Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése. Mindennapi étkezésünkkel kell pótolnunk, mert szervezetünk nem képes előállítani.
A bulgur -más néven török búza- tulajdonképpen rostban gazdag durumbúza töret.
A búza sikérje rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni.
A búza sikérje rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni.
Étkezési szódabikarbóna, vagy más néven nátriumhidrogénkarbonát. Vízben oldva, belsőleg fogyasztva erősen lúgosító hatású.
Étkezési szódabikarbóna, vagy más néven nátriumhidrogénkarbonát. Vízben oldva, belsőleg fogyasztva erősen lúgosító hatású.
A szezámmag rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban. A fekete szezámmag kb. 60%-al több kálciumot tartalmaz, mint a hántolt (fehér) szezámmag.
Az őrölt földimandulához képest a földimandulából kinyert lisztnek alacsonyabb a zsírtartalma, és ezért nyugodt lelkiismerettel fogyasztható számos ételben.
A zabkása kásák, sütik alapanyagaként szolgálhat. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Natúr Gluténmentes zabpehely. Felhasználható kásákba, müzlikbe, süteményekbe.
Elterjedt a növényvilágban, különösen a gyümölcsnedvekben, mézben. Biológiai szempontból éppen olyan fontos, mint a szőlőcukor.
A természetes kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében élelmiszer. Különleges képességein keresztül energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású.
A himalájai sókristályok színe változó, egészen a tiszta fehértől a mély vörösig. Ez egy teljesen természetes só, rengeteg egészséges tulajdonsággal és a világ számos szakácsának kedvence.
Instant reggeli kása. Fogyasztható natúr, zöldséggel vagy gyümölccsel, használható levesek és szószok sűrítésére.
Összetevők: cikória inulin. Felhasználása: prebiotikumként, üdítőitalokban, turmixokban, péksütemények, sütemények készítésénél, növényi tejekben.
A reformkonyha a kakaó helyettesítésére használja, mivel színében és állagában ahhoz nagyon hasonlít, ugyanakkor sokkal egészségesebb.
A Karobpor a kakaó helyettesítésére használható, értékes tápanyagtartalmú por. Színében és állagában nagyon hasonlít, ugyanakkor egészségesebb és az íze édesebb, mint a kakaóé.
A kókuszchips a kókuszdió fehér húsából készül. A kókuszban jelentős mennyiségű rost található, amelyek segítik az emésztést, az ásványi anyagok közül pedig magnéziumtartalma figyelemreméltó.
A köles valószínűleg az emberek által termelt legősibb gabona. Sok értékes fehérjét tartalmaz, mint például a metionint, amely jelentős mértékben erősítheti az immunrendszert.
A kuszkusz marokkói nemzeti étel, mely durumdarából és finomra őrölt búzalisztből készül. Hagyományosan párolva készítik el.
Felhasználása: levesek, szószok, szendvicsek, tészták, rizs-ételek, főzelékek, müzlik ízesítéséhez.
Sörélesztő, a B-vitaminok tárháza. Felhasználása: levesek, szószok, szendvicsek, tészták, rizs-ételek, főzelékek, müzlik ízesítéséhez.