Az összes Biogenic termék a webáruházban
Kiszerelés: 500 ml
Extra szűz olívaolaj. Kizárólag mechanikai eszközökkel előállított, hidegen sajtolt, első osztályú olívaolaj.
A termék már nem rendelhető!
Olaszország díjnyertes, 1. számú olívaolaja. Extra szűz olívaolaj. Kizárólag mechanikai eszközökkel előállított, hidegen sajtolt, első osztályú olívaolaj.
Eredete:
Nyugat-Szicíliában, a Belice völgyében, a Belice és a Modione (Castelvetrano) folyók által határolt terület páratlan talajtani és klimatikus sajátosságokkal rendelkezik. Itt nőnek az értékes „Nocellara del Belice” olajfák és róluk származik a növényvédőszer-mentes termelésű extra szűz olívaolajunk, a „Modione”, mely a szicíliai napfény, a tradíció, a kultúra, a színvilág és az illatok természetes elegye.
A gyártási folyamat
A szüret októberben kezdődik, amikor a Nocellara del belice olajbogyók még zöldek. Az olívabogyókat szigorúan csak kézzel szüretelik és ennek a hagyományos módszernek köszönhetően a gyümölcs nem sérül és nem alakul ki degeneratív fermentáció, amely megváltoztatná a kémiai vagy az érzékszervi összetételt. A hagyományos módszer egyik fontos eleme, hogy csak rövid idő lehet a szüret és az őrlés között. Ezért a friss olívabogyókat megmossák és a leszedésüktől számított egy órán belül leőrlik.
Az őrlés tulajdonképpen egy kíméletes hidegsajtolási folyamat, mert a Modione extraszűz olívaolajat 27 C-on hidegen sajtolva készítik. A feldolgozási fázis után kapott olajat rozsdamentes acél tartályokban tárolják, hőtől és az oxidációtól védve. Az olajat egy ideig állni hagyják, hogy a durvább részecskék leülepedjenek, mert a Modione extraszűz olívaolaj szűrés nélkül, természetes ülepítéssel készül, sőt az átfejtés után ismét állni hagyják, egészen a palackozásig. Az olajat közvetlenül a termelő üzem palackozza a kiszállítás előtt.
DOP minősítése
A Modione extraszűz olívaolaj egy igazi különlegesség, amit a terméken található DOP tanúsítvány is igazol. A DOP jelölés az olasz Denominazione d Origine Protetta szavak rövidítéséből származik, mely az Európai Unió által kiadott eredetvédelmi oltalom alatt álló terméket jelent. Egy mezőgazdasági terméken a DOP megjelölés azt igazolja a vásárlók és fogyasztók számára, hogy az adott élelmiszert nemcsak egy védett földrajzi régióban termelték és állították elő, hanem ott is csomagolták, ezáltal a régió egyedi jellemzői kapcsolódnak a termékhez, kiváló minőséggel párosulva.
A DOP megjelölés azt is bizonyítja, hogy a terméket az adott régió farmerei és kézművesei állították elő, hagyományos módszereket használva a termelés és feldolgozás során. A szabályozás értelmében csak a DOP jelölést hordozó termékek mondhatják magukról, hogy tradicionálisak, mert csak ezen termékek termelése és feldolgozása felel meg 100 százalékosan a hagyományos eljárásoknak, a helyi tradícióknak.
Természetesen a DOP jelölés igazolja azt is, hogy a terméket az EU Reg. N. 1263/96/EK szabályozásnak megfelelően felvették az Eredetvédett termékek és földrajzilag védett területek jegyzékébe. Ez a szabályozás a DOP termékek termelési és feldolgozási folyamatra igen szigorú előírásokat fogalmaz meg, ami egészen a csomagolásig a teljes folyamatot felöleli. Ezért a mezőgazdasági termékeknek csak egy kis része tud az előírásoknak megfelelni. A DOP garanciát nyújt a felhasználók részére az eredet és az alapanyagok származási helye tekintetében, a hagyományos termelési és gyártási folyamatokhoz való hűségben, valamint a helyhez kötött előállítás folyamatokban.
A DOP jelzés továbbá garantálja
A DOP szabályozás a minőség és gyártás területén két fontos elvárást fogalmaz meg, melyeket a vonatkozó rendelet 2. paragrafusa tartalmaz A termék egyedi minősége és jellemzői kizárólag vagy alapvetően a származási hely földrajzi környezetének legyenek köszönhetőek. Az alapanyagok előállítása és végtermékké alakítása kizárólag azon a meghatározott területen belül történhet, amelynek nevét a termék viseli.
A földrajzi környezet alatt a törvény nemcsak a természeti, hanem az emberi tényezőket is érti, azaz a helyi ismereteket és technikákat, amelyek a felhasznált eszközökkel, a termelő tudásával és tapasztalatával, a munkafolyamatok módjával, illetve időtartamával együttesen hoznak létre egy valóban egyedi terméket.
Miután a Modione Extra Szűz olívaolaj mindezen jellemzőkkel rendelkezik, így immár hatodik éve folyamatosan megkapja a DOP tanúsítványt. A MODIONE Extra Szűz Olívaolaj ezért egy teljesen egyedi, igen magas minőségű termék, amit elsősorban azok számára ajánlunk, akik a legjobb választásra törekednek és a magas minőség mellett döntenek.
Felhasználásáról
A mediterrán konyha legfőbb alapanyaga az olívaolaj. A nagyra becsült Nocellara del Belice olajfák termése a MODIONE Extra Szűz Olívaolaj ételeinkhez adva egyedülálló kulináris élményt ad. Felhasználási módjának csak képzeletünk szabhat határt.
Erős karakterisztikájú olaj révén gazdaságosan használható halételekhez, melyeknek csodálatos ízt kölcsönöz. Egyedülálló illatával és intenzív ízével ínycsiklandóvá teszi étkeinket, legyen az akár leves, tészta vagy esetleg öntet.
A hagyományos olajokkal ellentétben jól tűri a magas hőmérsékletet, kémiai összetételének jelentős változása nélkül. Az olíva olajat az étkezésen kívül mindig is alkalmazták a higiénia és az esztétika területén, így a haj szépítésére, a bőrt tápláló masszázsra. A szájban tartva pedig segít megőrizni a fehér fogakat és erősíti az ínyt.
A Modione extra szűz olívaolaj azzal a céllal született, hogy miközben prémium minőséget nyújtunk vevőinknek, biztosíthassuk számukra az egészség forrását. A MODIONE Extra Szűz Olíva olajat pozitív tulajdonságai a legjobb választássá teszik.
Jellemzői
A Belice völgy egyedi éghajlati és talajtani sajátosságai jelentősen befolyásolják Modione extra szűz olívaolaj összetételét. A savtartalma alacsony, antioxidáns összetevőkben valamint A-, D-, E-, és K-vitaminokban gazdag. Az illatanyagok nem csak kellemes illatot kölcsönöznek neki, hanem hozzájárulnak az olaj hosszú időre történő konzerválásához is. A Modione extra szűz olívaolaj ezeken kívül sok egyszeresen telítetlen és kevés telített zsírsavat is tartalmaz.
A hagyományos termelési és gyártási eljárásnak köszönhetően az olaj sértetlenül megőrzi alapvető alkotóelemeit, melyek a következőek
- Tokoferolok
olyan lipidek, amelyek stabilizálják az olaj antioxidáns hatását és a szervezetben is létfontosságú szerepük van, az E vitamincsaládba tartoznak
- Karotinoidok
a béta-karotin segít megszabadulni a szabadgyököktől és ugyanakkor lassítja a sejtek öregedési folyamatát
- Szterinek
gátolják a koleszterin felszívódását az emésztőrendszerből
- Polifenolok
az olaj ízének és minőségének megőrzését segítik és egyben a sejtvédő antioxidánsok egyik legfontosabb csoportját alkotják
- A Modione extra szűz olívaolaj gazdag az antioxidáns hatású szelénben is. A szelén nélkülözhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez
A Modione olaj nemcsak finom, hanem alkotóelemeinek gazdagsága által hozzásegíthet ahhoz is, hogy hosszú és egészséges életet élhessünk.
A legfontosabb növényi esszenciális zsírsavforrás egyike, mert nem csak n-6. hanem n-3 zsírsavakat is tartalmaz.
A hidegen sajtolt mák olaj több mint 50%-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavat, omega-6 telítetlen zsírsavat és egyszeresen telítetlen zsírsavból az olajsavat tartalmazza.
Belsőleg és külsőleg is használható például masszázsra, ápolja a bőrt és a ráncosodásra hajlamos területeket.
Magas Omega-3 zsírsav tartalmú olaj. Alfa-linolénsavban, E-vitaminban, béta-karotinban gazdag, melyek antioxidáns hatásuknál fogva a legértékesebb olajjá teszik. Hidegen sajtolt olaj.
A hidegen sajtolt, kellemes aromájú dióolaj sokoldalúan bevethető külsőleg és belsőleg egyaránt!
Bio-, és 100%-ban természetes, növényi étkezési olajaink hidegen történő sajtolással, hőkezelés nélkül készülnek.
790 Ft -43% kedvezmény
A tökmagolaj zsírsavösszetételének köszönhetően hozzájárulhat a napi ajánlott telítetlen zsírsavfogyasztás, különösen a többszörösen telítetlen linolsav bevitelének kiegészítéséhez.
2 690 Ft
A Vadcseresznyemag-olaj használható belsőleg és külsőleg is, például salátákhoz, szószokhoz, sajtokhoz vagy a bőr ápolására.
2022. augusztus 09. 11:47, kedd
A Flexofytol Plus tabletta egy olyan komplex összetételű készítmény, amelyben található bioaktív kurkuma kivonat, tömjénfa kivonat és D-vitamin is. Ezek a hatóanyagok jelentősen hozzájárulhatnak az ízületek, az izmok és az inak egészségének védelméhez is.
2022. július 22. 10:59, péntek
A Natur Tanya Fermentált Papaya koncentrátum támogatja a gyomor és a belek egyensúlyának visszaállítását. Az erjesztett papayában lévő Saccharomyces boulardii hasznos bélbaktérium sejtek felerősíthetik a papayában található enzimek emésztést támogató, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és immunvédő hatását.
2022. július 19. 10:30, kedd
A Viva Natura Kombucha koncentrátum egy olyan 100%-ban természetes összetételű ital, amely egészségvédő szerepe kimagasló probiotikum hatásának is köszönhető, de antioxidáns-, vitamin- és ásványianyag tartalma is egyedülálló.