ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Minden nap egy korty az egészségért - Specchiasol Melagrana 100%-os gránátalma koncentrátum
ProVitamin Tudástár » A betű » Alfalfa - lucerna

Alfalfa - lucerna

Az Alfalfa - lucerna jelentős mennyiségű szeres növényi kalciumot tartamaz, melynek beépüléséhez szükséges vivőanyagok épp a megfelelő arányban találhatók meg. Az Alfalfa - lucerna szerves kalcium tartalmának tökéletes hasznosulása mellett elkerülhető a mészlerakódás, a kőképződés az ízületekben, vesékben, érrendszerben.

Alfalfa - lucerna

Rendszeres fogyasztása erősíti a csontozatot, fogazatot, segítségével megfékezhetjük a csontritkulást. A szervezet emésztőrendszerére lúgosító hatást gyakorol. Értékes összetevői a béta karotin, B6 -, C-, D-, E-, K- és U- vitamin, valamint a kötőszövetek rugalmasságát biztosító L-borostyánkősav, mely eddigi ismereteink szerint a lucernán kívül igen kevés növényben lelhető fel. A lucerna kitűnő rostforrás. Rendszeres használatával székrekedési problémákat lehet kiküszöbölni. Szerves vastartalma tökéletesen felszívódik. A lucerna magas klorofill-tartalma fontos szerepet kap a vérképzésben.

Az Alfalfa - lucerna összetételénél fogva segítheti helyreállítani testünk sav-bázis egyensúlyát, ezáltal elősegíti szervezetünk a regeneráló és öngyógyító folyamatainak a beindítását. 

A Alfalfa - lucerna értékes fehérjeforrás, jelentős az élelmi rost tartalma, tartalmazza mindazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, melyet a föld feletti részek. Ezen komponenseinek köszönhető a szervezet erősítésében, roborálásában való felhasználása.

Az Alfalfa - lucerna alkalmazási területei:

  • segít leoldani az érfalakról a rárakódott káros koleszterint,
  • optimálisan befolyásolja a vércukorszintet
  • enyhíti szervezetünkben lévő gyulladásokat
  • javítja a kötőszövetek rugalmasságát
  • növényi ösztrogén tartalma miatt jótékony hatású a menopauzában
  • magas B12-vitamin és K-vitamin tartalma miatt avérszegénység és a vérzékenység hatásos gyógyítója
  • méregtelenítő hatású
  • általános roboráló, vitalizáló hatású

Ásványi anyag- és nyomelem tartalma elősegítheti a szervezet sav-lúg egyensúlyának fenntartását. A népi gyógyászatban asztma és más légúti problémák esetén javasolnak lucernamag fogyasztást. A megfigyeléseken alapuló népi gyógyászatban a zöld növényi részek felhasználását számos egészségi probléma megoldásához javasolják, így pld. a cukorháztartás megfelelő szintjének fenntartásához, a vizelet-kiválasztás egészségének megőrzéséhez. B12- és K-vitamin tartalma a vérszegénység, illetve vérrög-képződés esetén játszhat szerepet.

Alfalfa - lucerna csíra

A hagyományok szerint először az arabok fedezték fel a lucernát úgy kétezer évvel ezelőtt, és minden élelem atyjának (al-fal-fa) nevezték el. Mai népszerűségét elsősorban erőteljes lúgosító hatásának köszönheti. A vér sav-lúg egyensúlyát segíti elő nagymértékben a lucerna a benne található különleges mikro-tápanyagösszetételnek köszönhetően. A növény további előnye, hogy a benne lévő szerves kötésű kalcium kiválóan képes beépülni a szervezetbe, így erősíti a csontokat, fogakat. A lucernában a számos vitamin mellett borostyánkő-sav is található, amely egyes adatok szerint fékezi a szervezet öregedési folyamatait.