ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Bavicchi Bio Fokhagyma

Bavicchi Bio Fokhagyma

Kiszerelés: 6g

A népi gyógyászatból ismert gyulladáscsökkentő,
antibakteriális hatású, immunerősítő.
Koleszterincsökkentő, antioxidáns hatású, fiatalító.

A termék ára: 530 Ft

Kosárba teszem

20.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Termékleírás

Az új élet lehetőségét rejtő magvak tisztelete az ősidőkig nyúlik vissza. Történelmi feljegyzések igazolják, hogy minden jelentősebb civilizáció (kínai, föníciai, egyiptomi) foglalkozott csíráztatással.

A csíráztatás manapság is reneszánszát éli. Kedvező élettani hatásait annak köszönheti, hogy a nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, vmint enzimek és antioxidánsok.

A mag csíráztatásakor az előzetes beáztatás hatására a benne található enzimek aktiválódnak, segítségükkel az összetett szénhidrátok egyszerű szénhidrátokra, a fehérjék aminosavakra, a zsírok nagyrészt zsírsavakra (linolsav, linolénsav) bomlanak.

Az ásványi anyagok (P, Ca, Mg, K, Na, Fe, Mn) a szervezet által jobban hasznosítható, nagyrészt vízben oldható ásványi sókká alakulnak.

 

Csíráztatás menete

Nagyon fontos, hogy kizárólag vegyszermentes magokat csíráztassunk. A megmosott, kiválogatott magokat vízben áztatjuk (3-12 óra). Legalább annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje őket. Az áztatási idő addig tart, amíg a magok megduzzadnak.

A duzzadt szemeket kiterítjük a csíráztatótál lyukacsos szintjére és folyó víz alatt átöblítjük. Naponta kétszer- háromszor átöblítve nedvesen tartjuk ( a magok soha ne álljanak a vízben, mert rothadásnak indulnak).

Fontos a csírázató edény elhelyezése is. Sötét helyen a csírák világosak lesznek és B-2 vitaminban gazdagok. Világos helyen a csírák zöldek lesznek és C- vitaminban gazdagok.

Kimutatták, hogy a csíra vitamintartalma a csíráztatás első fázisában (3.- 4. nap) ugrásszerűen megnövekszik, ilyenkor a legajánlatosabb fogyasztani.

Csíráztatni egész évben lehet, így minden nap friss és tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre, hogy kiegészítsük vele szokásos étkezéseinket. Belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe, megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele levest, főzeléket.

Amire még szüksége lehet

Akciós termék Biorganik Bio retekcsíra mag

A retekmag egy természetes antibiotikum. Több hőt termel, mint a kifejlett retek, elősegítheti a felesleges nyálka eltávolítását, tisztító folyamatot indít el.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Ruccola

Bavicchi Bio Ruccola csíráztatáshoz - Szív- és érrendszeri betegségekben diétás kiegészítő. Magas E-vitamin tartalmú. Csökkenti a gyulladásokat.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Brokkoli

Beta-karotin forrás. A zöldségfélék közül legnagyobb
mennyiségben tartalmaz vitaminokat, enzimeket, ásványi
anyagokat és rengeteg hasznos vegyületet szervezetünk
számára. Kitűnő C-vitamin, folsav és beta-karotin forrás.
Rákprevenciós étrend része.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Mungóbab

Bavicchi Bio Mungóbab csíráztatáshoz - Extra fehérjetartalom. Különösen sportolók és kisgyermekek számára ajánlott. Jelentős vas és C-vitamin tartalom.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio póréhagyma

Természetes antibiotikum. Tisztítja a véráramot, májat. Egyesíti a hagyma és a fokhagyma élettani hatásait. Emésztőszervekre jótékony hatású

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Napraforgó

A fogyókúrázók legkedveltebb csírája. Kellemes ízű jódtartalmú, vízhajtó hatású. Jótékony hatással van a cukorbetegségekre. Igen sok foszfort, kálciumot, fehérjét és E-vitamint tartalmaz. Csonterősítő, izomerősítő, idegerősítő.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Szójabab

Tartalmazza az összes nélkülözhetetlen aminosavat, tehát
teljes értékű fehérje. Emellett magas az E-vitamin, réz, cink és lecitin tartalma, de jó felszívodó CA, vas és D-vitamin is van benne. A hosszú, ropogós csíranövények nyersen a legízletesebb.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Vörös Lóhere

Aminosavakat, flavonoidokat, A-, C -vitamint, vasat, foszfort, kalciumot, magnéziumot és káliumot tartalmaz. Általános közérzetjavító, vitalitást fokozó, idegnyugtató, vértisztító.

Kosárba teszem

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Fokhagyma

A fokhagyma (Allium sativum) gyógy-, és fűszernövény, melynek gumója fogyasztható. A gyógyhatását többnyire az a 100 kéntartalmú vegyület adja, amelyeket a hagymagerezdek tartalmaznak. Napjainkban a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák elleni hatását vizsgálják. Az érelmeszesedés megelőzésére és gyógyítására az egyik leghatásosabb szer a fokhagyma. Értágító, vérnyomáscsökkentő hatása is bizonyított (metíl-allil-triszulfid). A fokhagymaértágító hatása főleg az agy, a szem és a láb szívtől távol eső, szűkült erein, az úgynevezett perifériás ereken érvényesül. Emiatt jótékony hatású bizonyos típusú fejfájás esetén. A tápcsatorna fertőzéseire (hasmenés, bélhurut) ugyancsak jó hatással lehet.

Fokhagyma

Tovább olvasom »

Ismerje meg javaslatainkat, amelyek segíthetnek a vírus járvány idején

Ismerje meg javaslatainkat, amelyek segíthetnek a vírus járvány idején

Ebben a cikkben szeretnénk Önnek segíteni abban, hogy a lehető leghatékonyabban legyen képes védekezni a koronavírus-járvány idején (is). Azonban mindenképpen szeretnénk leszögezni, hogy nincs olyan készítmény, ami védelmet biztosítana a koronavírus-fertőzés ellen. Viszont számos olyan anyag létezik, amelyek segíthetnek abban, hogy megfelelően felkészülhessünk a járványra, és így nagyobb eséllyel kerülhessük el a megbetegedést.

Tovább olvasom »

Ezért érdemes Neked is beszerezned a grapefruitmag-kivonatot

Ezért érdemes Neked is beszerezned a grapefruitmag-kivonatot

A grapefruitmag manapság az egyik legnépszerűbb immunerősítő és fertőzések ellen alkalmazott étrend-kiegészítő, ami nem is csoda tekintve bámulatos kórokozó-ellenes hatásait, melyek egy szerencsés véletlennek köszönhetően váltak ismertté.

Tovább olvasom »

Használd ki a virágporban rejlő csodálatos lehetőségeket!

Használd ki a virágporban rejlő csodálatos lehetőségeket!

A nyers virágpor fogyasztása talán még sokak számára furcsaságnak tűnhet, pedig a virágpor emberi fogyasztása távolról sem új keletű dolog, hiszen már az i.e. 3. évezredben is alkalmazták a világ számos pontján magas tápanyagtartalma és kiemelkedő gyógyhatásai miatt. A virágpor fogyasztását gyakran írta elő Hippokratész is a betegeinek számtalan egészségügyi probléma esetén.

Tovább olvasom »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!