A bulgur -más néven török búza- tulajdonképpen rostban gazdag durumbúza töret.
A búza sikérje rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni.
A búza sikérje rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni.
A szezámmag rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban. A fekete szezámmag kb. 60%-al több kálciumot tartalmaz, mint a hántolt (fehér) szezámmag.
A zabkása kásák, sütik alapanyagaként szolgálhat. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Instant reggeli kása. Fogyasztható natúr, zöldséggel vagy gyümölccsel, használható levesek és szószok sűrítésére.
A köles valószínűleg az emberek által termelt legősibb gabona. Sok értékes fehérjét tartalmaz, mint például a metionint, amely jelentős mértékben erősítheti az immunrendszert.
A kuszkusz marokkói nemzeti étel, mely durumdarából és finomra őrölt búzalisztből készül. Hagyományosan párolva készítik el.
Felhasználása: levesek, szószok, szendvicsek, tészták, rizs-ételek, főzelékek, müzlik ízesítéséhez.
Sörélesztő, a B-vitaminok tárháza. Felhasználása: levesek, szószok, szendvicsek, tészták, rizs-ételek, főzelékek, müzlik ízesítéséhez.
Sörélesztő, a B-vitaminok tárháza. Felhasználása: levesek, szószok, szendvicsek, tészták, rizs-ételek, főzelékek, müzlik ízesítéséhez.
Sörélesztő, a B-vitaminok tárháza. Felhasználása: levesek, szószok, szendvicsek, tészták, rizs-ételek, főzelékek, müzlik ízesítéséhez.
A zabkorpa a legismertebb élelmi rostban gazdag tápanyagaink egyike, mely alkalmas a rosthiányos táplálkozás kialakulásának megelőzésére.