Az árpa pelyhesített formája a laposra préselt mag, melyben hasonlóan a többi gabonafélék pelyheihez benne található a teljes mag, minden összetevőjével együtt.
A felhasználhatósága valamivel szélesebb skálán mozog, mint a hajdináé. Tehető müzlibe, levesbe, egyéb ételekbe, ahol az íz nem "lóg ki"
A lágy zabpehely "titka" a vékonyabb pehelyméret, aminek köszönhetően igen gyorsan főzhető, vagy a legegyszerűbben elkészítve, inkább áztatható. A müzlihez így is megfelel.
A lenmagpehely fogyasztható reggelire, napraforgóval, szezámmal, egy kis lekvárral, vagy gyümölccsel esetleg sóval is ízesítve.
A lenmagpehely fogyasztható reggelire, napraforgóval, szezámmal, egy kis lekvárral, vagy gyümölccsel esetleg sóval is ízesítve.
Összetevők: árpa-, búza-, rozs- és zabpehely azonos arányban (25-25%).
Elkészítése: 2-3 perces főzéssel. Mazsolával, mézzel, aszalt vagy friss gyümölcsökkel, olajos magvakkal kiegészítve fogyasztható.
Elkészítése: 2-3 perces főzéssel. Mazsolával, mézzel, aszalt vagy friss gyümölcsökkel, olajos magvakkal kiegészítve fogyasztható.
A pelyhesítéssel könnyen emészthetővé tett maghoz szeléntartalmú élesztőt adva, az a fontos ásványi anyag kerül az étkezési rendszerbe, melyre egyébként is nagy szükség lenne.
A szezám-magban lévő értékes ásványi anyagok és vitaminok a magbelső hőkezelése nélküli feltárása révén tökéletesebben felszívódnak.
Mazsolával, mézzel, aszalt vagy friss gyümölcsökkel, olajos magvakkal kiegészítve fogyasztható. A pelyhes ételek laktatók, anélkül, hogy a szervezetet megterhelnék.
Teljes kiőrlésű, jó sütő és főzőminőségű tönkölydara alkalmas tejbegríz, grízgaluska, túrógombóc és más sütemények, főtt ételek készítésére.
Teljes kiőrlésű, jó sütő és főzőminőségű tönkölydara alkalmas tejbegríz, grízgaluska, túrógombóc és más sütemények, főtt ételek készítésére.
Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 50-60%.
Jelentős élelmi rost-, ásványi anyag-, és vitaminforrás.
Szénhidrát tartalma a többi gabonafélékhez képest a legkisebb, 50-60%.
Jelentős élelmi rost-, ásványi anyag-, és vitaminforrás.