Az összes Bavicchi termék a webáruházban
Kiszerelés: 90g
Pikáns ízű, vesék működését serkentő. A lencse, borsó és babfélék természetes inzulinszabályzók, koleszterincsökkentők, vérnyomásszabályzók, szíverősítők. Jelentős vasforrás. Csíráztatva nem okoznak bélgázosodást.
A termék már nem rendelhető!
Az új élet lehetőségét rejtő magvak tisztelete az ősidőkig nyúlik vissza. Történelmi feljegyzések igazolják, hogy minden jelentősebb civilizáció (kínai, föníciai, egyiptomi) foglalkozott csíráztatással. A csíráztatás manapság is reneszánszát éli.
Kedvező élettani hatásait annak köszönheti, hogy a nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, vmint enzimek és antioxidánsok.
A mag csíráztatásakor az előzetes beáztatás hatására a benne található enzimek aktiválódnak, segítségükkel az összetett szénhidrátok egyszerű szénhidrátokra, a fehérjék aminosavakra, a zsírok nagyrészt zsírsavakra (linolsav, linolénsav) bomlanak.Az ásványi anyagok (P, Ca, Mg, K, Na, Fe, Mn) a szervezet által jobban hasznosítható, nagyrészt vízben oldható ásványi sókká alakulnak.
Csíráztatás menete
Nagyon fontos, hogy kizárólag vegyszermentes magokat csíráztassunk.
A megmosott, kiválogatott magokat vízben áztatjuk (3-12 óra). Legalább annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje őket. Az áztatási idő addig tart, amíg a magok megduzzadnak. A duzzadt szemeket kiterítjük a csíráztatótál lyukacsos szintjére és folyó víz alatt átöblítjük. Naponta kétszer- háromszor átöblítve nedvesen tartjuk ( a magok soha ne álljanak a vízben, mert rothadásnak indulnak). Fontos a csírázató edény elhelyezése is. Sötét helyen a csírák világosak lesznek és B-2 vitaminban gazdagok. Világos helyen a csírák zöldek lesznek és C- vitaminban gazdagok. Kimutatták, hogy a csíra vitamintartalma a csíráztatás első fázisában (3.- 4. nap) ugrásszerűen megnövekszik, ilyenkor a legajánlatosabb fogyasztani.
Csíráztatni egész évben lehet, így minden nap friss és tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre, hogy kiegészítsük vele szokásos étkezéseinket. Belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe, megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele levest, főzeléket.
Áztatási idő: 12 óra
Öblítés: naponta 2-3-szor
Csíráztatási idő: 3-5 nap
Súly: 90 gr
Bavicchi Bio Piros retek csíráztatáshoz - Pikáns ízű, vitamindús, igazi csemege. Magas vastartalom. Hatékony béltisztító, bélféregűző. Természetes antibiotikum.
Pikáns ízű, vesék működését serkentő. A lencse, borsó és babfélék természetes inzulinszabályzók, koleszterincsökkentők, vérnyomásszabályzók, szíverősítők. Jelentős vasforrás. Csíráztatva nem okoznak bélgázosodást.
Könnyen csírázik, íze jellegzetesen erős. Koleszterindiéta
része és elősegíti az emésztést.
Vértisztító, gyulladáscsökkentő, vérképző hatású. Ajánlott
meghűlés és fertőzések esetén.
Természetes antibiotikum. Tisztítja a véráramot, májat. Egyesíti a hagyma és a fokhagyma élettani hatásait. Emésztőszervekre jótékony hatású
A retekmag egy természetes antibiotikum. Több hőt termel, mint a kifejlett retek, elősegítheti a felesleges nyálka eltávolítását, tisztító folyamatot indít el.
A mungó bab Dél-Ázsiából származik, Indiában nagy szeretettel használt bab fajta.
Vitaminok: C,B-komplex, E
Ásványi anyagok: vas, foszfor, kálium
Magas fehérjetartalom, robolál, riboflavin és rutin
tartalma serkenti az agyat és erősíti az érfalakat. Csírája
főételként is elhasználható.Értékes adalék a kenyér
tésztájához.
2024. április 11. 06:54, csütörtök
A Swanson Magnézium-Glicinát kapszula kiválóan hasznosuló, gyomorkímélő magnézium-glicinátot tartalmaz, így glicinnel is ellátja a szervezetet. A magnézium-glicinát még az érzékeny gyomrúaknál sem okoz kellemetlen mellékhatásokat.
2024. március 20. 08:17, szerda
A VIOLA Paris olyan gél formulájú vitaminkészítményeket kínál, amelyek a vitaminbevitel új generációját képviselik, és jelentősen meg tudják könnyíteni a mindennapi vitaminbevitelt. Valamennyi VIOLA Paris gélvitamin laktóz-, glutén-, színezék-, ízesítés- és cukormentes.
2024. március 13. 08:13, szerda
A probiotikumok rendszeres pótlása kulcsfontosságú szerepet játszik az immunrendszer normál működésében és az egészség fenntartásában.