ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Van megoldás a hajhullásra - Forcapil
ProVitamin Tudástár » G betű » Goji Berry

Goji Berry

Az Ázsiából származó goji elsősorban rendkívül magas C-vitamin-tartalma miatt vált nagyon keresetté, de különleges tápanyag-összetétele kiváló általános immunerősítővé és közérzetjavítóvá is teszi. 18 féle aminosavat, 21 féle ásványi anyagot tartalmaz és olyan speciális poliszacharidokat, amelyek megvédik a sejteket a károsodástól, hozzájárulnak többféle betegség és daganatos elváltozás kockázatának csökkentéséhez.

Goji Berry

A goji növénytanilag a burgonyafélék családjába tartozik, de íze inkább a mazsolához vagy a papayához hasonlít. C-vitamin-tartalma többszöröse a narancsénak, a benne található rengeteg béta-karotin pedig a luteinnel és zeaxantinttal együtt a szabadgyökök semlegesítésében játszik kiemelkedő szerepet. Csökkenti a bőrrák kockázatát és az időskori szembetegségek kialakulását. Valamennyi B-vitamin megtalálható benne, amelyek mind szükségesek a tápanyagok megfelelő feldolgozásához, energiává alakításához. Több értékes fehérjét tartalmaz, mint a teljes kiőrlésű gabonák, ezen felül még E-vitamin is található benne.

Csökkentheti a trombózis, az infarktus és a stroke esélyét

A gojiban lévő flavonoidok védő hatást fejtenek ki a vörösvértestekre. Csökkentik az oxidációs, lebontó folyamatokat, és növelik azoknak az enzimeknek a hatékonyságát, amelyek a szervezetbe kerülő káros anyagok romboló hatása ellen dolgoznak. Azoknak, akik szívritmuszavartól, szorongástól vagy álmatlanságtól szenvednek, különösen ajánlott rendszeres fogyasztása, esszenciális zsírsavai óvják az idegrendszer és az agy működését, kedvezően hatnak a hormonháztartásra, és a magas vérnyomás megelőzésében is hatékonyak. A goji olyan gyulladásgátló vegyületet is tartalmaz, amely a vér koleszterinszintjére hat, természetes úton csökkenti.

Goji Berry

Az egyik legjobb természetes látásjavító

A goji képes javítani az éleslátást, különösen azok számára nyújthat segítséget, akik nem látnak jól sötétebb fényviszonyok között, nehezen alkalmazkodik szemük a gyenge fényhez. A benne található sok béta-karotin A-vitamint termel, mely nélkülözhetetlen a jó látáshoz és a nyálkahártyák egészségéhez. A béta-karotin erős antioxidáns hatású, megfelelő mennyiségben és rendszeresen fogyasztva hozzájárul a bőr-, a tüdő-, a vastagbél- és a gyomorrák megelőzéséhez.

Segítség az ízületeknek

Növényi ösztrogénjei segítik a hormonháztartás működését, enyhítik a szintetikus gyógyszerek mellékhatásait, és csillapítják a fájdalmat, ezért ízületi gyulladások, merevség ellen is segítik a szervezet természetes védekezését.

Rákmegelőző hatású

A goji speciális poliszacharidjai serkentik az immunrendszer egészséges működését, képesek meggátolni az egészséges sejtek elrákosodását, illetve a károsodott sejtek elszaporodását. Tumoros betegeknél megállíthatja a rosszindulatú folyamatokat, csökkentheti a kialakult daganatok nagyságát, a ráksejtek osztódását. Különösen vastagbél-, tüdő-, bőr- és májtumor megelőzésében és kiegészítő kezelésében lehet hatékony.

Goji Berry

Lassítja az öregedést, javítja a mentális és fizikai erőnlétet

A gojit a hagyományos kínai orvoslásban régóta az életkor meghosszabbítására, a fizikai és lelki erőnlét megerősítésére és a potencia növelésére használják. Jótékony hatásai közé tartozik az immunrendszer gyors felerősödése, az étvágy és az alvás minőségének javulása, az idegi és lelki kiegyensúlyozottság, a fáradtság és ingerlékenység csökkenése, valamint a szexuális teljesítmény növekedése. Terméketlenség ellen is eredményes lehet, megnöveli a sejtek élettartalmát, gátolja szerkezetük károsodását.

A goji nyersen, aszalva, vízbe áztatva, vagy gyógyteába keverve, levesbe főzve, illetve kivonat formájában is szedhető. Napi javasolt adagja 10-30 gramm közötti, de ennél több is teljes biztonsággal fogyasztható belőle. Ideális tápanyag-összetétele nemcsak az egészség hosszú távú megőrzésében játszhat szerepet, de kivételesen erős antioxidáns hatása az egyik legjobb természetes betegségmegelőző gyümölccsé teszi.