ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Bavicchi Bio Lenmag

Bavicchi Bio Lenmag

Kiszerelés: 90 g

Emésztőszervek tisztításához. Igen jóízű csírákat kapunk,
amivel reggeli müzlinket is gazdagíthatjuk.
Omega- 3 zsírsavakban gazdag.

A termék ára: 530 Ft

Kosárba teszem

20.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Termékleírás

Az új élet lehetőségét rejtő magvak tisztelete az ősidőkig nyúlik vissza.

Történelmi feljegyzések igazolják, hogy minden jelentősebb civilizáció (kínai, föníciai, egyiptomi) foglalkozott csíráztatással.

A csíráztatás manapság is reneszánszát éli. Kedvező élettani hatásait annak köszönheti, hogy a nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, vmint enzimek és antioxidánsok.

A mag csíráztatásakor az előzetes beáztatás hatására a benne található enzimek aktiválódnak, segítségükkel az összetett szénhidrátok egyszerű szénhidrátokra, a fehérjék aminosavakra, a zsírok nagyrészt zsírsavakra (linolsav, linolénsav) bomlanak.

Az ásványi anyagok (P, Ca, Mg, K, Na, Fe, Mn) a szervezet által jobban hasznosítható, nagyrészt vízben oldható ásványi sókká alakulnak.

 

Csíráztatás menete

Nagyon fontos, hogy kizárólag vegyszermentes magokat csíráztassunk. A megmosott, kiválogatott magokat vízben áztatjuk (3-12 óra).

Legalább annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje őket. Az áztatási idő addig tart, amíg a magok megduzzadnak. A duzzadt szemeket kiterítjük a csíráztatótál lyukacsos szintjére és folyó víz alatt átöblítjük.

Naponta kétszer- háromszor átöblítve nedvesen tartjuk ( a magok soha ne álljanak a vízben, mert rothadásnak indulnak). Fontos a csírázató edény elhelyezése is.

Sötét helyen a csírák világosak lesznek és B-2 vitaminban gazdagok. Világos helyen a csírák zöldek lesznek és C- vitaminban gazdagok. Kimutatták, hogy a csíra vitamintartalma a csíráztatás első fázisában (3.- 4. nap) ugrásszerűen megnövekszik, ilyenkor a legajánlatosabb fogyasztani.

Csíráztatni egész évben lehet, így minden nap friss és tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre, hogy kiegészítsük vele szokásos étkezéseinket.

Belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe, megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele levest, főzeléket.

Amire még szüksége lehet

Akciós termék Bavicchi Bio Árpa

Pikáns ízű, vesék működését serkentő. A lencse, borsó és babfélék természetes inzulinszabályzók, koleszterincsökkentők, vérnyomásszabályzók, szíverősítők. Jelentős vasforrás. Csíráztatva nem okoznak bélgázosodást.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Tönkölybúza

Bavicchi Bio Tönkölybúza csíráztatáshoz. A tönkölybúza csíra fehérjetartalma a közönséges búzához képest hatszoros. Esszenciális zsírsav tartalma hatékony az idegrendszerre.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Zsázsa

Bavicchi Bio Zsázsa csíráztatáshoz - Jellegzetes íz, gyorsan csírázik. Antihisztamin, sejtregenerálás jellemzi.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Fehér retek

Magas C-itamintartalma miatt kitűnő roboráló. A téli
időszak felső légúti megbetegedései ellen nyújt segítséget
a légzőszervek megtisztításával. Természetes vizelethajtó,
húgyvezeték, húgyhólyag, vese és májtisztító.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Fokhagyma

A népi gyógyászatból ismert gyulladáscsökkentő,
antibakteriális hatású, immunerősítő.
Koleszterincsökkentő, antioxidáns hatású, fiatalító.

Kosárba teszem

Akciós termék Biorganik Bio mungóbab

A mungó bab Dél-Ázsiából származik, Indiában nagy szeretettel használt bab fajta.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Mungóbab

Bavicchi Bio Mungóbab csíráztatáshoz - Extra fehérjetartalom. Különösen sportolók és kisgyermekek számára ajánlott. Jelentős vas és C-vitamin tartalom.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Ruccola

Bavicchi Bio Ruccola csíráztatáshoz - Szív- és érrendszeri betegségekben diétás kiegészítő. Magas E-vitamin tartalmú. Csökkenti a gyulladásokat.

Kosárba teszem

Asztaxanthin, klorofill, phycocianin SZERVEZETÜNK VÉDELMI BÁSTYÁI!

Asztaxanthin, klorofill, phycocianin SZERVEZETÜNK VÉDELMI BÁSTYÁI!

Az oxidatív stressz korunk egyik méltán hírhedt fogalma. Szinte nincs is olyan betegség, aminél ne mutatták volna ki a szabad gyökök károsító hatását: krónikus gyulladások, memóriaproblémák, Alzheimer-kór, ízületi fájdalmak, vérkeringési rendellenességek, gyenge immunrendszer.

 

Tovább olvasom »

Ismerje meg javaslatainkat, amelyek segíthetnek a vírus járvány idején

Ismerje meg javaslatainkat, amelyek segíthetnek a vírus járvány idején

Ebben a cikkben szeretnénk Önnek segíteni abban, hogy a lehető leghatékonyabban legyen képes védekezni a koronavírus-járvány idején (is). Azonban mindenképpen szeretnénk leszögezni, hogy nincs olyan készítmény, ami védelmet biztosítana a koronavírus-fertőzés ellen. Viszont számos olyan anyag létezik, amelyek segíthetnek abban, hogy megfelelően felkészülhessünk a járványra, és így nagyobb eséllyel kerülhessük el a megbetegedést.

Tovább olvasom »

Így támogatja egészségedet a természet antibiotikuma, a propolisz

Így támogatja egészségedet a természet antibiotikuma, a propolisz

A propolisz lenyűgözően hatékony kórokozó-ellenes képességével emelkedik ki a méhészeti termékek közül, de emellett még számos más kedvező hatással is rendelkezik. A propolisz összetevői roppant értékesek számunkra, ugyanis számtalan immunerősítő és természetes antibakteriális hatóanyagot tartalmaz, amelyek segítségével nagymértékben fokozhatjuk ellenálló képességünket, aminek köszönhetően nagyobb eséllyel előzhetjük meg a különféle fertőző betegségeket is.

Tovább olvasom »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!