Állaga nagyon hasonló a búzalisztéhez. Akár 100%-ban helyettesítheti a receptben megadott mennyiséget gesztenyeliszttel, de keverheti is más lisztekkel.
A Nature Cookta gluténmentes kölesliszt telített zsírban szegény konyhai alapanyag, egyaránt alkalmas kenyerek, lepények, sütemények készítésére. Ajánlott a reformkonyha követőinek.
A kendermagliszt magas fehérje- és rost-, valamint alacsony szénhidráttartalma miatt bármely alacsony szénhidrátbevitelre épülő étrendbe beleilleszthető.
A Nature Cookta kókuszliszt a bio- és reformélelmiszer piac fontos szereplője. Nemcsak egy egészséges és fair trade termék, hanem számos jó tulajdonságának köszönhetően beilleszthető bármilyen diétába (például a paleolit étrendbe, Atkins-diétába) vagy akármelyik testsúlycsökkentő programba.
A Nature Cookta kókuszliszt a bio- és reformélelmiszer piac fontos szereplője. Nemcsak egy egészséges és fair trade termék, hanem számos jó tulajdonságának köszönhetően beilleszthető bármilyen diétába (például a paleolit étrendbe, Atkins-diétába) vagy akármelyik testsúlycsökkentő programba.
A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványianyag forrás. Fehérjetartalma miatt vegetáriánusoknak is ajánlott, alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt pedig fogyókúrázók, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe.
A mandulaliszt E-vitaminban igen gazdag, erős antioxidáns, segíti a sejtfalak rugalmassá tételét, és a szabadgyökök káros hatásaitól is védi a szervezetet. A szívre és az érrendszerre is jó hatással van, mert nagy mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat is
A szezámmagnak fontos szerepe van az egészséges táplálkozásban. Magas a vas-, a cink- és a magnézium tartalma. Emellett rendkívül magas a kálcium tartalma, kitűnő forrása a B- és az E-vitaminoknak.
A szőlőmagliszt készítése során vegyszermentesen, hidegen sajtolják a szőlőmagból az olaját, majd a zsírtalanított szőlőmagot őrlik finom állagú lisztté.
készítése során vegyszermentesen, hidegen sajtolják a szőlőmagból az olaját, majd a zsírtalanított szőlőmagot őrlik finom állagú lisztté.
Jellegzetes íze, színe és illata is különlegessé teszi, ráadásul nem okoz emésztési panaszokat allergiások esetében sem. Magas a fehérjetartalma, emiatt a vegetáriánusok és a vegánok körében is közkedvelt.
Az útifű maghéjnak már az őrleményét is beépítheti a mindennapos étkezésébe. A sokrétűen felhasználható konyhai alapanyag kiváló zselésítő és sűrítő hatással bír.