Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Lapos hasat szeretne? Próbálja kia Lipo+ haslapító koktélt!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Vitamin Station E-vitamin  gélkapszula

Összehasonlítás

Vitamin Station E-vitamin gélkapszula

Kiszerelés: 100db

Az E-vitamin (más néven tokoferol) egy zsírban oldódó, különösen nagy fontosságú antioxidáns vitamin. Könnyen oxidálódik, napfény, vagy levegő hatására károsodhat. Az E-vitamin jótékony hatású lehet az ideg- és keringési-rendszerre, a bőr- és a haj állapotára, javíthatja a sebgyógyulást, és a szexuális életminőséget is kedvezően befolyásolhatja.

A termék ára: 2 190 Ft

Egységár: 22 Ft / db

Kosárba teszem

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Az E-vitamin (más néven tokoferol) egy zsírban oldódó, különösen nagy fontosságú antioxidáns vitamin. Könnyen oxidálódik, napfény, vagy levegő hatására károsodhat.

Miért fontos?

Az E-vitamin jótékony hatású lehet az ideg- és keringési-rendszerre, a bőr- és a haj állapotára, javíthatja a sebgyógyulást, és a szexuális életminőséget is kedvezően befolyásolhatja.

Ez a sokoldalú vitamin nélkülözhetetlen szerepet tölt be az oxidációs folyamatokban. Napjaink civilizációs életvitele, a stressz, a szennyezett levegő, a dohányzás az élelmiszer-adalékok, a sok telített zsiradék fogyasztása alaposan próbára teszik szervezetünket...

Mi is az az oxidáció, és miért káros a sok szabadgyök?

Az élethez szükséges energiát a táplálékok elégetésével nyerjük. Ezeket nevezzük oxidációs folyamatoknak. A táplálékok oxidációja során természetes úton is keletkeznek szabadgyökök, melyeket a jól működő szervezet közömbösíteni tud. A szabadgyök-képződés mértékét jelentősen befolyásolják az életmódbeli-, és a környezeti tényezők.

Sejtjeinkben a részecskék páros számú elektronokból álló kötésekkel kapcsolódnak össze. Ez adja a molekula stabilitását. Vannak azonban olyan molekulák, melyek páratlan számú elektront tartalmaznak. Ezeket hívjuk szabadgyököknek. Nagyon labilisak, és úgy törekszenek a stabil állapotra, hogy mindenhonnan elektront próbálnak rabolni, károsítva ezzel a körülöttük lévő szöveteket. Leginkább a sejtfalak molekulái vannak a veszélynek kitéve, mert nagyon sérülékenyek, és egy ilyen "akció" során könnyen elveszítik elektronjukat. A sejtfal károsodására a sejt széteshet, így károsodnak a szövetek. Ez a folyamat tehető felelőssé az öregedésért és a daganatos megbetegedésekért.

Antioxidáns védelem

Az antioxidáns vitaminok különböző hatásmechanizmussal védik meg szervezetünket a szabadgyököktől: egyesek átadják hidrogénjüket, így stabilizálva a "gyökállapotot", egy kevésbé reaktív vegyületet képeznek. Mások feláldozzák magukat az oxidácóra, vagy egyéb antioxidánsokat regenerálnak.

Antioxidáns tulajdonsággal bíró vitaminok a C-vitamin, az A-vitamin előanyaga: a béta-carotin, illetve az E-vitamin.

Mindegyik nagy hatékonyságú védelmi szerepet tölt be a saját posztján (immunvédekezés, sejtfal-védelem, szabadgyökök)

Szervezetünk nem képes előállítani ezeket a vitaminokat, ezért kizárólag külső forrásból tudjuk fedezni a szükségletet. Táplálékunk E-vitamin mennyisége nagyjából attól függ, mennyi, és milyen minőségű zsiradékot tartalmaz. A telítetlen növényi olajok nagymértékben tartalmazzák. Gazdag E-vitamin forrást jelentenek a csíráztatott magvakból hidegen sajtolt olajok, az olajos magvak és a teljes kiőrlésű gabona-félék. Ezekből a táplálékokból a megfelelő E-vitamin mennyiség elfogyasztása azonban problémát okozhat magas kalóriatartalmuk miatt. Érdemes ezért étrend-kiegészítő pótlást alkalmazni.

A Vitamin Station természetes E-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítője védelmet nyújthat sejtjeinknek a káros oxidatív folyamatokkal szemben, így számos betegség kialakulásának kockázatát csökkenthetjük.

Túladagolásból eredő betegségét nem ismerjük.

Hatóanyagok:

E-vitamin: 67 mg - 100 IU

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

E-vitamin antioxidáns hatása

Az E-vitamin, vagy más néven tokoferol, egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin. Védi a sejteket és a szöveteket a káros szabad gyökökkel szemben, melyek a sejtfalak szerkezetét, illetve a sejtek alkotórészeit roncsolják, és az oxidációs eredetű öregedési folyamatokért is felelősek. Az E-vitamin főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához. Ezt a védő hatást úgy éri el az E-vitamin, hogy nagy oxidáló hatása révén a szabad gyökök hamarabb lépnek vele reakcióba, mint a szervezetünk sejtjeivel. Az E-vitamin védi a szívet is, mert szabad gyök fogó hatása által védi a szív koszorúereit a károsodásoktól, így kevésbé alakul ki érelmeszesedés. A vérlemezkék összecsapódását, vagyis a vérrögképződést gátolja, ezzel véd a trombózis, a szívroham és a szélütés kialakulása ellen is.

E-vitamin

Zsíroldékony vitamin,erős antioxidáns hatású, késlelteti az oxidáció miatt bekövetkező öregedést. Oxigénnel látja el a szervezetet, így fokozza az állóképességet. Csökkenti a fáradtságot és elősegíti a véralvadékok oldódását, megakadályozva a durva hegesedéseket. Legjobb E-vitamin forrásaink a növényi olajok, tehát a napraforgó-, búzacsíra-, tökmag-, olíva-, kukoricaolaj, a búzacsíra és az egyéb gabonacsírák, a zöld növények, a hús, a máj és a tojás. E vitaminra testünk minden sejtjének szüksége lehet, ezért van az, hogy jótékony hatását szívünktől kezdve az agyunkig minden szervünk érzi. Segíti az optimális agyi állapot fennmaradását, és csökkenti a szívbetegség és a trombózis következtében fellépő szélütés kockázatát. Csökkentheti a különféle (tüdő, végbél, mell, gége) rákfajták kockázatát.
Tovább olvasom »

E-vitamin hiány tünetei

Az E-vitamin hiánya elsősorban az immunrendszer gyengülésével kezdődik. A termékeny korú nőknél csökken a megtermékenyülés esélye. Az E-vitamin hiány tünetei közé sorolandó az a tényező, ha izomsorvadás, ivarrendszeri zavarok, a vörösvértestek károsodása, a vérszegénység alakul ki. Az idegrendszer is úgyszintén kárt szenved, ami idegesség, feszültség formájában jelentkezik. Gyengül az emlékezőképesség, ezért kimondottan előnyös, ha erősen leterhelt időszakban E-vitamint szedünk.
Tovább olvasom »

Kapcsolódó magazin cikkeink:

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Fontos információk az étrend-kiegészítők vásárlásával kapcsolatban »»»

Almapektin fogyókúrához, bélflóra-regeneráláshoz, allergia ellen

Almapektin fogyókúrához, bélflóra-regeneráláshoz, allergia ellen

A fogyókúrázók egyik nagy kedvence, de azoknak is érdemes rendszeresen fogyasztaniuk, akiknek rossz az emésztése, károsodott a bélflórája, magas a koleszterinszintje vagy allergiás reakcióktól szenvednek. Természetes egészségmegőrző hatása mellett az almapektin lassítja az öregedést, és erősíti a szervezet védekező képességét a vírusokkal, baktériumokkal szemben.

Tovább olvasom »

Mi mindenre jó az ánizs?

Mi mindenre jó az ánizs?

Jellegzetes illatával, édes-fűszeres ízével az ánizs közismert fűszernövény, sütemények, italok gyakori ízesítője. Gyógynövényként kiváló orvosság lehet megfázásra, asztmára, fej- és hasfájásra, nőgyógyászati és prosztata problémákra. Serkenti az emésztést, vértisztító, hurutoldó, felfúvódást és puffadást megszüntető hatású, a gyomor, a bérendszer és az epe problémáira is használják.

Tovább olvasom »

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

Kakukkfű köhögésre, torokfájásra

A kakukkfű ismert és széles körben használt fűszer-, illetve gyógynövény. Utóbbiként leggyakrabban megfázásos, légúti betegségek kezelésére, torokfájás, köhögés megszüntetésére alkalmazzák gyulladáscsökkentő és köptető hatása miatt. Azonban antibakteriális hatása révén többféle betegség kezelésére és megelőzésére alkalmas: az egyik legjobb természetes fertőtlenítő szer.

Tovább olvasom »

Optima Acai, Goji, Gránátalma koncentrátum
Iratkozzon fel hírlevelünkre!