ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Béres Porcerő és Actival ajándékcsomagok
ProVitamin Tudástár » M betű » Méhpempő - Royal Jelly

Méhpempő - Royal Jelly

A Méhpempő kizárólag a királynő tápláléka, attól kezdve, hogy kikel, egész életében ezt fogyasztja. Életük első három napjában a méhkaptár összes lakója Méhpempővel táplálkozik, de amelyik lárvából nem lesz királynő, azoknál az étrend megváltozik. A harmadik nap után a dolgozók és a herék lárvái nektárkeveréket, azaz vízben feloldott mézet és virágport fogyasztanak, míg a méhkirálynő lárvája továbbra is Méhpempővel táplálkozik.

Méhpempő - Royal Jelly

A Méhpempő többek között Életelixír

Az a tény, hogy a Méhpempő fogyasztása a királynő fejlődését és létét kivételessé teszi, az 1960-as években fellendítette az érdeklődést a Méhpempő iránt. Azt állították a Méhpempőről, hogy csodaszer, a fiatalság és a hosszú élet elixírje. Manapság sem kevésbé árnyaltabb a kép, miközben azt is megismertük, hogy melyek a Méhpempő igazi erényei és felfedeztük a gyógyászatban betöltött valódi szerepét is.

Nem kétséges, hogy a Méhpempő kivételes táplálék kiegészítő, mely kivételes tulajdonságokkal rendelkezik. A méhherék és a dolgozók nyáron 4-6 hétig, míg télen maximum 5-6 hónapig élnek, ezzel szemben a méhkirálynő átlagos élettartama 3-4 év között mozog, sőt időnként akár 5 évig is elélhet. A méhkirálynő különleges képességekkel rendelkezik. Egy nap alatt képes annyi petét lerakni, mint amennyi a saját súlya. Az összes méh közül csak neki van női szaporítószerve, 16 nap alatt kel ki, míg a dolgozók 21, a herék pedig 24 nap alatt.

A dolgozó lárvája élete első öt napja alatt, amelyből három napig csak kizárólag Méhpempőt fogyaszt, ezerszeresére növeli a súlyát, a királynő lárvája, amely végig méhpempőt fogyaszt, több mint kétezerszeresére nő.

Honnan ered a Méhpempő?

A Méhpempő biológiai aktivitását, csak a 20. század második felében sikerült a tudosoknak liofilizációs eljárás alkalmazásával két évre meghosszabítani. Ez teremtette meg az alapját a Méhpempő tárolásának és fogyasztásának.

A Méhpempő a fiatal dolgozó méhek garatmirigy váladéka, amely a méhek táplálására szolgál. A méhek életének harmadik napja után kezd működni az a mirigy, amely a méhpempőt előállítja, és elég gyorsan, a tizenegyedik naptól elsatnyul, így többé nem termel Méhpempőt. Ez alatt az idő alatt a fiatal méh ebből táplálkozik.

A Méhpempőnek fehéres színe van, zselés állagú váladék, amely gyöngyházfénnyel csillog. Íze erősen savanyú, szúrós, enyhén cukros. Az idő elteltével egyre sűrűbbé válik, és a színe is változhat, ha levegővel érintkezik.

Méhpempő - Royal Jelly

A méhpempő gyógyhatása:

A tudósok sokéves tapasztalatok alapján megállapították, hogy a Méhpempő az emberi szervezetre nagyon jó hatással van, nem ártalmas még akkor sem, ha rendkívül nagy mennyiségben fogyassztunk Méhpempőt. Egészséget károsító mellékhatása nincs. Japán kutatóorvosok Tiszta Méhpempővel olyan súlyos betegségeket gyógyítottak meg, mint a rák vagy a csontvelőrák.

A Méhpempő nem gyógyszer, de nagyon hatásos táplálékkiegészítő (talán a leg hatékonyabb mind közzül). Szedésekor a szervezet regenerálódik, javul az anyagcsere, a Méhpempő tisztítja a sejteket, tehát fogyasztásakor a szervezet méregtelenítése következik be.
A Méhpempő javítja a szervezet általános állapotát, energiát ad, az agyalapi mirigyre és a mellékvesére gyakorolt hatásának köszönhetően segít legyőzni a depressziós állapotot - a Méhpempő egy hatékony hangulatjavító -, az idegkimerültséget és a fizikai fáradtságot. Műtét utáni lábadozási időszakban, vérszegénység vagy étvágytalanság esetén a Méhpempő segíti a súlygyarapodást, erősíti a fizikai állapotot, növeli a vitalitást. A Méhpempő erősebbé, kiegyensúlyozottá tesz, terhesség alatt is javasolt, védi a májat, öregedés, kimerültség és stressz esetén is hat.

A szív és keringési panaszokra, gyomor és bélbántalmakra, idegrendszeri problémákra legtöbbször igen jó hatású. Több szívbeteg orvos állította, hogy a Méhpempő a "szívesek kenyere". Gyerekeknek a dózis fele vagy negyede ajánlott koruktól függően, orvosi felügyelet mellett.

A Méhpempő szedése elősegíti:

  • A hosszú életet, egészséget és az állóképességet
  • Segíti a kardiovaszkuláris rendszer működését, normalizálja a vérben lévő
    zsírsavakat.
  • Sejtregeneráló és immunerősítő
  • Segítséget nyújt a stressz és depressziós állapotokban
  • Meddőség, vetélés vagy impotencia ellen is hatásos

Még többet a Méhpempőről: A nyelv alatti felszívódás előnyei

A leírtak alapján, a Méhpempő javasolt fogyasztási módja a nyelv alatti lassú felszívódás. Ezen azt kell érteni, hogy a nyelv alatt kell tartani a Méhpempő, addig még lassan elolvad a szájban, még lassan felszívódik. Ha így adagoljuk, ez esetben gyorsan felszívódik, az erekbe kerül, ha lenyeljük akkor az emésztórendszeren keresztül kerül a szervezetbe és sokkal lassabban szívódik fel és lassabban hat. A nyelv egy izmos szerv, ami a száj nagyrészét elfoglalja. 
A nyelv hátsó része vastagabb, itt találhatók az ízlelőbimbók, melyek segítségével érezzük az ízeket. A nyelv elülső része vékonyabb és mozgékonyabb. A nyelv alatt vannak a nyálkahártyák, melyen keresztül a hajszálerekbe jut, majd onnan a szervezetbe és így gyorsan hat.

A méhpempő íze:

A Méhpempő enyhén savas, keserű ízű táplálékkiegészítő, fontos megemlíteni, hogy nem édes. Az íze függ az éppen betakarított virágfajtájától, vagy a földrajzi helytől is, ahol gyűjtik a méhek a mézet. Nem mondthatjuk, hogy finom az íze, de elutasítást, vagy útálatot sem vált ki a fogyasztása. 
Néhány nap után, megszokjuk és az íze már nem zavarja a beteget. Lehet, hogy hihetetlen, de attól függetlenül, hogy nem finom, néhány nap fogyasztás után, már kívánjuk. Ez annak tulajdonítható, hogy a szervezet érzi a Méhpempő jó hatását és azért kívánja.

Magas vérnyomás esetén:

A nagyon magas vérnyomással küzködők esetén, a Méhpempő fogyasztása elővigyázatosságot kíván meg. Mindenképpen csak nagyon kis adagban próbálja ki először a Méhpempőt, ha nagy a vérnyomása. Nem minden esetben hat a magas vérnyomásos betegségekre a Méhpempő azzal, hogy emeli a vérnyomást, de mindenképpen fontos az elővigyázatosság, ha tudjuk magunkról, hogy nagyon magasra szökik fel a vérnyomásunk.

A Méhpempő összetétele:

A Méhpempőt a természetes bioszintézis csúcsának tartják a kutatók, az orvosok és a tudósok egyaránt, mivel a csak rá jellemző tápláló és más anyagok kombinációja. A Méhpempőben mindenféle anyag előfordul, melyek a növekedéshez, a szervezetünk fejlődéséhez és normális működéséhez szükségesek, így építő anyagok (fehérjék), szervetlen anyagok (ásványok), energiát adó anyagok (zsiradékok és szénhidrátok) illetve védő anyagok (vitaminok).

 

A Méhpempő általános kémiai összetétele:

A Méhpempőben található fehérjék az albuminok és globulinok 2:1 - 1:1 arányban. A Méhpempő aminosavakat tartalmaz (ebből fakad savas, savanyú tulajdonsága fogyasztáskor), amelyek között mind a 8 nélkülözhetetlen esszenciális aminosav, így valin, leucin, izoleucin, treonin, metionin, fenilalanin, triptofan és a lizin.

A Méhpempő legfontosabb cukortartalma a fruktóz és a glükóz, mely cukrok a redukciós cukrokhoz tartoznak. A két cukort a sejtjeink közvetlenül használnak fel, mint energiát, az értékes inzulin használata nélkül. 
A Méhpempőben jelen van még másfajta cukor is, így például a ribóz, gentibióz vagy a maltóz egyaránt. A Méhpempő telitett zsírsavakat is hordoz magában, amelyek a normális szervi folyamatokhoz elengedhetetlenek.

A Méhpempő ugyancsak igen gazdag ásványi anyagban. A méhpempőben megtalálhatóak a fontosabb makro- és mikroelemek, így a kálium, kalcium, foszfor, magnézium, vas, nátrium, cink, kobalt, kén, króm, bizmut, ezüst, réz és még arany is.

A Méhpempő nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, többek között B-komplexet és pantotetikus savakat kiemelt mértékben. A Méhpempőben vannak biostimulátorok, így enzimek, koenzimek, biotinek, nukleális savakat, szabad nukleotidokat, stb.