Az egészséges zsírok, fehérjék, B-vitaminok, ásványi anyagok, rostok, antioxidánsok kiváló forrása.
Az egészséges zsírok, fehérjék, B-vitaminok, ásványi anyagok, rostok, antioxidánsok kiváló forrása.
A magvak pirítással, vagy pörköléssel étkezésre előkészített technikája ősidők óta az emberiség kedvelt módszere.
Az aromás csemegét sütéshez, főzéshez ajánljuk és, mint egészséges rágcsálnivalót.
Az aromás csemegét sütéshez, főzéshez ajánljuk és, mint egészséges rágcsálnivalót.
A magvak királyának is nevezett ősi táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte.
Ezt a finom magvakból és a nyár összes ízét magukban rejtő aszalt gyümölcsökből álló keveréket az egészséges rágcsálnivalók kedvelőinek ajánljuk.
A pínea- vagy mandulafenyő vajas ízű , krémes állagú , elefántcsont színű magja . A fenyőmagot nyersen is fogyaszthatjuk, viszont száraz serpenyőben enyhén megpirítva.
Kedvelt fehérje és szénhidrátforrás. A népi gyógyászat vértisztítóként tartja számon.
A tökféléknek általában a karbaktermését fogyasztjuk, de a magjuk is értékes csemege.
A héjas gyümölcsök sok fehérjét, rostot, egészséges telítetlen zsírokat, vitaminokat, antioxidánsokat tartalmaznak.
Nagyon jó vas-, kálium-, magnézium- és cinkforrás. Zsírban és fehérjékben gazdag, telített zsírsavakban azonban szegény. Bár szénhidráttartalma a többi diófélénél kicsit magasabb, koleszterint nem tartalmaz.
Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat.
A pekándió nem csak finom, egészséges is. Megelőzi a szívbetegségek és a rák kialakulását, természetes antioxidánsai segítségével pedig csökkenti az erekben található gyulladást.
Gátolja a melanoma malignum (festékes anyajegyből kiinduló rosszindulatú ) sejtjeinek növekedését.
A szezámmag rendkívül gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban. A fekete szezámmag kb. 60%-al több kálciumot tartalmaz, mint a hántolt (fehér) szezámmag.