BIO gluténmentes köleskása, natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.
A bio amaránt kitűnő vas, kálcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. Gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe.
BIO puffasztott amarant. Gazdagíthatjuk vele reggeli müzlinket, keverhetjük sütőipari termékekbe, levesekbe, salátákba, stb.
Bio puffasztott fehér quinoa. Felhasználható müzlikbe, salátákba, töltelékekbe.
Világosbarnás, fehér zabpehely, hántolt, tisztított egész zabszemekből. Enyhén hőkezelt.
A quinoa fehérjében gazdag értékes rostforrás. Gabona magvak kiváltására, köretek, kásák, töltelékek készítésére ajánljuk. Glutén mentes.
Lassan felszívódó szénhidrátokat, értékes fehérjét és rostot tartalmazó, sokoldalúan felhasználható finomszemű zabpehely.
A zabpehely a legtökéletesebb választás reggelire. A nap bármely szakában biztosíthatja a rostban gazdag étkezést. Gluténmentes, tápláló és fűtő hatású.
Natur Tanya sörélesztő pehely - adalékanyagmentes, inaktívált sörélesztő, ízesítésre vagy sajt helyettesítésére.
Az árpa pelyhesített formája a laposra préselt mag, melyben hasonlóan a többi gabonafélék pelyheihez benne található a teljes mag, minden összetevőjével együtt.
A felhasználhatósága valamivel szélesebb skálán mozog, mint a hajdináé. Tehető müzlibe, levesbe, egyéb ételekbe, ahol az íz nem "lóg ki"
A lágy zabpehely "titka" a vékonyabb pehelyméret, aminek köszönhetően igen gyorsan főzhető, vagy a legegyszerűbben elkészítve, inkább áztatható. A müzlihez így is megfelel.
A lenmagpehely fogyasztható reggelire, napraforgóval, szezámmal, egy kis lekvárral, vagy gyümölccsel esetleg sóval is ízesítve.
Összetevők: árpa-, búza-, rozs- és zabpehely azonos arányban (25-25%).
Elkészítése: 2-3 perces főzéssel. Mazsolával, mézzel, aszalt vagy friss gyümölcsökkel, olajos magvakkal kiegészítve fogyasztható.
A pelyhesítéssel könnyen emészthetővé tett maghoz szeléntartalmú élesztőt adva, az a fontos ásványi anyag kerül az étkezési rendszerbe, melyre egyébként is nagy szükség lenne.
A szezám-magban lévő értékes ásványi anyagok és vitaminok a magbelső hőkezelése nélküli feltárása révén tökéletesebben felszívódnak.
Mazsolával, mézzel, aszalt vagy friss gyümölcsökkel, olajos magvakkal kiegészítve fogyasztható. A pelyhes ételek laktatók, anélkül, hogy a szervezetet megterhelnék.
Teljes kiőrlésű, jó sütő és főzőminőségű tönkölydara alkalmas tejbegríz, grízgaluska, túrógombóc és más sütemények, főtt ételek készítésére.
Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 50-60%.
Jelentős élelmi rost-, ásványi anyag-, és vitaminforrás.
Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 50-60%.
Jelentős élelmi rost-, ásványi anyag-, és vitaminforrás.
A zabkása kásák, sütik alapanyagaként szolgálhat. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Felhasználása: levesek, szószok, szendvicsek, tészták, rizs-ételek, főzelékek, müzlik ízesítéséhez.