ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés
Kontrasztos változat gyengénlátóknak
ProVitamin Tudástár » R betű » Rhodiola Rosea

Rhodiola Rosea

Az aranygyökér (Rhodiola rosea) egy úgynevezett adaptogén gyógynövény. Segíti a szervezet és az idegrendszer alkalmazkodását a változásokhoz, kiegyensúlyozza a stresszhelyzetek okozta kellemetlen, kárt okozó fizikai és pszichés tüneteket. Természetes, mellékhatások nélküli hangulatjavító és stresszoldó tulajdonsága miatt nagyon keresett növény, az immunrendszer megerősítésében és a daganatok megelőzésében is kiemelt szerepet játszik.

A stresszoldás és harmónia mestere: aranygyökér

Az aranygyökér olyan különleges fitovegyületekből álló hatóanyag-kombinációt tartalmaz, amely javítja a központi idegrendszer működését, kimagasló antidepresszáns hatással bír, biztosítja az egészséges keringést és szívműködést, elősegíti a zsírégetést, továbbá daganatellenes tulajdonságú.

Az aranygyökér hatása a szellemi teljesítményre

Az aranygyökér kivonata hatékonyan kezeli az enyhe és középsúlyos depresszió tüneteit, csökkenti a szorongást, javítja a kedélyállapotot. Az alvási zavarokkal és nagyfokú érzelmi ingadozással küzdők állapotán látványosan javít, nyugodt, pihentető alvást biztosít, enyhíti az ingerlékenységet, idegességet, gondoskodik a kiegyensúlyozott közérzetről.

Kúraszerű vagy rendszeres fogyasztása nagymértékben csökkenti a fáradtságot, javítja a rövid és hosszú távú memóriát, a koncentrálóképességet, így például vizsgaidőszakokban is nagyon hasznos lehet.

Mivel a stresszhelyzeteket mindenki másként dolgozza fel, különböző mértékű lehet a stresszre adott fizikai és pszichés reakció. Az aranygyökér abban nyújt segítséget elsősorban, hogy egy kialakult stresszhelyzetben egyensúlyba hozza az immunrendszert és a hormonok szintjét, megakadályozza a stressz által kiváltott káros hatású vegyületek szervezeten belüli rombolását. Egyedülálló módon javítja, illetve visszaállítja a belső szervek és az idegrendszer ellenállását, ezzel a stressz miatt legyengült immunrendszert is megerősíti.

Betegségmegelőző, antitumor hatású

Az immunrendszer gyengülése tönkreteszi a különböző támadásokkal szembeni védekező képességet, ezért hosszabb távon jelentősen megnövekedik többféle autoimmun és rosszindulatú betegség kialakulásának esélye. Mint különleges adaptogén gyógynövény, az aranygyökér tökéletes ellenszerévé válhat a civilizációs betegségeknek, a növekvő stressz és a csökkent ellenálló képesség miatt kialakult tüneteknek, problémáknak. Kiegyensúlyozó hatásával visszaállítja az immunsejtek helyes működését, a hormonok egészséges szintjét.

Aktív hatóanyagai részt vesznek a szabadgyökök káros hatásainak megelőzésében, sőt a károsodott sejtek javításában is. Az aranygyökér képes meggátolni a genetikai mutációkat, elnyomja a gyenge gének működését, felerősíti az egészséges sejtek tevékenységét. Kiegészítő kezelésként a kemoterápiánál is használják a kellemetlen, fizikailag és pszichésen legyengítő mellékhatások ellen, továbbá az áttétek megelőzésére is javasolják fogyasztását.

Megelőzheti a szív- és érrendszer bizonyos betegségeit

A stressz által okozott szívbántalmak esetében az aranygyökér megakadályozhatja, illetve csökkentheti a szívet ért károsodást. Fogyasztása erősíti a szívizom működését, hozzájárul az egészséges szívritmus-szabályzáshoz, a normális keringéshez, az erek falának rugalmasságához, épségéhez. Antistressz és szorongásoldó hatásával megelőzheti az infarktust és a stroke-ot.

Gyorsítja a zsírégetést, építi az izmokat

Az aranygyökér kivonata a zsírégetés elősegítésében is eredmény, aktiválja a test zsírtartalékainak elégetéséért felelős enzimeket, és lehetővé teszi az anyagcsere-folyamatok maximális kihasználását. Fokozza a fizikai erőnlétet, a teherbírást, emellett csökkenti a fáradtságérzetet, növeli az izmokban lévő fehérjék szintjét. Sportolók is felhasználhatják különleges gyógyhatását mind az izomtömeg növelésére, mind a zsírégetés gyorsítására.

Az aranygyökér fogyasztása kúraszerűen javasolt, függően az aktuális mentális és fizikai állapottól, egészségügyi panaszoktól. Betegségmegelőző hatása bármely korosztály számára hasznos lehet, mellékhatások nélkül, biztonsággal szedhető.

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek