ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Bavicchi Bio Szójabab

Bavicchi Bio Szójabab

Kiszerelés: 90g

Tartalmazza az összes nélkülözhetetlen aminosavat, tehát
teljes értékű fehérje. Emellett magas az E-vitamin, réz, cink és lecitin tartalma, de jó felszívodó CA, vas és D-vitamin is van benne. A hosszú, ropogós csíranövények nyersen a legízletesebb.

A termék ára: 550 Ft

Kosárba teszem

20.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Termékleírás

Az új élet lehetőségét rejtő magvak tisztelete az ősidőkig nyúlik vissza. Történelmi feljegyzések igazolják, hogy minden jelentősebb civilizáció (kínai, föníciai, egyiptomi) foglalkozott csíráztatással. A csíráztatás manapság is reneszánszát éli. Kedvező élettani hatásait annak köszönheti, hogy a nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, vmint enzimek és antioxidánsok.

A mag csíráztatásakor az előzetes beáztatás hatására a benne található enzimek aktiválódnak, segítségükkel az összetett szénhidrátok egyszerű szénhidrátokra, a fehérjék aminosavakra, a zsírok nagyrészt zsírsavakra (linolsav, linolénsav) bomlanak.Az ásványi anyagok (P, Ca, Mg, K, Na, Fe, Mn) a szervezet által jobban hasznosítható, nagyrészt vízben oldható ásványi sókká alakulnak.

 

Csíráztatás menete

Nagyon fontos, hogy kizárólag vegyszermentes magokat csíráztassunk. A megmosott, kiválogatott magokat vízben áztatjuk (3-12 óra). Legalább annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje őket.

Az áztatási idő addig tart, amíg a magok megduzzadnak. A duzzadt szemeket kiterítjük a csíráztatótál lyukacsos szintjére és folyó víz alatt átöblítjük. Naponta kétszer- háromszor átöblítve nedvesen tartjuk ( a magok soha ne álljanak a vízben, mert rothadásnak indulnak).

Fontos a csírázató edény elhelyezése is. Sötét helyen a csírák világosak lesznek és B-2 vitaminban gazdagok. Világos helyen a csírák zöldek lesznek és C- vitaminban gazdagok.

Kimutatták, hogy a csíra vitamintartalma a csíráztatás első fázisában (3.- 4. nap) ugrásszerűen megnövekszik, ilyenkor a legajánlatosabb fogyasztani.

Csíráztatni egész évben lehet, így minden nap friss és tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre, hogy kiegészítsük vele szokásos étkezéseinket. Belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe, megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele levest, főzeléket.

Amire még szüksége lehet

Akciós termék Bavicchi Bio Lekpeszegmag

Könnyen csírázik, íze jellegzetesen erős. Koleszterindiéta
része és elősegíti az emésztést.
Vértisztító, gyulladáscsökkentő, vérképző hatású. Ajánlott
meghűlés és fertőzések esetén.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Fehér retek

Magas C-itamintartalma miatt kitűnő roboráló. A téli
időszak felső légúti megbetegedései ellen nyújt segítséget
a légzőszervek megtisztításával. Természetes vizelethajtó,
húgyvezeték, húgyhólyag, vese és májtisztító.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Adzuki bab

Pikáns ízű, vesék működését serkentő. A lencse, borsó és babfélék természetes inzulinszabályzók, koleszterincsökkentők, vérnyomásszabályzók, szíverősítők. Jelentős vasforrás. Csíráztatva nem okoznak bélgázosodást.

Kosárba teszem

Akciós termék Biorganik Bio mungóbab

A mungó bab Dél-Ázsiából származik, Indiában nagy szeretettel használt bab fajta.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Napraforgó

A fogyókúrázók legkedveltebb csírája. Kellemes ízű jódtartalmú, vízhajtó hatású. Jótékony hatással van a cukorbetegségekre. Igen sok foszfort, kálciumot, fehérjét és E-vitamint tartalmaz. Csonterősítő, izomerősítő, idegerősítő.

Kosárba teszem

Akciós termék Biorganik Bio retekcsíra mag

A retekmag egy természetes antibiotikum. Több hőt termel, mint a kifejlett retek, elősegítheti a felesleges nyálka eltávolítását, tisztító folyamatot indít el.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Hajdina

Vitaminok: C,B-komplex, E
Ásványi anyagok: vas, foszfor, kálium
Magas fehérjetartalom, robolál, riboflavin és rutin
tartalma serkenti az agyat és erősíti az érfalakat. Csírája
főételként is elhasználható.Értékes adalék a kenyér
tésztájához.

Kosárba teszem

Akciós termék Bavicchi Bio Lencse

Jelentős rosttartalom. Koleszterincsökkentő. Mézga és
pektin tartalma miatt az étkezések után hirtelen fellépő
vércukorszint-emelkedést jelentősen csökkenti, ezért
alkalmas a cukorbetegek diétájának kiegészítésére és
fogyókúrázóknak jelentős magnézium, vas, cink és
krómtartalma

Kosárba teszem

Ismerje meg javaslatainkat, amelyek segíthetnek a vírus járvány idején

Ismerje meg javaslatainkat, amelyek segíthetnek a vírus járvány idején

Ebben a cikkben szeretnénk Önnek segíteni abban, hogy a lehető leghatékonyabban legyen képes védekezni a koronavírus-járvány idején (is). Azonban mindenképpen szeretnénk leszögezni, hogy nincs olyan készítmény, ami védelmet biztosítana a koronavírus-fertőzés ellen. Viszont számos olyan anyag létezik, amelyek segíthetnek abban, hogy megfelelően felkészülhessünk a járványra, és így nagyobb eséllyel kerülhessük el a megbetegedést.

Tovább olvasom »

Használd ki a virágporban rejlő csodálatos lehetőségeket!

Használd ki a virágporban rejlő csodálatos lehetőségeket!

A nyers virágpor fogyasztása talán még sokak számára furcsaságnak tűnhet, pedig a virágpor emberi fogyasztása távolról sem új keletű dolog, hiszen már az i.e. 3. évezredben is alkalmazták a világ számos pontján magas tápanyagtartalma és kiemelkedő gyógyhatásai miatt. A virágpor fogyasztását gyakran írta elő Hippokratész is a betegeinek számtalan egészségügyi probléma esetén.

Tovább olvasom »

Aknázd ki a gránátalma bombabiztos immunerősítő és egyéb hatásait!

Aknázd ki a gránátalma bombabiztos immunerősítő és egyéb hatásait!

A gránátalma az egyik legrégebb óta fogyasztott gyümölcse az emberiségnek, hiszen már az ókori mitológiákban, a világvallások könyveiben is számtalanszor megjelenik, mint a termékenység, a születés és az egészség szimbóluma.

Tovább olvasom »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!