Az azukibabot számos egészségügyi előnnyel hozzák összefüggésbe, a szív egészségétől és a fogyástól kezdve a jobb emésztésen át a cukorbetegség alacsonyabb kockázatáig. Ráadásul könnyen beilleszthetők a legkülönfélébb ételekbe.
A hüvelyes csicseriborsó magas fehérjetartalmú és kiválóan helyettesíti a húst számos vegetáriánus és vegán ételben.
A lencse a tápanyagdús étrend kiváló kiegészítője. Tápláló és kalóriaszegény!
A lencse a tápanyagdús étrend kiváló kiegészítője. Tápláló és kalóriaszegény!
A lencse a tápanyagdús étrend kiváló kiegészítője. Tápláló és kalóriaszegény!
A lencse a tápanyagdús étrend kiváló kiegészítője. Tápláló és kalóriaszegény!
A csicseriborsó a vegetáriánusok körében igen népszerű, azonban nem csak nekik jó választás, hiszen nagyon egészséges és vitaminokban gazdag.
A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, viszont a hántoláskor eltávolítják a nehezen emészthető héját, így a rostanyag tartalma is kevesebb lesz, mint a barna vagy zöld lencsének.
A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, viszont a hántoláskor eltávolítják a nehezen emészthető héját, így a rostanyag tartalma is kevesebb lesz, mint a barna vagy zöld lencsének.
A lencse kiadós, kifejezetten a hideg téli napokra való étel. Még a legegyszerűbb változata is finom tud lenni, s fehérjetartalma miatt kiváló húspótló is.
A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték.
A mungó bab Dél-Ázsiából származik, Indiában nagy szeretettel használt bab fajta.
Népszerű lencsefajta különlegesen rövid főzési idővel. Kiváló alapanyag pástétomnak is.
A csicseriborsó magas fehérje és keményítőtartalmú növény. A többi hüvelyeshez képest több C vitamint, (mely tényezőnek a csíráztatásban van jelentősége) és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz.
A csicseriborsó magas fehérje és keményítőtartalmú növény. A többi hüvelyeshez képest több C vitamint, (mely tényezőnek a csíráztatásban van jelentősége) és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz.
A sokféle lencseváltozatot általában színük alapján különböztetik meg és nevezik el. A lencse az indiai konyha egyik fő étele, curryvel főételként, vagy köretként tálalják.
A lenmag sokoldalúan felhasználható szórhatjuk salátákra, keverhetjük joghurtba, kefirbe, főzhetjük levesbe, süthetünk vele lenmagos kenyeret, pogácsát.
Rostgazdag diéta esetén aszalt gyümölcsök, magvak fogyasztása előnyös.
Összetevők: csicseriborsó ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból, víz, só.
Kíméletesen megpárolt csicseriborsót tartalmaz, mely azonnal fogyasztható.
Klasszikus angol reggeli - azonnal fogyasztható. Rizzsel kombinálva főétel is lehet, vagy zöldségleveskockával hígítva leves is készülhet belőle.