Az egészséges zsírok, fehérjék, B-vitaminok, ásványi anyagok, rostok, antioxidánsok kiváló forrása.
A makadámdió tápanyagokban gazdag, tele van antioxidánsokkal és könnyen hozzáadható az étrendhez.
Az egészséges zsírok, fehérjék, B-vitaminok, ásványi anyagok, rostok, antioxidánsok kiváló forrása.
A kesudió nagyon jó fehérje és rostforrás, emellett gazdag B1-vitaminban és rézben is.
A mandula a szervezet számára alapvető tápanyagokban gazdag élelmiszerek kategóriájába tartozik. Rost, fehérje, vitaminok és ásványi anyagok tartalma miatt, rendszeres fogyasztás esetén, jótékony hatással lehet a szervezetre.
A magvak pirítással, vagy pörköléssel étkezésre előkészített technikája ősidők óta az emberiség kedvelt módszere.
Az aromás csemegét sütéshez, főzéshez ajánljuk és, mint egészséges rágcsálnivalót.
Az aromás csemegét sütéshez, főzéshez ajánljuk és, mint egészséges rágcsálnivalót.
A magvak királyának is nevezett ősi táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte.
A magvak királyának is nevezett ősi táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte.
A mandula az egyik legértékesebb csonthéjasunk. Magas telítetlen zsírsav-tartalma révén véd a szív- és keringési betegségek ellen.
A mandula fontos energia- és tápanyagforrás. Különösen gazdag olyan egyszeresen telítetlen zsírsavakban, mint például az olajsav, és többszörösen telítetlen zsírsavakban, melyek csökkentik a "rossz" koleszterin szintjét.
Ezt a finom magvakból és a nyár összes ízét magukban rejtő aszalt gyümölcsökből álló keveréket az egészséges rágcsálnivalók kedvelőinek ajánljuk.
Ezt a finom magvakból és a nyár összes ízét magukban rejtő aszalt gyümölcsökből álló keveréket az egészséges rágcsálnivalók kedvelőinek ajánljuk.
Rostgazdag diéta esetén aszalt gyümölcsök, magvak fogyasztása előnyös.
A pínea- vagy mandulafenyő vajas ízű , krémes állagú , elefántcsont színű magja . A fenyőmagot nyersen is fogyaszthatjuk, viszont száraz serpenyőben enyhén megpirítva.
Kedvelt fehérje és szénhidrátforrás. A népi gyógyászat vértisztítóként tartja számon.
A tökféléknek általában a karbaktermését fogyasztjuk, de a magjuk is értékes csemege.
A héjas gyümölcsök sok fehérjét, rostot, egészséges telítetlen zsírokat, vitaminokat, antioxidánsokat tartalmaznak.
Nagyon jó vas-, kálium-, magnézium- és cinkforrás. Zsírban és fehérjékben gazdag, telített zsírsavakban azonban szegény. Bár szénhidráttartalma a többi diófélénél kicsit magasabb, koleszterint nem tartalmaz.
Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja. Nem csak finomak, de bőségesen tartalmaznak növényi fehérjéket, rostokat, antioxidáns vitaminokat és ásványi anyagokat.