Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Vitaking Multivitaminok minden korosztálynak

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Vitamin Bottle gránátalma - acai berrylé

Vitamin Bottle gránátalma - acai berrylé

Kiszerelés: 200ml

A gránátalma és az acai berry a világ két legegészségesebb gyümölcse, együtt igen sokrétű jótékony hatást fejtenek ki a szervezetre.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

A gránátalma a világ egyik legegészségesebb gyümölcse, igen sokrétű jótékony hatást fejt ki a szervezetre rendszeres fogyasztás esetén.

A gránátalma egyik legfőbb előnye, hogy rendkívül jó hatást gyakorol a vérnyomásra, méghozzá igen gyorsan. Vagyis a tömény, frissen nyert gránátalmalé akár hirtelen vérnyomás-zuhanásból fakadó rosszullét esetén is segíthet a problémák orvoslásán. Ne igyuk hirtelen ugyanakkor a levet, a fokozatos adagolás mindig fontos. Amennyiben hasmenésünk van, számos természetes gyógymód áll rendelkezésre: közismert, hogy például a máknak is hasfogó hatása van. Ugyanígy a gránátalmalé is áldásos hatást gyakorol a gyomorbántalmakra. Az ízületek idő előtt kopására, a csontok problémáira is jó kiegészítést jelenthet, de természetesen nem helyettesíti az orvos által előírtakat.

A gránátalmalé rendszeres fogyasztása nőknek különösen javasolt, mert a gyümölcs rengeteg úgynevezett fitoösztrogént tartalmaz. Utóbbi vegyületek hasonlóak az emberi szervezetben megtalálható ösztrogén hormonra, és igen gyorsan felszívódnak a testben. Hormonproblémák esetén, illetve a menopauza szakaszában így különösen ajánlott a gránátalmalé ivása, akár az orvos által elrendelt gyógykezelés és gyógyszeres kezelés mellett is. Egyes kutatások szerint még a női jellegű daganatos megbetegedések kockázata is csökkenthető általa, sőt, a férfiaknak is javasolják prosztatabántalmak ellen.

Az acai bogyót (melyben 10-szer annyi antioxidáns van, mint a szőlőben és 2x annyi, mint a kékáfonyában) tartják a legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcs­nek a világon.

Lehet, hogy ez a legtökéletesebb étel a világon, mivel tele van tápanyagokkal, beleértve vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, étkezési rostot, ami a kutatások szerint elősegíti az emésztési rendszer egészséges működését, csökkenti a koleszterin-szintet és segít megállítani az idő előtti öregedést. Ugyanezt teszi a bogyóban nagy mennyiségben található E-vitamin is. Az emészthetetlen rostok csökkentik egyes rákfajták kialakulásának a veszélyét is.

Az omega zsírsavak (6 és 9) nélkülözhetetlenek az egészséges idegrendszer kialakulásá­hoz és regenerálódásához. Ezenkívül segítenek meggyógyítani és megfiatalítani az izmokat egy intenzív testmozgás után, és bizonyítottan csökkentik az LDL, és fenntartják a HDL koleszterin-szintet. A zsírsav aránya az acaiban olyan, mint az olíva olajban. Tanulmányok szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy a mediterrán országokban olyan alacsony a szívbetegségek aránya.

Az acai egy majdnem tökéletes aminósav összeállítást tartalmaz. Az aminósavak létfontosságúak az izom megfelelő összehúzódásához, regenerációjához, fejlődéséhez, és az állóképesség, erő, folyamatos energiaellátás biztosításához. Az acai bogyónak antioxidáns, baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antimutagén tulajdonsága van. Bőséges forrása az antocianinoknak, melyek a flavonoidok egy különálló csoportját alkot­ják.

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Acai Berry

Az acai bogyó az Acai pálma termése, melynek nyolc faja Közép-és Dél-Amerikában honos. A gyümölcs az áfonyára hasonlít, kicsi, lilás színű. Amazóniában mint a legértékesebb növényt tartják számon, mert az ott élő bennszülött népek táplálékának 42 százalékát teszi ki. Az Acai Berry vagy acai bogyó világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egészségmegőrzés területén. A gyümölcs titka három pontban összefoglalható, hogy miért is fontos beilleszteni a napi étrendbe, legyen a cél az egészségünk megőrzése vagy az ideális testsúly elérése. Az acai antocianinokat és flavonoidokat tartalmaz. Az antocianin elnevezés görög eredetű, a "növény", és a "kék" szavak összetételéből ered. Az antocianinok felelősek a vörös, a lila, és a kék színekért számos gyümölcsben, zöldségben és virágban. Az antocianinokban gazdag ételek - mint pl. az áfonya, a kék szőlők, a vörösbor és az acai - erős színűek, a sötétlilától a feketéig váltakozhat a színük.

Acai Berry


Tovább olvasom »

Gránátalma

Igazolt, hogy a gránátalma paraziták, vírusok és baktériumok ellen is kiemelkedően hatékony. Ez az egyetlen gyümölcs, mely képes megszüntetni a bélrendszerben a candida fertőzést, hiszen megakadályozza a gombák és a baktériumok terjedését, szaporodását is egyaránt. Hatékonyan legyőzi a lappangó fertőzéseket, képes még időben blokkolni a szívinfarktust, agyvérzést okozó gyulladásokat, de bármiféle gyulladás ellen is egyaránt hatásos.

Gránátalma


Tovább olvasom »

Kapcsolódó magazin cikkeink:

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

A kakukkfű ismert és széles körben használt fűszer-, illetve gyógynövény. Utóbbiként leggyakrabban megfázásos, légúti betegségek kezelésére, torokfájás, köhögés megszüntetésére alkalmazzák gyulladáscsökkentő és köptető hatása miatt. Azonban antibakteriális hatása révén többféle betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas: az egyik legjobb természetes fertőtlenítő szer.

Tovább olvasom »

Természetes immunerősítők télre

Természetes immunerősítők télre

A téli hónapokban különösen oda kell figyelni arra, hogy az immunrendszer megfelelően működhessen, a szervezet megkapjon minden fontos tápanyagot, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet. A kevesebb napfény és mozgás, a korlátozott friss zöldség és gyümölcs elérhetősége, valamint a meghűlés esélye, a vírusos fertőzések, járványok mind hozzájárulnak a védekező képesség csökkenéséhez.

Tovább olvasom »

Q10 koenzim, a szívvédő vitamin

Q10 koenzim, a szívvédő vitamin

A Q10 koenzim szintje 25-30 éves korig megfelelő mennyiségben termelődik a szervezetben, de az életkor előrehaladtával jelentős mértékben csökkenni kezd. A csökkenés nagymértékben megnövelheti a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, a tumorok kialakulását, ezért pótlása rendkívül fontos.

Tovább olvasom »

Krill és Astaxanthin a legerősebb antioxidáns!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!