ProVitamin.hu - Vitaminok, kozmetikumok, bioélelmiszerek áruháza
Részletes keresés

Termékkategóriák

Bejelentkezés

Kérjük, jelentkezzen be!

Regisztráció  |  Elfelejtett jelszó

Kedvencek

« Előző termék Következő termék »

Akciós termék Flavin7 Alliin - bioflavonoid komplex kapszula

Flavin7 Alliin - bioflavonoid komplex kapszula

Kiszerelés: 100db

Flavin7 bioflavonoid komplex + Alliin! A népi gyógyászatban régóta használják, főként magas vérnyomás, elhízás ellen, illetve fiatalító szerként. A fokhagyma örök háziszerként vírusölő, antibakteriális, immunrendszer erősítő gyógynövényként van számontartva ősidők óta.

A termék ára: 13 900 Ft

Egységár: 139 Ft / db

Kosárba teszem

20.000 Ft felett ingyenes szállítás »

Termékleírás

Flavin7 bioflavonoid komplex + Alliin!

Mik azok a Flavonoidok?
A flavonoidok elnevezés egy vegyületcsoportot jelöl, melynek tagjai hasonló kémiai alapvázzal rendelkeznek és főként gyümölcsök, illetve zöldségek héjában, magjában találhatóak meg. A flavonoidokat a növények saját védelmük érdekében termelik.

A flavonoidok élettani hatásáról fontos tudni, hogy főként az emésztő- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. Semlegesíti a szabadgyököket, azaz antioxidáns hatásúak, csökkentik az érelmeszesedést (arteriosclerosis) veszélyét. Gátolják a trombózisképződést, fokozzák az érfalak rugalmasságát. Kormoszóma elváltozást (mutagenezis) és a rosszindulatú daganatok kialakulásnak folyamatát (karciogenézis) befolyásoló hatásuk van.

Csökkentik a LDL ("rossz" koleszterin) és vérzsír (serum tridlycerid) szintet. Májvédő és fényvédő hatással rendelkeznek. Gyulladáscsökkentők, a cukorbetegség (diabetes mellitus) hosszú távú szövődményeinek kialakulását előzik meg, továbbá antivirális, antibakteriális hatással rendelkeznek.


Mióta ismerjük a Flavonoidokat?
1936-ban Szent-Györgyi Albert és Rusznyák István elsőként mutatták ki, hogy a citrusfélékből származó két flavonoid (rutin, naringenin) csökkenti a kapillárisok törékenységét és permeabilitását (áteresztőképességét), ezért először a rutint P-vitaminnak nevezték el. Azóta a tudomány több ezer hasonló vegyületet izolált.

Mire jók a Flavonoidok?
A flavonoidok a szervezet antioxidáns kapacitását növelik, amely képes csökkenteni a szabadgyökök sejteket romboló hatását. Támogatják a védekező rendszer optimális működését.

A vörösszőlő segítheti az érrendszer optimális működését, javíthatja a keringést. Antioxidáns tulajdonsága révén, segíthet megvédeni a sejteket a szabadgyökök romboló hatásától.

A fokhagyma legaktívabb hatóanyaga!


Az Alliin kapszula daganatmegelőző tulajdonságát úgy fejti ki, hogy eközben elkerülhetjük a fokhagyma átható szagával járó kellemetlenségeket, illetve a nyers fokhagyma okozta gyomorégést.

Alliinból allicin a legerősebb hatóanyag!
A fokhagyma természetes fogyasztása közben a benne lévő alliinből a fokhagyma sejtsérülésének hatására az alliináz-enzim aktiválódásának köszönhetően alliicin képződik. A főzés során az alliin és az alliináz enzimek a hő hatására károsulnak, így ez a folyamat nem tud végbemenni.

Tudta Ön?
A fokhagyma gyógyhatását több, mint 200 féle biológiailag agtív vegyülete (vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és enzimek) adja. Biokémiailag a legaktívabb, a 100 féle kéntartalmú vegyülete, elsősorban az alliin, a legerősebb hatóanyaga pedig az erős antibiotikus és antikarcinogén hatású allicin.

Egy kis történelem:
A fokhagymát régóta világszerte termesztik és alkalmazzák. A népi gyógyászatban régóta használják, főként magas vérnyomás, elhízás ellen, illetve fiatalító szerként. Az egyiptomi piramisok építésekor a dolkozó munkások között fokhagymát, hagymát és retket osztogattak a fertőző betegségek megelőzésére. A római légiók általános egészségmegőrzésében jelentős szerepet játszott. A fokhagyma tehát, örök háziszerként vírusölő, antibakteriális, immunrendszer erősítő gyógynövényként van számontartva ősidők óta.

A legújabb kutatási eredmények az alliin kemopreventív tulajdonságát igazolják!
Jelen tanulmány célja az volt, hogy összehasonlítsuk a fokhagyma porok kemopreventív hatékonyságait az aktív kéntartalmú vegyületek szintjei alapján. A 3 héten át tartó megfigyelés kezdetén a májrák kialakulásának szimulált előidézésére 10 injekciós elosztásban alfatoxin B1 (AFB1) (0,0025 mg/testtömegkilógramm) került beadásra egyedenként. A patkányok természetes étrendjéhez ezután 3 héten keresztül 5% különböző alliin tartalmú fokhagymaport adagoltunk. A megfigyeléses időszak végén a tanulmány rámutatott, hogy a fokhagymaport fogyasztó állatok esetében alacsonyabb volt a daganatos májsejtek megjelenésének aránya, valamint mértéke. Szignifikáns összefüggés figyelhető meg az eredmények sikerességében és a diétás étrendbe beépített fokhagymapor alliintartalmának növekedésében.
A daganatos elváltozások mértéke és az alliin tartalom fordított arányosságot mutatnak.

Az amerikai rákkutatók szakmai folyóiratának, a Journal of the National Cancer Institute-nak a hasábjain olyan tanulmányt publikáltak, amelyből kiderül, hogy azoknál az embereknél, akik több fokhagymát, hagymát (vagy az Allium családba tartozó más növényeket) fogyasztanak, a gyomorrák sokkal kisebb arányban fordul elő, mint az ezeket mellőző személyeknél.
Ismeretessé vált az is, hogy a fokhagyma fogyasztása csökkenti a vastagbélrák előfordulásának valószínűségét.

Hatóanyag tartalom 9 mg. 
2 kapszula = 5 nagy gerezd fokhagyma.


Kiszerelés:
- 30 db, 100 db.

Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

Amire még szüksége lehet

Akciós termék Flavin7+ Cyto kapszula

Növényi flavonoidok, enzimek (búzacsíra, brokkolicsíra, lucernacsíra) kiemelten szinergista hatású daganatellenes komplexe.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7 Sport Woman Defatted kapszula

A Flavin7 Sport Woman aktív életet élő hölgyeknek fejlesztett termékcsalád, melynek első tagja a Defatted korszerű összetétele segíti a szálkásító edzés és a hozzá tartozó étrend eredményességét.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7+ Slim Glabridin - édesgyökér kivonat kapszula

A Glabridin az első Flavonoid, amely fogyasztó hatással rendelkezik! Az édesgyökér hatóanyaga a Glabridin nevű flavonoid, amely biztosítja az optimális zsíranyagcserét, támogatja a zsírsavak lebontását. Megfelelő étrend és testmozgás biztosításával segíthet az egészséges testzsír összetétel fenntartásában.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7 Flavirex Immun ital

A Flavirex Immun egy tudományos alapokon nyugvó, speciálisan összeállított flavonoid készítmény.
A benne található flavonoidok és egyéb növényi komponensek mennyisége és fajtái a legújabb kutatási eredmények alapján segítik a szervezetünk védekező rendszerét a külső környezeti ártalmak, káros baktériumok, vírusok elleni küzdelemben.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7 Napkristály

30 Napos Bioflavonoid program. Kibővített összetétel, a legkorszerűbb nanotechnológia, új vonzó íz, kellemes a gyomor számára.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7+ Cyto kapszula

A Cyto Flavin7+ növényi flavonoidok, enzimek (búzacsíra, brokkolicsíra, lucernacsíra) kiemelten szinergista hatású, daganatellenes komplexe.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7 Slim XTR Fat Loss kapszula

A kapszula hatóanyagai együttesen, egymás hatásait erősítve járulnak hozzá a sikeres fogyókúrához.

Kosárba teszem

Akciós termék Flavin7   gyümölcslé kivonat

A hidrogénnel dúsított különlegesen magas antioxidáns hatású folyadék forradalmi újdonság az étrend-kiegészítők palettáján. A benne lévő flavonoidok szabadgyök befogadó hatása és a Hidrogén egyedülálló antioxidáns ereje együtt fejti ki hatását az Ön egészségének védelmében!

Kosárba teszem

Kapcsolódó tudástár bejegyzések:

Bioflavonoidok

A bioflavonoidok, mint másodlagos zöldségek, a növények termelik. Lehetnek festékanyagok, növekedés-szabályozók, antitoxinok, aroma-és illatanyagok. Egészségjavító tulajdonságaik széles választékát kínálják számunkra. A bioflavonoidok egyik legfontosabb és legismertebb biológiai hatása, hogy fékezik a szervezetben zajló káros oxidációval járó folyamatokat. A szabadgyökök nagy energiafelesleggel rendelkező molekulák, melyek azáltal, hogy igyekeznek energiafeleslegüktől megszabadulni, létfontosságú molekulákat roncsolnak szét a szervezetünkben. A roncsolás gyakran oxidációs folyamat keretében zajlik, melynek lefutását a flavonoidok képesek gátolni. A bioflavonoidok nagyon fontos tagjai a karotinoidok. Legfontosabb flavonoid források a gyümölcsök, elsősorban a citrusfélék, a sárgabarack, a cseresznye, a meggy, az alma, a szőlő, a ribizli és az áfonya flavonoid tartalma jelentős. Emellett számos más zöldség, mint pl.: a brokkoli, a hagyma és a paradicsom is tartalmaz komoly mennyiségű flavonoidot. Nem szabad megfeledkeznünk a teákról (elsősorban a zöldteáról), valamint a vörösbor flavonoid tartalmáról sem.
Tovább olvasom »

Ismerje meg javaslatainkat, amelyek segíthetnek a vírus járvány idején

Ismerje meg javaslatainkat, amelyek segíthetnek a vírus járvány idején

Ebben a cikkben szeretnénk Önnek segíteni abban, hogy a lehető leghatékonyabban legyen képes védekezni a koronavírus-járvány idején (is). Azonban mindenképpen szeretnénk leszögezni, hogy nincs olyan készítmény, ami védelmet biztosítana a koronavírus-fertőzés ellen. Viszont számos olyan anyag létezik, amelyek segíthetnek abban, hogy megfelelően felkészülhessünk a járványra, és így nagyobb eséllyel kerülhessük el a megbetegedést.

Tovább olvasom »

Ezért érdemes Neked is beszerezned a grapefruitmag-kivonatot

Ezért érdemes Neked is beszerezned a grapefruitmag-kivonatot

A grapefruitmag manapság az egyik legnépszerűbb immunerősítő és fertőzések ellen alkalmazott étrend-kiegészítő, ami nem is csoda tekintve bámulatos kórokozó-ellenes hatásait, melyek egy szerencsés véletlennek köszönhetően váltak ismertté.

Tovább olvasom »

Használd ki a virágporban rejlő csodálatos lehetőségeket!

Használd ki a virágporban rejlő csodálatos lehetőségeket!

A nyers virágpor fogyasztása talán még sokak számára furcsaságnak tűnhet, pedig a virágpor emberi fogyasztása távolról sem új keletű dolog, hiszen már az i.e. 3. évezredben is alkalmazták a világ számos pontján magas tápanyagtartalma és kiemelkedő gyógyhatásai miatt. A virágpor fogyasztását gyakran írta elő Hippokratész is a betegeinek számtalan egészségügyi probléma esetén.

Tovább olvasom »

Iratkozzon fel hírlevelünkre!