A fehérjében és rostban gazdag, alacsony szénhidráttartalmú és glikémiás indexű sütőlisztet cukorbetegek és fogyókúrázók is fogyaszthatják.
Magas fehérjetartalom, magas rosttartalom és alacsony glikémiás index. A ZERO-6 Lisztkoncentrátum kevesebb mint 7% szénhidrátot tartalmaz a normál BL55 búzaliszthez képest.
Éden Prémium barna rizsből készített selymes textúrájú, gluténmentes lisztféle.
Éden Prémium barna rizsből készített selymes textúrájú, gluténmentes lisztféle.
A cirokliszt igen gazdag élelmi rostokban, fehérjében és vasban, valamint antioxidánsokban, melyek közül kiemelkedő E-vitamintartalma.
A köles az egyetlen gabonaféle, amelyik teljes értékű fehérjéket tartalmaz és lúgos kémhatású. Mivel viszonylag magas a zsírtartalma, jó energiaforrás.
A héjuktól megfosztott, hántolt rizsszemeket a lehető legfinomabbra őrlik, így nyerik a nagyon selymes textúrájú rizslisztet, amelyben az értékes tápanyagok ugyanúgy megmaradnak, mint a hántolt rizsszemekben.
A héjuktól megfosztott, hántolt rizsszemeket a lehető legfinomabbra őrlik, így nyerik a nagyon selymes textúrájú rizslisztet, amelyben az értékes tápanyagok ugyanúgy megmaradnak, mint a hántolt rizsszemekben.
Teljes kiörlésű árpaliszt. Az árpaliszt felhasználható kenyérsütéshez lisztkeverékekbe, illetve lepénykenyér készítéséhez.
A burgonya pelyhesített változatából a finomabb szemcseméretű részt kirostálva, liszthez hasonló állagú terméket kapunk, melyet pékáruhoz, vagy például a lisztérzékenyek étrendjében lehet sokoldalúan felhasználni.
A búza sikérje elvben rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni.
A csicseriborsót megőrölve és átszitálva gyártjuk a lisztet, melyet krémleveshez, pástétom, vagy humuszkrém készítéséhez lehet felhasználni.
A hajdina finomra őrlésével készül. Egyéb kenyér, vagy tésztaféleségek készítéséhez is sokoldalúan felhasználható búza, kukorica, vagy árpaliszttel keverve.
Egyéb ételekben is jól illeszkedik az egészséges étrendhez. Kenyérsütésnél, müzlibe, stb. keverve sokoldalú kiegészítője lehet a természetes étrendet kedvelőknek.
Formáját tekintve liszt ugyan, de egészen másként kell főzni vele, mint a hagyományos gabonalisztekkel.
Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besűrűsítésére és lepénykenyér sütéséhez.
Állaga nagyon hasonló a búzalisztéhez. Akár 100%-ban helyettesítheti a receptben megadott mennyiséget gesztenyeliszttel, de keverheti is más lisztekkel.
A Nature Cookta gluténmentes kölesliszt telített zsírban szegény konyhai alapanyag, egyaránt alkalmas kenyerek, lepények, sütemények készítésére. Ajánlott a reformkonyha követőinek.
A kendermagliszt magas fehérje- és rost-, valamint alacsony szénhidráttartalma miatt bármely alacsony szénhidrátbevitelre épülő étrendbe beleilleszthető.
A Nature Cookta kókuszliszt a bio- és reformélelmiszer piac fontos szereplője. Nemcsak egy egészséges és fair trade termék, hanem számos jó tulajdonságának köszönhetően beilleszthető bármilyen diétába (például a paleolit étrendbe, Atkins-diétába) vagy akármelyik testsúlycsökkentő programba.
A Nature Cookta kókuszliszt a bio- és reformélelmiszer piac fontos szereplője. Nemcsak egy egészséges és fair trade termék, hanem számos jó tulajdonságának köszönhetően beilleszthető bármilyen diétába (például a paleolit étrendbe, Atkins-diétába) vagy akármelyik testsúlycsökkentő programba.
A lenmagliszt egy magas rost-, fehérje-, vitamin- és ásványianyag forrás. Fehérjetartalma miatt vegetáriánusoknak is ajánlott, alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt pedig fogyókúrázók, paleozók, Atkins-diétát folytatók is beépíthetik az étrendjükbe.