A köles az egyik legősibb gabonafajta. A gabonák közül ez az egyik leggazdagabb magnéziumforrás, de tartalmaz foszfort, mangánt, kovasavat, fluort, káliumot, cinket és vasat is.
A len az egyik legősibb kultúrnövényünk. Fehérjét, többféle olajat, rengeteg ásványi anyagot és vitaminokat is tartalmaz.
A rizsdara készítése során a fehér rizsszemeket apró szemcsékké őröljük. Az így kapott dara alkalmas a búzadara helyettesítésére gluténmentes ételekben.
A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, viszont a hántoláskor eltávolítják a nehezen emészthető héját, így a rostanyag tartalma is kevesebb lesz, mint a barna vagy zöld lencsének.
A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, viszont a hántoláskor eltávolítják a nehezen emészthető héját, így a rostanyag tartalma is kevesebb lesz, mint a barna vagy zöld lencsének.
A zabkorpa élelmi rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag különleges táplálék, ami sokak számára még ismeretlen.
A zabpehely az egyik legkiválóbb szénhidrátforrás, gazdag rostokban, ásványi anyagokban, valamint fehérjékben.
A zabpehely az egyik legkiválóbb szénhidrátforrás, gazdag rostokban, ásványi anyagokban, valamint fehérjékben.
Az árpa a hideg mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje.
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, E
A lencse kiadós, kifejezetten a hideg téli napokra való étel. Még a legegyszerűbb változata is finom tud lenni, s fehérjetartalma miatt kiváló húspótló is.
A hántolatlan rizsszemet nevezik barnarizsnek. A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhaművészetének fontos alapanyaga.
A bulgur - más néven török búza - tulajdonképpen rostban gazdag durumbúza töret.
A hagyományos búzától eltérő pelyvás gabona. A búzához képest magasabb a fehérje-, aminosav-, vitamin és ásványi-anyag tartalma.
A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték.
Egyszerűen és gyosan elkészíthető bio, gluténmentes és vegán instant barnarizs-kása natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.
BIO gluténmentes köleskása, natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.
Értékes tápanyag tartalmú, kellemesen fűszeres aromájú és különleges formájú növény, amely szinte a világ minden népének étrendjében felfedezhető.
A köles valószínűleg az emberek által termelt legősibb gabona. Sok értékes fehérjét tartalmaz, mint például a metionint, amely jelentős mértékben erősítheti az immunrendszert.
A lucerna az összes vizsgált növény közül az egyik legteljesebb és legtáplálóbb fajta.
A mungó bab Dél-Ázsiából származik, Indiában nagy szeretettel használt bab fajta.
A csíra a kifejlett növény esszenciáját tartalmazza, rendkivül gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben, ezért egészségvédő hatása kiemelkedő.
A bio amaránt kitűnő vas, kálcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. Gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe.
BIO puffasztott amarant. Gazdagíthatjuk vele reggeli müzlinket, keverhetjük sütőipari termékekbe, levesekbe, salátákba, stb.