ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Optima Acai, Goji, Gránátalma koncentrátum

Stevia

A stevia Dél-Amerikából származó gyógynövény, kivonatait elsősorban por, tabletta, szirup és szárított levél formájában használják édesítésre. Íze intenzív, mintegy 300-szor édesebb a nádcukornál, így kevés is elég belőle a tökéletes édesítésre. Nagy előnye, hogy 100%-ban természetes, kalória- és szénhidrátmentes, nulla a glikémiás indexe, és az italok édesítése, sütés, főzés mellett az egészségre is kiemelten jótékony hatással van.

Stevia - a növényi édesítőszer
A növény intenzív édes ízét elsősorban a leveleiben található stevioside-vegyület adja, de rengeteg vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. A-, B-, C-, D- és E-vitamin-tartalma mellett gazdag magnéziumban, cinkben, vasban, káliumban, kobaltban, mangánban, foszforban.

A stevia rendszeres fogyasztása nemcsak az ideális testsúly elérését és a fogszuvasodás esélyének csökkentését segíti, de kiváló gyulladáscsökkentő, baktérium- és gombaölő. Szabályozza a vérnyomást, a vércukor- és koleszterinszintet, csökkenti a fáradékonyságot, javítja a szövetek oxigénellátását és a vérkeringést.

A hasnyálmirigy működésének és a vércukorszint szabályozásával a diabéteszes betegek számára a stevia tökéletes édesítő.  A növényből kivont, édes ízért felelős szteviol-glikozidok nem bomlanak le a szervezetben, nem emelik meg a vércukorszintet.  A 2-es típusú cukorbetegségnél még a vércukorszint csökkentésében is szerepet játszhat. Nulla kalóriatartalma és édes íze alkalmassá teszi az alacsony szénhidrát-bevitelű étrendekhez.

Elősegíti a fogyást, csökkenti az étvágyat

Amellett, hogy gyakorlatilag nulla kalóriát tartalmaz, a stevia képes csökkenteni az édességek és a nehéz, zsíros ételek utáni vágyat. Szinte korlátlanul fogyasztható, nagyobb mennyiségben is biztonságos édesítő szer, nincsenek mellékhatásai. Az éhségérzet csökkentése mellett a telítettség érzését is növeli.

Stevia

Javítja az emésztést, kezeli a Candidát

A stevia megnyugtatja a túlterhelt gyomrot, segít a puffadás, hasfeszülés és a kiadósabb étkezések után fellépő esetleges rosszullétek elmulasztásában. Erős gombaölő hatása miatt kiválóan alkalmazható Candida-diétában, elpusztítja a gombákat, és rendszeresen fogyasztva megakadályozza azok újbóli megtelepedését, elszaporodását. A káros baktériumok, vírusok ellen is hatásos, ezért például influenzajárvány idején hozzájárul a betegség elkerüléséhez, illetve betegség esetén annak kezeléséhez. Teaként fogyasztva javítja az emésztést, megszünteti a gyakori hasfájást.

Magas vérnyomás ellen

A stevia úgy csökkenti a magas vérnyomást, hogy a normális értékeket változatlanul hagyja. Míg a magas vérnyomástól szenvedőknél kifejezetten javasolt természetes kiegészítőként, az egészséges vérnyomást nem csökkenti, nem okoz vérnyomásesést, ingadozást.

Megelőzi a fogszuvasodást

Antibakteriális hatása és kedvező ásványianyag-tartalma a steviát a fogszuvasodás megelőzésére és gyógyítására is alkalmassá teszi. Egyéb fog-, íny- és szájbetegségeknél is hatékony ellenszer, gyakran keverik fogkrémekbe és öblögetőszerekbe.

Stevia - a növényi édesítőszer

Külsőleg és belsőleg is ápolja a bőrt

Gyorsan gyógyítja a sebeket és sérüléseket, emellett megvédi a szöveteket, a sejteket a korai öregedéstől, hosszú ideig megtarthatja a bőr rugalmasságát. Acne, dermatitis, ekcéma, seborrhoea ellen is kiváló. Kisebb sebek, horzsolások esetén néhány csepp steviaoldatot csepegtetve a sérült felületre, gyorsan megszünteti a fájdalmat, és elősegíti a mielőbbi sebgyógyulást.

A stevia kivonatai egyaránt felhasználhatók italok és ételek édesítésére. Sütéskor a stevia 198 fokig hőstabil, megőrzi édes ízét a magas hő ellenére is. Ezért széleskörűen használható például sütemények, főzelékek, pudingok készítésénél; a forró és hideg italokat is kiválóan, kellemetlen mellékíz nélkül édesíti.

Kapcsolódó termékek