Az összes Bavicchi termék a webáruházban
Kiszerelés: 90g
Vitaminok: C,B-komplex, E
Ásványi anyagok: vas, foszfor, kálium
Magas fehérjetartalom, robolál, riboflavin és rutin
tartalma serkenti az agyat és erősíti az érfalakat. Csírája
főételként is elhasználható.Értékes adalék a kenyér tésztájához.
A termék már nem rendelhető!
Az új élet lehetőségét rejtő magvak tisztelete az ősidőkig nyúlik vissza. Történelmi feljegyzések igazolják, hogy minden jelentősebb civilizáció (kínai, föníciai, egyiptomi) foglalkozott csíráztatással.
A csíráztatás manapság is reneszánszát éli. Kedvező élettani hatásait annak köszönheti, hogy a nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, vmint enzimek és antioxidánsok.
A mag csíráztatásakor az előzetes beáztatás hatására a benne található enzimek aktiválódnak, segítségükkel az összetett szénhidrátok egyszerű szénhidrátokra, a fehérjék aminosavakra, a zsírok nagyrészt zsírsavakra (linolsav, linolénsav) bomlanak.
Az ásványi anyagok (P, Ca, Mg, K, Na, Fe, Mn) a szervezet által jobban hasznosítható, nagyrészt vízben oldható ásványi sókká alakulnak.
Csíráztatás menete
Nagyon fontos, hogy kizárólag vegyszermentes magokat csíráztassunk. A megmosott, kiválogatott magokat vízben áztatjuk (3-12 óra). Legalább annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje őket. Az áztatási idő addig tart, amíg a magok megduzzadnak.
A duzzadt szemeket kiterítjük a csíráztatótál lyukacsos szintjére és folyó víz alatt átöblítjük. Naponta kétszer- háromszor átöblítve nedvesen tartjuk ( a magok soha ne álljanak a vízben, mert rothadásnak indulnak). Fontos a csírázató edény elhelyezése is.
Sötét helyen a csírák világosak lesznek és B-2 vitaminban gazdagok. Világos helyen a csírák zöldek lesznek és C- vitaminban gazdagok.
Kimutatták, hogy a csíra vitamintartalma a csíráztatás első fázisában (3.- 4. nap) ugrásszerűen megnövekszik, ilyenkor a legajánlatosabb fogyasztani.
Csíráztatni egész évben lehet, így minden nap friss és tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre, hogy kiegészítsük vele szokásos étkezéseinket. Belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe, megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele levest, főzeléket.
A, B, C, D, E, G, K vitamint, valamint foszfort, magnéziumot, vasat tartalmaz. Génmanipulált összetevőktől mentes.
A csíra a kifejlett növény esszenciáját tartalmazza, rendkivül gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben, ezért egészségvédő hatása kiemelkedő.
A retekmag egy természetes antibiotikum. Több hőt termel, mint a kifejlett retek, elősegítheti a felesleges nyálka eltávolítását, tisztító folyamatot indít el.
A lucerna az összes vizsgált növény közül az egyik legteljesebb és legtáplálóbb fajta.
Csíráztatott gabonák: amarant és quinoa + maca + moringa + rózsagyökér. Natív élelmiszer.
A mungó bab Dél-Ázsiából származik, Indiában nagy szeretettel használt bab fajta.
2024. december 04. 07:49, szerda
A Nordvital N-Acetil L-Cisztein immunerősítő és nyákoldó kapszula fő összetevője nemcsak antioxidáns védelmet nyújthat, hanem hozzájárulhat a légzőrendszer tisztán tartásához, valamint a máj méregtelenítő folyamataihoz is.
2024. november 27. 07:31, szerda
A Natur Tanya Aloe Vera tőzegáfonyás ital egyedülálló készítmény, amely két rendkívül értékes összetevő – az aloe vera és a tőzegáfonya – erejét egyesíti. Ez az ital nem csupán a mindennapok frissítője, hanem egy komplex egészségvédő megoldás is, amely támogatja a hidratációt, a sejtek regenerálódását és az antioxidáns védekezést.
2024. november 20. 06:33, szerda
A Myrobalan Vira.18 vírus és immunvédelem gyógynövény-komplex különleges formulája 18 gondosan válogatott gyógynövényt egyesít, amelyek szinergikus hatásukkal támogatják a szervezet védekezőképességét, növelik az energiaszintet és elősegítik az általános egészséget.