A lenmagpehely fogyasztható reggelire, napraforgóval, szezámmal, egy kis lekvárral, vagy gyümölccsel esetleg sóval is ízesítve.
A lenmagpehely fogyasztható reggelire, napraforgóval, szezámmal, egy kis lekvárral, vagy gyümölccsel esetleg sóval is ízesítve.
A magkeverék felhasználható kenyérsütéshez a tésztába keverve vagy felületi szóráshoz, illetve müzlibe, salátákhoz.
Összetevők: árpa-, búza-, rozs- és zabpehely azonos arányban (25-25%).
Az árpa a hideg mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje. Származási helye Tibet. Számos kedvező hatással rendelkezik, amely megszokott táplálékainkra nem mindig jellemző.
A magvak pirítással, vagy pörköléssel étkezésre előkészített technikája ősidők óta az emberiség kedvelt módszere.
Az aromás csemegét sütéshez, főzéshez ajánljuk és, mint egészséges rágcsálnivalót.
Az aromás csemegét sütéshez, főzéshez ajánljuk és, mint egészséges rágcsálnivalót.
A keverék összetétele: barna rizs, indián rizs, előfőzött (parboiled) rizs.
Elkészítése: 2-3 perces főzéssel. Mazsolával, mézzel, aszalt vagy friss gyümölcsökkel, olajos magvakkal kiegészítve fogyasztható.
Elkészítése: 2-3 perces főzéssel. Mazsolával, mézzel, aszalt vagy friss gyümölcsökkel, olajos magvakkal kiegészítve fogyasztható.
A pelyhesítéssel könnyen emészthetővé tett maghoz szeléntartalmú élesztőt adva, az a fontos ásványi anyag kerül az étkezési rendszerbe, melyre egyébként is nagy szükség lenne.
A magvak királyának is nevezett ősi táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte.
A magvak királyának is nevezett ősi táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte.
A szezám-magban lévő értékes ásványi anyagok és vitaminok a magbelső hőkezelése nélküli feltárása révén tökéletesebben felszívódnak.
Mazsolával, mézzel, aszalt vagy friss gyümölcsökkel, olajos magvakkal kiegészítve fogyasztható. A pelyhes ételek laktatók, anélkül, hogy a szervezetet megterhelnék.
Teljes kiőrlésű, jó sütő és főzőminőségű tönkölydara alkalmas tejbegríz, grízgaluska, túrógombóc és más sütemények, főtt ételek készítésére.
Teljes kiőrlésű, jó sütő és főzőminőségű tönkölydara alkalmas tejbegríz, grízgaluska, túrógombóc és más sütemények, főtt ételek készítésére.
A tönkölybúza ásványi anyag és nyomelemtartalma jelentős részben a korpájában található.
A tönkölybúza ásványi anyag és nyomelemtartalma jelentős részben a korpájában található.
Az ínyencek étele, a rizzsel szemben jóval több fehérjét, B1, B2 vitaminokat, PP faktort (nikotinsavamidot) és vasat tartalmaz.
A sokféle lencseváltozatot általában színük alapján különböztetik meg és nevezik el. A lencse az indiai konyha egyik fő étele, curryvel főételként, vagy köretként tálalják.