A kuszkusz marokkói nemzeti étel, mely durumdarából és finomra őrölt búzalisztből készül. Hagyományosan párolva készítik el.
A lucerna az összes vizsgált növény közül az egyik legteljesebb és legtáplálóbb fajta.
A mazsola mint aszalt szőlő, a szőlő értékes tulajdonságait hordozza, koncentrált formában. Ősi kultúrnövényünk, mely fontos helyet érdemel étrendünkben. Édesítésre az egyik legtermészetesebb anyag, amit használhatunk.
A mazsola a legelterjedtebb aszalt gyümölcs, amely mindig kéznél van. Természetes édesség a finomított cukor kiváltására.
A mungó bab Dél-Ázsiából származik, Indiában nagy szeretettel használt bab fajta.
A csíra a kifejlett növény esszenciáját tartalmazza, rendkivül gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben, ezért egészségvédő hatása kiemelkedő.
Az olaj a napraforgómag esszenciája, illatmentesen. Magas olajsav tartalmú, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó napraforgómagból.
A bio amaránt kitűnő vas, kálcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. Gluténmentes, ezért tökéletesen illeszkedik a lisztérzékenyek mindennapi étrendjébe.
BIO puffasztott amarant. Gazdagíthatjuk vele reggeli müzlinket, keverhetjük sütőipari termékekbe, levesekbe, salátákba, stb.
Felhasználása: köretnek, kásának, főételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk.
Bio puffasztott fehér quinoa. Felhasználható müzlikbe, salátákba, töltelékekbe.
A retekmag egy természetes antibiotikum. Több hőt termel, mint a kifejlett retek, elősegítheti a felesleges nyálka eltávolítását, tisztító folyamatot indít el.
cukor és méz helyettesítésére. Édesítésre, keksz, müzli szelet, sütemény, szószok, joghurtok, szója alapú tej és desszert, fagylaltok, szörpök, italok készítésre.
A rozs a búza mellett a második kenyérgabona növényünk. Ott vetik, ahol a búza számára nem alkalmas az éghajlat.
A sörélesztőnek magas a fehérje koncentrációja, vitaminokban - főleg a B-vitamin fajtái -, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag. Jótékony hatással van a fizikai erőnlétre, nagyban hozzájárulhat a haj, a körmök és a bőr egészségéhez.
A spirulina egy édesvízi kék-zöld mikro alga, mely rendkívül magas klorofill tartalmának köszönhetően kedvezően befolyásolja az emésztést és az anyagcsere működését.
A spirulina egy édesvízi kék-zöld mikro alga, mely rendkívül magas klorofill tartalmának köszönhetően kedvezően befolyásolja az emésztést és az anyagcsere működését.
Felhasználása: só helyettesítő és ételízesítő, ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.
A keményítő alkalmas sütésre, főzésre, kiváló adalékanyag szószokhoz, főzelékekhez. Ez az egyik leginkább konyhabarátnak nevezhető keményítőféle, mert amellett, hogy mellékíz és színmentes, rendkívül sima, csomómentes ételeket készíthetünk vele.
Bio útifű maghéj, az emésztőrendszer karbantartója. Megfelelő rost mennyiség fogyasztása biztosítja szervezetének a megfelelő kiválasztást, ami az emésztőrendszer hatékony működéséhez szükséges.
Ajánlott sportolóknak, testépítőknek fehérje- pótlásra, izomtömeg-növelésre, turmixokba, shakekhez.
Népszerű lencsefajta különlegesen rövid főzési idővel. Kiváló alapanyag pástétomnak is.
A zab mediterrán elterjedésű mérsékelt égövi növény, magas protein- és zsírtartalma miatt emberi fogyasztásra és takarmánynak kiválóan alkalmas.