Segíthetünk?

Köszönjük üzenetét!

Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Segítse elő szervezete méregtelenítését!

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Bavicci Bio Vöröskáposzta

Bavicci Bio Vöröskáposzta

Kiszerelés: 12g

Fekélygyógyító vegyület. U- vitamint tartalmaz, gyulladáscsökkentő. Táplálja a bőrt, tisztítja a vért, javítja a látást. Csontok, fogak, nyirokmirigy. Keringésjavító. Kálciumtartalma megegyezik a tej kálciumtartalmával.

A termék már nem rendelhető!

15.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Az új élet lehetőségét rejtő magvak tisztelete az ősidőkig nyúlik vissza. Történelmi feljegyzések igazolják, hogy minden jelentősebb civilizáció (kínai, föníciai, egyiptomi) foglalkozott csíráztatással. A csíráztatás manapság is reneszánszát éli. Kedvező élettani hatásait annak köszönheti, hogy a nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, vmint enzimek és antioxidánsok.

A mag csíráztatásakor az előzetes beáztatás hatására a benne található enzimek aktiválódnak, segítségükkel az összetett szénhidrátok egyszerű szénhidrátokra, a fehérjék aminosavakra, a zsírok nagyrészt zsírsavakra (linolsav, linolénsav) bomlanak.Az ásványi anyagok (P, Ca, Mg, K, Na, Fe, Mn) a szervezet által jobban hasznosítható, nagyrészt vízben oldható ásványi sókká alakulnak.

 

Csíráztatás menete

Nagyon fontos, hogy kizárólag vegyszermentes magokat csíráztassunk. A megmosott, kiválogatott magokat vízben áztatjuk (3-12 óra). Legalább annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje őket. Az áztatási idő addig tart, amíg a magok megduzzadnak.

A duzzadt szemeket kiterítjük a csíráztatótál lyukacsos szintjére és folyó víz alatt átöblítjük. Naponta kétszer- háromszor átöblítve nedvesen tartjuk ( a magok soha ne álljanak a vízben, mert rothadásnak indulnak).

Fontos a csírázató edény elhelyezése is. Sötét helyen a csírák világosak lesznek és B-2 vitaminban gazdagok. Világos helyen a csírák zöldek lesznek és C- vitaminban gazdagok. Kimutatták, hogy a csíra vitamintartalma a csíráztatás első fázisában (3.- 4. nap) ugrásszerűen megnövekszik, ilyenkor a legajánlatosabb fogyasztani.

Csíráztatni egész évben lehet, így minden nap friss és tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre, hogy kiegészítsük vele szokásos étkezéseinket. Belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe, megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele levest, főzeléket.

Vélemények a termékről:

Összértékelés a vásárlók véleménye alapján: , összesen 0 vásárlótól

* E-mail címét nem kötelező megadnia és nem jelenítjük meg a vélemény beküldése után. Ha kérdést tesz fel és választ, további információkat szeretne kapni, kérjük, töltse ki ezt a sort is!

Természetes megújulás kovafölddel

Természetes megújulás kovafölddel

Teljes méregtelenítés, tisztítás, egészséges ízületek, légutak, tiszta bőr, erős haj és körmök, erősebb fogak, gyors változás, szépülés, fogyás. Ezért olyan népszerű a kovaföld.

Tovább olvasom »

Fekete retek megfázásra, epekőre

Fekete retek megfázásra, epekőre

A fekete retek erős aromájával és magas illóolaj-tartalmával kiváló természetes szere a megfázásos betegségeknek; köhögés, rekedtség ellen régóta használják. Jótékony hatással van az emésztési zavarokra is, gombaölő és nyálkahártya-tisztító hatású,  de azoknak is érdemes fogyasztaniuk, akik hajlamosak az epekőre.

Tovább olvasom »

Nemcsak fűszer, gyógyszer is! A bazsalikom

Nemcsak fűszer, gyógyszer is! A bazsalikom

A bazsalikomot leginkább fűszerként használják a hétköznapokban, pedig gyógynövényként is számos betegségnél, panasznál  bizonyít már régóta. Segíti az emésztést, csökkenti a puffadást, a szélgörcsöket, csillapítja a köhögést, megszünteti az orrdugulást, kezeli a bőrproblémákat, gyulladásokat, pattanásokat, és természetes úton oldja a stresszt.

Tovább olvasom »

Gombás fertőzés? Herpesz? Candida? Próbálja ki a 100%-os tisztaságú Ausztrál Teafa olajat!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!