A rutin a bioflavonoidok közé tartozó anyag. A P vitamin a C vitamin kísérője, általánosan ugyanazokban az élelmiszerekben fordul elő. A P-vitamin segíti a C vitamin felszívódását és megvédi az oxidációtól, ezenkívül erősíti a hajszálereket. Legbővebben a citrusfélék, a csipkebogyó, az áfonya, a brokkoli, a paradicsom, valamint más gyümölcsök és zöldségek tartalmazzák - elsősorban a gyümölcs húsa gazdag ebben a vitaminban.
A rutin többféle gyümölcsben, zöldségben megtalálható bioflavonoid, mely a természetben gyakran a C-vitamin kísérőanyagaként fordul elő. A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez, az immunrendszer normál működéséhez.
A rutin az egészséges érműködés egyik fő támogatója. Kedvező hatással bír a hajszálerek vérellátására. Az aszkorbinsav, ismertebb nevén C-vitamin pedig az egészséges immunrendszer működéséért felelős.