Rostban, fehérjében és egészséges zsírokban gazdag, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, egészségvédő jótékony növényi összetevőkkel.
Bio hántolt napraforgó, szotyi. Fogyasztható magában, vagy ledarálva magpástétom készíthető belőle.
A lenmag használata a modern táplálkozásban kapott helyet. A lenmag 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72 százaléka esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Jelentős omega-3-forrás.
A kesudió rengeteg a szervezetünk számára hasznos anyagot tartalmaz, s ha mértékkel fogyasztjuk, a benne lévő kalóriák sem válnak ellenségünkké.
A kesudió rengeteg a szervezetünk számára hasznos anyagot tartalmaz, s ha mértékkel fogyasztjuk, a benne lévő kalóriák sem válnak ellenségünkké.
A fenyőmagot nyersen is fogyaszthatjuk, viszont enyhén megpirítva válik igazán aromássá és jellegzetessé. Felhasználhatjuk salátákba vagy más ételekbe.
A kesudió fehérjében gazdag, telített zsírsavakban szegény. Nem tartalmaz koleszterint. Kiváló vas, magnézium, kálium és cink forrás.
tökmag magas élelmirost, fehérje- és zsírtartalma mellett alacsony szénhidrát-tartalmú. Enyhíti az érelmeszesedést, csökkenti a koleszterinszintet.
A napraforgómagbél a héjától megfosztott (hántolt) olajos mag. Igen tápláló. Gazdag B vitaminokban, foszforban, magnéziumban, vasban, kalciumban és E-vitaminban.
A magvak pirítással, vagy pörköléssel étkezésre előkészített technikája ősidők óta az emberiség kedvelt módszere.
Az aromás csemegét sütéshez, főzéshez ajánljuk és, mint egészséges rágcsálnivalót.
Az aromás csemegét sütéshez, főzéshez ajánljuk és, mint egészséges rágcsálnivalót.
A magvak királyának is nevezett ősi táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte.
A magvak királyának is nevezett ősi táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte.
A mandula az egyik legértékesebb csonthéjasunk. Magas telítetlen zsírsav-tartalma révén véd a szív- és keringési betegségek ellen.
A mandula fontos energia- és tápanyagforrás. Különösen gazdag olyan egyszeresen telítetlen zsírsavakban, mint például az olajsav, és többszörösen telítetlen zsírsavakban, melyek csökkentik a "rossz" koleszterin szintjét.
Ezt a finom magvakból és a nyár összes ízét magukban rejtő aszalt gyümölcsökből álló keveréket az egészséges rágcsálnivalók kedvelőinek ajánljuk.
Ezt a finom magvakból és a nyár összes ízét magukban rejtő aszalt gyümölcsökből álló keveréket az egészséges rágcsálnivalók kedvelőinek ajánljuk.
Rostgazdag diéta esetén aszalt gyümölcsök, magvak fogyasztása előnyös.
A pínea- vagy mandulafenyő vajas ízű , krémes állagú , elefántcsont színű magja . A fenyőmagot nyersen is fogyaszthatjuk, viszont száraz serpenyőben enyhén megpirítva.
Kedvelt fehérje és szénhidrátforrás. A népi gyógyászat vértisztítóként tartja számon.
A tökféléknek általában a karbaktermését fogyasztjuk, de a magjuk is értékes csemege.