A mákolaj a telítetlen zsírsavak mellett nagy mennyiségben tartalmaz a bőr, a haj és a köröm számára létfontosságú ásványi anyagokat, kalciumot, magnéziumot, vasat. Kimagasló E-vitamin-tartalma erős antioxidánsként véd a káros külső hatások ellen, értékes zsírsavai hidratálják, táplálják, rugalmassá teszik a bőrt. Nagyon száraz, töredezett, ekcémára vagy övsömörre hajlamos, sérült bőrnél jelentős javulást hozhat, a hajhagymákat és a hajszálakat is táplálja, gyorsítja a köröm és a haj növekedését.
A mákolaj, tápanyagok széles tárháza! Világossárga színű, teljesen szagtalan, kellemes, édeskés-mandulás ízű. A mákolajat magas E-vitamin - alfa- és gamma tokoferol –, olajsav, palmitinsav és koncentrált linolsav és szterin tartalom jellemzi.
Hidegen sajtolt étolaj, mely a csontritkulás egyik ősi ellenszerét, természetes kalciumot tartalmaz.
A mákolaj színe világossárga, illata a pirított mákra emlékeztet. Karakteres aromáját a belőle készített olajban is érezhetjük.
A mákolaj a mákszemekből hideg sajtolással készül, magas telítetlen zsírsav tartalma hozzájárul az egészséges zsiradék fogyasztáshoz.
Elősegíti a magas vérnyomás csökkenését, kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása.
Bio-, és 100%-ban természetes, növényi étkezési olajaink hidegen történő sajtolással, hőkezelés nélkül készülnek.
Hidegen sajtolt étolaj, mely a csontritkulás egyik ősi ellenszerét, természetes kalciumot tartalmaz.
A mák aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban, vasban, B6 és E-vitaminban gazdag. Régóta tudjuk, hogy lassíthatja az öregedési folyamatokat.
A mákolaj kedvező zsírsav összetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és az embólia kialakulása. Normalizálja a vér koleszterin szintjét. A csontozat első számú természetes segítője.