Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Organiqa Bio szupertáplálékok

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Vita Crystal QED 90 napos csomag

Vita Crystal QED 90 napos csomag

Kiszerelés: 6x48

Optimális emésztés, többlet energia, kiegyensúlyozott tápanyagbevitel. Mit nyújt a program? Minden reggel méregtelenítés, minden nap jóllakottság, minden napra enzimek! A Szétválasztó enzim diéta a 30-90 napos szétválasztó diéta alapján nyugszik, annak egy korszerűbb, nagyobb hatékonyságú, speciális készítményekkel támogatott változata.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Végre egy tudományos alapokon nyugvó forradalmian új emésztést javító, súlycsökkentő program!

A Szétválasztó enzim diéta a 30-90 napos szétválasztó diéta alapján nyugszik, annak egy korszerűbb, nagyobb hatékonyságú, speciális készítményekkel támogatott változata.

A kúra alapvetően 4 napos periódusokra osztott, aszerint, hogy milyen tápanyagot fogyaszthatunk az egyes napokon. Étkezésünket fehérje, keményítő, szénhidrát és gyümölcsnapok alapján határozzuk meg. Az enzim-diéta azon alapul, hogy szervezetünk eltérő enzimekkel bontja, emészti a különféle tápanyagokat.

Az enzim-diéta alkalmazása, pontos metódusa:
Délelőtt:
Minden nap délelőtt valamilyen gyümölcsöt kell enni és ehhez a szükséges ALL-DAY kapszulát fogyasztani az előírás szerint.

Ebédre és vacsorára:
1. nap: fehérje - hús, valamilyen salátával, tejtermékek (tej, sajt, túró, tejföl, joghurt, kefír) továbbá az ehhez szükséges PRO-DAY kapszulát fogyasztani az előírás szerint.
2. nap: keményítő - burgonya, bab, borsó, lencse, kukorica, rizs továbbá az ehhez szükséges AMI-DAY kapszulát fogyasztani az előírás szerint.
3. nap: szénhidrát - tészta (de nem hússal, csak édes pl.: káposztás, vagy valamilyen zöldséges) torta, fagyi, csokoládé, péksütemény, vagy kenyér ehhez szükséges a GLA-DAY kapszulát fogyasztani az előírás szerint.
4. nap: gyümölcs - egész nap csak gyümölcsöket szabad enni, ehhez szükséges a FRUIT-DAY kapszulát fogyasztani az előírás szerint.

Ebben a sorrendben kell ismételni és mindenképpen a fehérjenappal kell kezdeni!

A táplálék enzimekről:

Kevesebb táplálékból több energiánk lesz, ha enzim is található a táplálékban. A nyers ételekben megtalálható enzimek segíthetik az emésztést, hogy ne kelljen mindent a test emésztőenzimjeinek csinálni. Ahhoz, hogy a táplálékból enzimhez jussunk nyers élelmet kell fogyasztanunk.
Az enzimek nem bírják a hőt, ebben is különböznek a vitaminoktól.
A tartósítószerek egy része és főzési hő (46 C felett) tönkreteszi az összes táplálékenzimet, az élelmiszerfeldolgozók ételei pasztörizáltak vagy hőkezeltek.
Emiatt a szervezetünk arra kényszerül, hogy több enzimet termeljen.
Ha az enzim hiányos táplálékaink mellé az étkezés során külön enzimbevitelről gondoskodunk, akkor hatékonyabb az energiabevitelünk, kevesebb táplálékból is több hasznosulhat.
Minden tápanyagcsoporthoz fogyaszthatunk emésztő enzimet az étkezés előtt, alatt és közvetlenül utána!

Mik is azok az enzimek?

Az enzimek úgynevezett biokatalizátorok: vagyis a különböző biokémiai folyamatokat megindítják, meggyorsítják, és a folyamatok végén változatlan formában találhatóak meg a szervezetben, nem alakulnak át.

Az enzimek két részből állnak:
1. Egy fehérje természetű hatócsoportból.
2. És egy kémiailag különböző anyagokból álló hatócsoportból (pl.: B-vitaminok, ásványi anyagok, mint a magnézium, a réz, vagy a kalcium).

Az enzimek működését nagyban befolyásolja a szervezet vegyhatása és a hőmérséklet. Túl savas és túl lúgos közegben nem tudnak megfelelően működni, valamint magas hőmérsékleten (pl.: főzés, sütés, de akár magas láz...) szétesnek, elpusztulnak
Minden enzimre jellemző egy hőmérséklet- és egy pH-optimum. Ezek tartománya 36-40 C, valamint 5-9 pH érték (kivéve pl.: a pepszint, mivel az a gyomorban termelődik, és ki kell bírnia a gyomor 2-e pH-ját).
Az enzimek nem csak lebontó folyamatokban játszanak szerepet - mint az emésztés során - hanem építő folyamatokban is részt vesznek (Pl.: Az immunrendszer részeként a testfelszínen, könnyben, nyálban termelődő enzimek védenek a bőrön és a nyálkahártyán keresztül behatoló kórokozóktól.).

Szerte a világon sok egyetemi laboratórium igazolta az emésztőenzimek adaptív kiválasztásának törvényét, amely szerint a szervezet az enzimekből nem termel többet, mint amennyi szükséges. Ha az étel egy részét a már benne található enzimek megemésztik, a test kevésbé koncentrált emésztőenzimeket állít elő. Ha az ember több külső emésztőenzimet visz be - ahogy azt a természetben élő lények teszik - az enzimpotenciáljának nem kell annyit az élelem megemésztésére pazarolnia, hanem több enzimet juttathat a szervezet működtetésére.
Az emésztőenzimeknek három fő dolga van: a fehérje, a szénhidrát-keményítő és a zsír megemésztése. A fehérjét a proteázok emésztik, a szénhidrátot-keményítőt az amilázok, és a zsírt a lipázok. Ezek beviteléről kell gondoskodnunk!
Az enzim-energia helyes elosztásával nemcsak az egészségünket tudjuk jobban megőrizni és a betegségeket elkerülni, hanem a már kialakult betegségekből is könnyebben tudunk gyógyulni.

Az enzimek terápiás alkalmazása hasonló lesz a jövőben, mint a gyógyszereké, sőt egyes esetekben ki is válthatja azokat, hiszen terápiás hatásuk már eddig is bizonyított. (Enzimes: Te Fountain of Life, Lopez, D. A., Williams R.M., Miehlke, M.)

Milyen közvetlen tüneteket okoz az emésztőenzimek hiánya?
- gázképződés
- böfögés
- puffadás
- hasmenés
- székrekedés
- a tápanyagok elégtelen felszívódása

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Mi mindenre jó az ánizs?

Mi mindenre jó az ánizs?

Jellegzetes illatával, édes-fűszeres ízével az ánizs közismert fűszernövény, sütemények, italok gyakori ízesítője. Gyógynövényként kiváló orvosság lehet megfázásra, asztmára, fej- és hasfájásra, nőgyógyászati és prosztata problémákra. Serkenti az emésztést, vértisztító, hurutoldó, felfúvódást és puffadást megszüntető hatású, a gyomor, a bérendszer és az epe problémáira is használják.

Tovább olvasom »

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

A kakukkfű ismert és széles körben használt fűszer-, illetve gyógynövény. Utóbbiként leggyakrabban megfázásos, légúti betegségek kezelésére, torokfájás, köhögés megszüntetésére alkalmazzák gyulladáscsökkentő és köptető hatása miatt. Azonban antibakteriális hatása révén többféle betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas: az egyik legjobb természetes fertőtlenítő szer.

Tovább olvasom »

Természetes immunerősítők télre

Természetes immunerősítők télre

A téli hónapokban különösen oda kell figyelni arra, hogy az immunrendszer megfelelően működhessen, a szervezet megkapjon minden fontos tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet. A kevesebb napfény és mozgás, a korlátozott friss zöldség és gyümölcs elérhetősége, valamint a meghűlés esélye, a vírusos fertőzések, járványok mind hozzájárulnak a védekező képesség csökkenéséhez.

Tovább olvasom »

Bio gyümölcs és növényi koncentrátum gyerekeknek!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!