Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

Gombás fertőzés? Herpesz? Candida? Próbálja ki a 100%-os tisztaságú Ausztrál Teafa olajat!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Australian Fermentált Papaya levél és Gránátalma ital

Australian Fermentált Papaya levél és Gránátalma ital

Kiszerelés: 500ml

Hozzájárulhat az egészséges koleszterinszint és az erek egészségének fenntartásához, emellett támogatja a szív-és érrendszerünket.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

A papayáról
A dinnyefafélék családjába tartozó papaya (Carica papaya) valószínűleg Mexikó déli részéről és Közép-Amerikából származik, de mára a trópusi és szubtrópusi területeken az egész világon ismert. Először az indiánok termesztették, a 16. század közepén a spanyol tengerészek vitték Manilára. Onnan jutott el a papaya a Föld többi trópusi térségébe. 

Miért jó a papaya?

  • Kiváló antioxidáns forrás
  • Hozzájárulhat az oxidáció elleni védelemhez
  • A papayában lévő papain enzimek fehérjebontó hatásúak, segíthetik a nehéz ételek emésztését
  • A papaya levelet hagyományosan testzsír-csökkentésre használják

  • Aphrodité gyümölcse - a gránátalma
    A gránátalma a szerelem, a termékenység és a bőség ősi jelképe. A mítosz szerint a szerelem görög istennőjének, Aphroditénak a tengerből kilépő szépség lába nyomán csodálatos növények sarjadtak, többek között a gránátalma. A gránátalmát a termékenység szimbólumának is tekintik a sok, szám szerint 613 magja miatt. Hazájában, Görögországban még mindig a lét és megsemmisülés, a termékenység jelképe. A gránátalma őshazája Dél-, Nyugat- és Közép-Ázsia, de mára már Európa Földközi-tengeri területein és Dél-Amerika melegebb vidékein is elterjedt.

    Miért kedvelik ennyire az emberek a gránátalmát?

  • Hozzájárulhat az egészséges koleszterinszint és az erek egészségének fenntartásához
  • Támogatja a szív-és érrendszert
  • Fontos antioxidáns

  • Sokszor hallottuk, de mi is az a fermentáció?
    A fermentációt szinte beláthatatlanul régóta használja az emberiség, hiszen nagyjából i. e. 7000 körül már rutinszerűen alkalmazták. A fermentáció tulajdonképpen nem más, mint amikor valamilyen nyers táplálékot enzimek és esetleg megfelelő mikroorganizmusok segíthetségével alakítanak át más, kémiailag egyszerűbb vegyületté vagy vegyületekké.

    Fermentáció folyamata
    Indulásképpen tehát adott valamilyen táplálék és valamilyen benne található, vagy hozzáadott enzim, esetleg baktérium- és/vagy gombakultúra. Valójában a táplálék feldolgozása az enzimek feladata, de mivel a mikroorganizmusok is az általuk termelt enzimekkel dolgozzák fel a tápanyagokat, ezért sok esetben még laboratóriumi körülmények között is egyszerűbb őket hozzáadni a nyers alapanyaghoz, de van, hogy már természettől fogva jelen vannak abban.
    A mikroorganizmusok az ételben található összetett tápanyagokat a maguk számára hasznosíthatóvá teszik, tehát azok egy részét kisebb részekre bontják, egy részét pedig kémiai folyamatok során teljesen más anyagokká alakítják át, és így melléktermékként sokszor olyan anyagok is megjelennek a fermentált élelmiszerben, amelyek az eredetiben nem voltak. Így lényegében a nyersanyag szinte teljesen képes átalakulni, összetételében megújulni, hiszen bizonyos anyagok szinte teljesen eltűnnek belőle, míg mások látszólag a semmiből jelennek meg.

    A fermentáción átesett termékek akár tekinthetőek előemésztett ételeknek is, hiszen a szervezettől igazán nagy munkát igénylő folyamatokat a töménytelen apró munkás már elvégezte helyettünk, ezáltal a szervezet megspórol egy csomó energiát és rögtön kezdheti hasznosítani a bejutott táplálékot. Ezért például, ahogy később látni fogjuk, az esetek nagy részében bizonyos érzékenységben, netán allergiában szenvedők is fogyaszthatnak olyan fermentált termékeket, amelyek fermentáció nélkül problémát okoznának. Ennek éppen az az oka, hogy az érzékenységet, vagy allergiát kiváltó anyag sok esetben már nincs jelen a készre erjesztett termékben, hiszen más, kémiailag egyszerűbb anyagokká bontották le a mikroorganizmusok. Ezen kívül a fermentált termékek az esetek túlnyomó többségében alkalmasak arra, hogy beteg, akár legyengült szervezetbe juttassanak be tápanyagokat, hiszen azokat nem kell temérdek munkával kicsomagolni, például növényi táplálék esetében a rostok közül.

    Ezen kívül a fermentáció után, a sok vegyi folyamat eredményeképpen a legtöbb fermentált termékben olyan vitaminok és egyéb, a szervezet tökéletes működéséhez nagyban hozzájárulható anyag is keletkezik, amely bizonyos területen segítheti az egész szervezet, vagy egyes szervek munkáját.

    Mi van az üvegben?
    Az 500 ml-es üvegben fermentált papaya levél és gránátalma kivonat található.

    Kinek ajánljuk?
    Bárki fogyaszthatja, aki a természetes vitamin- és ásványianyag utánpótlást részesíti előnyben.

    Hogyan kell fogyasztani?
    Felhasználási javaslatunk alapján napi 15 ml (1 evőkanál) önmagában, vízzel vagy gyümölcslébe keverve. Fogyasztás előtt felrázandó. Tárolása hűvös helyen, felbontás után hűtve tartandó.
    A fogyasztás során a termékben zselészerű anyag és üledék jelenhet meg, mely a minőséget nem befolyásolja, a termék továbbra is fogyasztható.

    Összetevők:
    Víz, gránátalma kivonat (4000 mg/15 ml), papaya levél (3000 mg/15 ml) és gyümölcs kivonat, tejsav (a fermentáció során képződő).

    Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

    Papaya

    A papayafa levele a növény legértékesebb része. A papayalevél papain enzimet tartalmaz, amely sebek gyógyítására, emésztési zavarok kezelésére alkalmazható. A zöld papaya kivonata hatékonyan képes lebontani a fehérjéket, vagyis fogyókúra, méregtelenítés, diéta céljára is sikeresen alkalmazható. A papaya növény minden része felhasználható az egészség megőrzésére és gyógyításra. A papaya termésének húsos részei tejszerű anyagot tartalmaznak, az ebből kinyert papinszerű fehérjebontó enzimet húspuhítóként, sörstabilizálóként, továbbá a gyógyászatban emésztést elősegítő gyógyszerek készítésére használják. Az egész növényt, szinte minden alkotórészét felhasználják a természetgyógyászatban. A papaja különféle enzimek, ásványi anyagok és vitaminok kitűnő és egyedülálló forrása. Esszenciális aminosavak a papayában: papain, myrosin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, phenylalanin, threonin, tryptophan, valin, arginin, histidin. Nem esszenciális aminosavak: alain, asparagin, carpain, cystin, glutamin, glycin, prolin, serin, tyrosin. Vitaminok: a-vitamin, e-vitamin, c-vitamin, b-vitamin komplex. Ásványi anyagok: kalcium, vas, réz, cink.
    Tovább olvasom »

    Papain

    A papayában található papain enzim egy proteáz, tehát fehérjebontó enzim, mely segít a különféle húsokat és egyéb fehérjetartalmú ételeinket megemészteni. Mindeközben azonban a szervezet saját, „élő” fehérjéit nem károsítja. Mivel a szervezet élősködői is fehérjékből épülnek fel, ezért alkalmazták bélférgek ellen is, mára azonban ezirányú felhasználása nem jelentős. Egyes kísérletekben a rákos betegeknél a papaintartalmú enzimkomplexek fogyasztása olyan panaszok ellen is hatásos volt, mint a szájszáraszság vagy a nehéz nyelés. Ráadásul az immunrendszer működését is javítja, így elősegíti a tumoros sejtek elleni küzdelmet. A papain gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Ezek a hatások összességében hatásossá teszik a különféle rák elleni kezelésekhez.

    Gránátalma

    Igazolt, hogy a gránátalma paraziták, vírusok és baktériumok ellen is kiemelkedően hatékony. Ez az egyetlen gyümölcs, mely képes megszüntetni a bélrendszerben a candida fertőzést, hiszen megakadályozza a gombák és a baktériumok terjedését, szaporodását is egyaránt. Hatékonyan legyőzi a lappangó fertőzéseket, képes még időben blokkolni a szívinfarktust, agyvérzést okozó gyulladásokat, de bármiféle gyulladás ellen is egyaránt hatásos.

    Gránátalma


    Tovább olvasom »

    Vélemények a termékről:

    Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

    * E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

    Fontos információk az étrend-kiegészítők vásárlásával kapcsolatban »»»

    Amire még szüksége lehet

    Akciós termék Sanct Bernhard gránátalma extrakt kapszula

    A gránátalmában lévő polifenol tartalmú vegyületek erősen antioxidáns hatásúak. A szív- és érrendszer egészségét segíthetik elő.

    Kosárba teszem

    Akciós termék Pharmekal Gránátalma kivonat 250 mg kapszula

    A gránátalma antioxidáns. Fogyasztása segítheti az artériák, a vénák, a keringési rendszer és a szexuális funkciók állapotának megtartását.

    Kosárba teszem

    Akciós termék Medicura Bio Gránátalma 100% gyümölcslé kivonat

    Klinikai vizsgálatok által igazolt, hogy a gránátalma paraziták, vírusok és baktériumok ellen is hatékony. Ez az egyetlen gyümölcs, mely képes megszüntetni a bélrendszerben a candida fertőzést, mivel megakadályozza a gombák és a baktériumok terjedését, szaporodását is.

    Kosárba teszem

    Akciós termék Optima Gránátalma koncentrátum

    Kétszeresen koncentrált gránátalma sűrítmény, tiszta, finomítatlan gránátalma léből.

    Kosárba teszem

    Akciós termék Dr. Herz Gránátalma kivonat kapszula

    A gránátalma antioxidáns hatóanyagai kedvező hatásúak lehetnek a szív és érrendszer, valamint az erek egészségére.

    Kosárba teszem

    Akciós termék Interherb Gránátalma kapszula

    A gránátalma az egyik legértékesebb antioxidáns hatású gyümölcs. Hatóanyagai segíthetenek kivédeni a stresszel és a szervezet öregedésével járó káros hatásokat.

    Kosárba teszem

    Akciós termék Specchiasol Melagrana 100%-os gránátalma koncentrátum 5+5 akció!

    5+5 akció esetén csak 2.250,- Ft/db
    A gránátalma koncentrátum gyulladáscsökkentő, természetes antioxidáns forrás, ami védelmet nyújt a sejteknek és az immunrendszernek.

    Kosárba teszem

    Akciós termék Vita Crystal Gránátalma kivonat kapszula

    A gránátalma és a szőlőmag antioxidáns hatóanyagai gátolják a szervezetben zajló kóros oxidatív folyamatokat, melyek krónikus betegségekhez vezethetnek.

    Kosárba teszem

    A nők gyógynövénye: barátcserje meddőségre, PMS-re, klimaxra

    A nők gyógynövénye: barátcserje meddőségre, PMS-re, klimaxra

    A barátcserje elsősorban a női hormonális problémák kezelésében nyújthat nagy segítséget. Hatására  lényegesen csökkenhet a meddőség esélye, a  menstruációs rendellenességek, továbbá a klimax kellemetlen tüneteinek is természetes ellenszere.

    Tovább olvasom »

    Természetes megújulás kovafölddel

    Természetes megújulás kovafölddel

    Teljes méregtelenítés, tisztítás, egészséges ízületek, légutak, tiszta bőr, erős haj és körmök, erősebb fogak, gyors változás, szépülés, fogyás. Ezért olyan népszerű a kovaföld.

    Tovább olvasom »

    Fekete retek megfázásra, epekőre

    Fekete retek megfázásra, epekőre

    A fekete retek erős aromájával és magas illóolaj-tartalmával kiváló természetes szere a megfázásos betegségeknek; köhögés, rekedtség ellen régóta használják. Jótékony hatással van az emésztési zavarokra is, gombaölő és nyálkahártya-tisztító hatású,  de azoknak is érdemes fogyasztaniuk, akik hajlamosak az epekőre.

    Tovább olvasom »

    Jutavit multivitaminok felnőtteknek és gyerekeknek probiotikummal!
    Iratkozzon fel hírlevelünkre!