló hatása miatt sokan kozmetikai célokra használják.
Töltsön félig egy teatojást szárított levéllel, majd helyezze forró vízbe. Hagyja benne 10-12 percig (attól függően, hogy mennyire édesen szereti a teát).
A steviol glükozidoknak köszönhető a növény leveleinek intenzív édes íze. Főzéshez, sütéshez is használható. Javasolható cukorbetegek és fogyókúrázók számára egyaránt, hiszen édes íze ellenére gyakorlatilag nem tartalmaz kalóriát.
Szteviol glikozid alapú asztali édesítőszer. Felhasználható sütemények, krémek édesítésére. Egy tabletta kb. 4,8 g cukor édesítő hatásának felel meg.
A stevia a cukornál 250-300-szor édesebb, amivel főzni és sütni is lehet, mert hő hatására is megtartja az édességét. Az emésztőenzimek nem képesek lebontani, így gyakorlatilag nem szívódik fel a szervezetedben, tehát a kalóriaértéke nulla.
Diétás, diabetikus étrendet követők számára fejlesztett négyszeres erősségű cukorhelyettesítő, 0 kalóriatartalommal. Az eritrit és stevia megfelelő arányú kombinációjának köszönhetően a hagyományos kristálycukornál négyszer édesebb.
A Xukor Zéró 4X a stevia és az eritrit tökéletes kombinációja. Négyszeres édesítőereje miatt kevesebb mennyiség is elegendő az édes ízélményhez, nulla kalóriatartalma pedig lehetővé teszi a diéták sikerességét is.
0 kalóriás édesítőszer eritritollal, szukralózzal és sztíviával. A Dia-Wellness "Negyedannyi-Ugyanannyi" cukorhelyettesítő édesítőereje négyszer jobb a répacukorénál.
Egyéb információk: | Az édesítőszerekben egy a közös: mindegyik édes. Amiben viszont különböznek, hogy mindegyik másként édes. Hasonlítsuk össze a nádcukor és a méz ízét, vagy a juharszirupot a fruktózzal (gyümölcscukorral). Az ízük és az édességük mértéke eltér. Másként kell adagolni, más a kalória tartalmuk és más ízhatást kapunk ha ételekbe, italokba keverjük őket. Így van ez a Steviával is. A Stevia egy dél-amerikai gyógynövény, mely természetéből eredendően édes. A növény kivonatait (port, szirupot, tablettát, szirupot) és a szárított tealeveleket a világ minden táján széles körben használják édesítésre (a kivonatok 30-250-szer édesebbek a nádcukornál) és gyomorbántalmak kezelésére. Az ázsiai országokban a Stevia évtizedek óta elfogadott és ismert: használják üdítőitalok, cukormentes rágógumik, joghurtok, savanyúságok, zöldségek, szárított tengeri gyümölcsök és sütemények édesítésére. Számos édesítőszerrel szemben a Stevia előnye, hogy kalória-és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe és molekulái egészen 200 fokig nem bomlanak szét, így az étel nem veszíti el édes ízét sütéskor illetve főzés közben. |
Gyártó honlapja: Stevia
2024. március 20. 08:17, szerda
A VIOLA Paris olyan gél formulájú vitaminkészítményeket kínál, amelyek a vitaminbevitel új generációját képviselik, és jelentősen meg tudják könnyíteni a mindennapi vitaminbevitelt. Valamennyi VIOLA Paris gélvitamin laktóz-, glutén-, színezék-, ízesítés- és cukormentes.
2024. március 13. 08:13, szerda
A probiotikumok rendszeres pótlása kulcsfontosságú szerepet játszik az immunrendszer normál működésében és az egészség fenntartásában.
2024. március 06. 06:22, szerda
A Natur Tanya Omega-3 TG – Vadvízi halolaj kapszula vadvízi halolajból készül, triglicerid formában, ami a legkönnyebben felszívódó omega-3 zsírsav forma. Az Omega-3 TG magas EPA és DHA tartalommal rendelkezik, ezáltal jelentősen hozzájárulhat többek között a szív, az agy és a szem egészségéhez.